Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Czy z oczu można wyczytać charakter wg. Was?

Polecane posty

Gość Æðelgast

Z oczu, lub bardziej ogólnikowo z twarzy...

Gość gość
sporo da sie wyczytac z twarzy, ale nie wszystko

Gość Beruthiel
Edelgaście, nie wierzę, cóż to za temat? Można wyczytać z oczu, czy ktoś jest dobrym człowiekiem, czy może ma coś za uszami, można wyczytać, jaką ma duszę, czy jest czysty, czy nie. Ale oprócz z oczu, można z twarzy dużo wyczytać. A Ty, jakie masz oczy i twarz?

Gość gość
tak

Temat normalny. Tyle się mówi, że wygląd ma znaczenie tylko dla pustaków. Tymczasem zauważyłem, że intuicyjnie można przewidzieć zachowanie człowieka na wstępie... Poza tym parę lat temu dosyć ciekawą książkę Bieracha czytałem... A twarz mam normalną, lekko pociągłą, ze średnim, wąskim nosem i lekko zaokrąglonym czołem. A oczy mam średniej wielkości, mieszane (zielonkawe).

Gość gość
Czasami pewnie można, ale tylko jeśli człowiek jest sobą i nie udaje. Bo są też tacy, którzy mają 100 twarzy na zawołanie, sama się do nich zaliczam i słyszałam już przeróżne opinie na mój temat opatre na pierwszym wrażeniu: że zadzieram nosa i jestem arogarncka, że jestem przesadnie skromna i nieśmiała, że jestem uległa i wycofana, że lubię rządzić i nie znoszę sprzeciwu, że jestem śmieszką, że jestem poważna, że jestem słodką idiotką, że jestem inteligentną i rozsądną kobietą, a nawet o moich oczach słyszałam, że nic nie wyrażają albo że mają wyjątkowy blask, ale też że są smutne lub że mają figlarne iskierki, a najczęściej słyszę, że mam takie dobre i szczere oczy, hehe. Ludzie widzą to, co im pokażesz (albo to, co chcą widzieć) i tyle.

Gość Beruthiel
Jakie oczy ma jedyna? Co z jej oczu potrafisz wyczytać?

Gość Beruthiel
Widzę, że nie lubisz o niej rozmawiać.

Ma piękne, ale trochę dziwne oczy. :D Bardzo otwarte, błyszczące, błękitne . . . Ale się trochę dziwnie patrzy, jakby się uśmiechała i miała zaraz popłakać . . . A co można z nich wyczytać? Hmmm. "Aoibhnes, Athas, Gra" :D

Gość ojj
tak można ,skrajne przypadki to twarz alkoholika czy osoby która za bardzo to lubi.. te twarze maja w sobie pewna brzydotę bardzo podobna do siebie,sa twarze o bardzo szlachetnych rysach i pokrywa się to z wnętrzem,jest twarz niby anioła ale oczy jakies mętne:-) to diablica:-) ogolnie twarz sposób chodzenia poruszania się zdradzają wiele ale najbardziej energia którą emanuje każdy dlatego np. gdy jest cisza czujesz się dobrze przy kims a przy innym zle,taka zagadka ,i jeszcze ton glosu i sam glos tez wiele mowi

Gość gość
Ty FikuMiku bardzo bystra jesteś :)

Gość gość
FIU FIU FIU :)

Gość Beruthiel
Może ta dziewczyna zrobiła sobie te zdjęcia, jak była w złym stanie, była smutna, nieszczęśliwa. Niektóre osoby pokazują takie zdjęcia. Może w głębi duszy jest wesoła, tylko w tamtym okresie była przybita, i nie potrafiła się nawet uśmiechnąć do zdjęcia.

Ale ona była uśmiechnięta, tyle, że oczy ma błyszczące, jakby wilgotne, lekko załzawione... I jakby cały czas wyrażające zainteresowanie (jak oczy małych dzieci). PS Skąd pomysł, że mówię o zdjęciach?

Gość Beruthiel
Myślałam, że masz przed sobą któreś jej zdjęcie, i po prostu opisujesz ją na bierząco. Oczy jak u dziecka? Czyli pewnie postrzega świat jego oczami. Cieszy się z każdej małej rzeczy, zachwyca się otoczającą ją przyrodą.

Ma takie oczy specyficzne. Bez agresji i bez fałszu. I nie wiem, czy tu chodzi o przyrodę. Raczej stosunek do ludzi...

Gość Beruthiel
A jakie ma podejście do ludzi? Oprócz tego, że jest empatyczna? :)

Gość Beruthiel
Pisałeś kiedyś, że się z nią spotkałeś, czy jakoś tak. A co ona mówi o Tobie, jak patrzy Ci w oczy?

O mnie jeszcze nic nie mówiła do mnie. Nie wiem, co o mnie myśli. Chyba nic dobrego, skoro mi nie odpisała. A o niej wiem, że prowadzi dość bogate życie towarzyskie, i ma sporo znajomych... I ma chyba spokojną pracę

Gość Beruthiel
Dlaczego uważasz, że nic dobrego o Tobie nie myśli?

Gość Beruthiel
Tylko na tej podstawie? A widziałeś laskę Antykomunisty?

Gość SzczeraGocha
Nie. Można co najwyżej zobaczyć czy osoba pewna siebie czy nieśmiała. I z twarzy (ale to po 30 roku życia) można zobaczyć po zmarszczkach mimicznych czy ktoś dużo się śmieje ;) Ale to tylko takie ogólniki, naprawdę nie da się wiele wyczytać ;)

Nie. I za bardzo nie chcę widzieć (szczerze mówiąc wątpię, że istnieje, bo on lubi takie prowokacje)

Gość Beruthiel
Jesteś dzisiaj zmęczony?

Oj dzisiaj posprzątałem pokój i trochę pospałem w międzyczasi, więc wychodzi na to, że trochę byłem zmęczony. Ogólnie zmęcziny życiem trochę jestem...