Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Czy z oczu można wyczytać charakter wg. Was?

Polecane posty

Gość Beruthiel
Rozumiem. Już mniej więcej masz jakiś pomysł na spotkanie? Wiesz, w co się ubierzesz?

Na razie odpuszczam spotkanie (przeciaż do tego zmierzam). Za duże tarapaty, a poza tym lepiej się nie wiązać, jak jest w Ewangelii napisane...

Gość Beruthiel
Czyli wpierw chcesz się zająć porządkowaniem problemów, a potem się z nią spotkać. Fajnie, jak już będziesz po pierwszym spotkaniu :) i będziesz mógł napisać coś wiecej o niej :)

A czemu Ona Ciebie tak interesuje?:p Wybacz mi brak pardonu, ale odnoszę wrażenie, że to moderacja specjalnie nakręca temat...

Kiedy uda mi się uporządkować problemy, minie z 6-7 lat, a wtedy będzie już zbyt późno...

Gość Beruthiel
No, bo ciekawa jestem, i tyle. Jestem niezależną jednostką. Nie kieruje mną żaden moderator ani kafeteria. Po prostu, tak się uczepiłam i tyle :P

Gość Beruthiel
W między czasie możesz przecież się z nią spotkać... dobra, nie będę Cię już naciskać... Idę spać. Dobranoc! :)

Beruthiel. A czy swoimi "dobrymi radami" nie chcesz sprowadzić mnie na manowce? ;) Co? Dlaczwgo zachęcasz mnie do rzeczy nierealnych . . . ?

Gość gość146
Wiesz, ja to nigdy do tej pory jakoś sie zbytnio psychologią nie interesowałam, czasem słyszałam, że dobrze mi z oczu patrzy, że z mojej twarzy bije jakas szczerość, ale puszczałam to mimo uszu, ot takie sobie gadanie. Ale jakiś czas temu poznałam na pewnym portalu chłopaka, który sporo w swoim życiu książek psychologicznych przeczytał, i na podstawie moich zaledwie paru zdjęć sporo mógł o mnie powiedzieć i w większości się to sprawdziło, aż sie troche przeraziłam, bo mimo wszystko wolałabym nie być taką "otwartą księgą";P

Gość gość146
Intuicja, nie intuicja, ale dla mnie twarz zawsze była jakąś całością: oczy, usta, nos itd. A jak widać każdy szczegół ma jakieś znaczenie, każda wypukłość, każda krzywizna i w ogóle, więc to nie jest tak bez znaczenia. I nie chodziło mi konkretnie o książki, tylko o to, że jak widać można wyczytać i to wiele, a że po prostu ktoś to spisał, no cóż.

Czyli dochodzimy do konkluzji, że inteligencja oraz temperament, cechy osobowości korelują z cechami rasowymi (bo to są cechy rasowe). A więc to czyste potwierdzenie determinizmu...

Gość Beruthiel
Nie, Edelgaście. Szczerym sercem się kieruję i chcę Tobie pomóc. Nie jest w mym zwyczaju wyprowadzać ludzi na manowce.

Gość gość
Pozory mylą.

Gość Beruthiel
Nie ma żadnych pozorów. To jest wszystko prawda, co wyżej napisałam.

Gość gość
Rozumiem że ktoś może sobie pomyśleć coś o kimś kierujac sie jedynie jego wyrazem twarzy ale nie powinien sie wypowiadać na tej podstawie czy nie szanować go tylko dlatego, że patrząc na niego wnioskuje że posiada on ceche, któa mu się nie podoba. Jak mnie tacy ludzie denerwują! Nie przekonali się, ze to co im się wydaje jest prawdą a zachowuja się tak jakby to było sprawdzone, udowodnione.

Gość gość
Jak to nie ma pozorów? Mowa ciała zawsze jest pozorem a nie zbitym dowodem. Poza tym skoro jest powiedzenie, że pozory mylą to znaczy że tak jest. To powiedzenie nie wzięło sie samo z siebie.

Beruthiel skąd u Ciebie taka wiara w moją intuicję? Zakładając, że nie znasz Królewny?

Gość Beruthiel
Uważam, że do siebie pasujecie. :)

Gość Beruthiel
I jest to dziewczyna warta zachodu.

Gość Beruthiel
Na podstawie wszystkich Twoich topików oraz tego, jak pochlebnie się o Niej wypowiadasz (pomijając zdanie Twojej Matki).

Ale moje topiki nie są miarodajne. Mogę być maniakiem, który sobie coś ubzdurał.:p Twoja wiara w moją intuicję daje sporo do myślenia. :D A raczej skłania do zadawania pytań...:D

Gość Beruthiel
E tam. Nie trudź się z wymyślaniem pytań. Odpocznij sobie.

Gość Beruthiel
To ja znikam. Nie lubię, jak ktoś na siłę szuka podejrzeń.

Podejrzewa się przestępcę, a to z Twojej strony jest akurat bardzo miłe. :D Choć skłaniające do myślenia. :D Nic na to nie poradzę.:)

Gość gość
z oczu można wyczytać, czy ktoś się boi czegoś..