Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaAntos

Jak wrocic do kraju z Holandii,pomocy!

Polecane posty

Gość Autorko, ale przecież
Nie prosisz policji o szukanie Ci jakiegoś domu pomocy, czy o jakiekolwiek inne tego typu wsparcie, zgłaszasz tylko przestępstwo w postaci kradzieży porfela, przez co nie możesz wrócić do kraju. Również konsulatu (ambasady) nie prosiłabyś o nic innego, jak o pomoc finansową w powrocie do kraju, poniewaz zostałas okradziona i nie masz za co kupić biletu. Znasz język? Mnie się wydaje, że nie znasz swoich praw i stąd Twój strach.

Gość dzwonilam na policję giethooor
Autorka jest chyba na poziomie intelektualnym swojego partnera, zgłaszasz kradzież i juz, skoro masz umowę zawarta miedzy adwokatami to w czym problem????

Jezeli mieli uklad podpisany przed adwokatami,to tatus dziecka zesralby sie w pory zeby zlamac umowe.Wiedzac ze czeka go kryminal,biorac pod uwage ze to jakis kryminal.A ona powinna czuc sie jak ryba w wodzie i w podskokach walic do najblizeszego komisariatu.

Gość AgnieszkaAntos
Nie znam tutejszego prawa za bardzo,spedzilam tutaj kilka lat na wymianie i pracowalam jako studentka,uzywalam jedynie jezyka angielskiego. Tez tak wlasnie tlumacze sobie,ze utrudnia mi wyjazd,ale on jest takim czlwoekiem ze nic nie robi sobie z tego,jak policja przyujechala to smial im sie prosto w twarz i co nie aresztowali go,matka jego stanela w jegpo obronie etc,mieszka razem z matka. Ja nie mam sily po prostu na szarpanie sie takie,to jest chora dla mnie sytuacja,chce wyjechac i miec swiety spokoj,chce widywac dziecko niech przyjezdza do Polski Nie mam nerwow i nie spodziewalam sie po prostu ze takim chamem mozna byc,no i ja tez okazalam sie bystroscia..ale juz mleko rozlane,teraz musze isc do przodu

Gość Autorko, ale przecież
Wydaje mi się, że barierą jest tu język i nie znajomośc swoich praw. Ewidetnie czyn karalny popełnia Twój partner, bo złamał warunki umowy oraz okradł Cię. Nie wydaje mi się, żeby Tobie coś groziło. Ponadto, jak ambasada może nie pomóc? Przecież Ty jesteś obywatelką polską, zamieszkałą w Polsce, co ma Holandia do Ciebie? Póki nie popełnisz przestępstwa na terenie Holandii, to chyba nic, prawda? A przestępstwa nie popełniłaś, więc czego się boisz?

Gość AgnieszkaAntos
Nie mam tej umowy ze soba od adwokatow,wszystkie wazne papiery zpostawilam w domu,moja adwokatka jest na wakacjach,nie szukam frajera zadnego czy jakies sanki, dzieki za rady

Nie rozumiesz dziewucho ze zgłaszasz kradzież oni oddają ci portfel, pakujesz się i wychodzisz jeśli uzgodniluscie to z adwokatami a on złamał umowę to nie będzie miał odstaw by roscic sobie prawa do dzieciaka pozniej gdy będzie odnotowane na policji jego zachowanie

Jestes w Europie a nie w Arabi Saudyjskiej.Pracowalas tu kilka lat i nic nie wiesz o kraju? W to ze sie smial z policji na interwencji to porostu Godferdoma ! I tak nie wierze

No to radz sobie sama skoro piszesz na forum po rady a pozniej na kazda rade znajdujesz 400 argumentów na nie. Zegnam

Gość gość
do teraz czekam na odpowiedz za co oplacasz telefon skoro nie masz grosza przy dopie:D:D:D

Przyjechalas do goscia,ktory cie poniewieral.Mialas z nim umowe adwokacka i zostawials gdzies tam :D :D Ja wyjezdzam z rodzina na wakacje ale zawsze ktos ma odrecznie napisany papier,kto ma sie zajac dziecmi,gdy ja i maz zginiemy w wypadku.A ty jedziesz do uzurpatora bez niczego?? BTW jego prawnik ma taki sam papier a ty wiesz kto jest jego przedstawicielem

Gość AgnieszkaAntos
mam wifi w telefonie,lapie sygnal z jego domu,rozumiem,on jest taki ze jak zaczyna te swoje manipulacje psychiczne to ja zaraz czuje sie zakrecona i nie mysle jasno,nie mysle jasno jak ktos krzyczy obok mnie etc,jutro rano,tzn dzisiaj ubiore sie z malym i pojde na komisariat.Balam sie,nie wiedzialm co mam robic dokladnie zeby jakiegos glupstwa znowu nie narobic,dzieki za Wasz czas i porady i uswiadomienie w kilku rzeczach.

Gość AgnieszkaAntos
szczerze mowiac to nie za bardzo bo to moja adwokatka przekazywala mi wszystkie wiadomosci,pamietam ze jest to jakas babka z Tilburga. nie moge spac,wiec ide szukac w jego papierac takze

Gość AgnieszkaAntos
Boje sie ze on moze zaprzeczac przy policji z matka ze cokolwiek mi wzial,jak rok temu,odwracal wszystko kota ogonem,ze to ja go bilam etc,ze maja mnie aresztowac za to ze wezwalam policje,a wogole nie chce mi sie opowiadac,straszyl mnie tez czesto ze ja jako polka tutaj mam mniejsze prawa etc,wiem ze to glupota,ale swojego czasu przy nim naprawde czulam sie jak jakies zero. ale nic probuje z rana,transport juz prawie mam zalatwiony,jakos musi mi sie udac

Gość gość
agnieszkaantos mam wifi w telefonie,lapie sygnal z jego domu------------ ----------------chyba masz syfa na muzgu a nie wifi w telefonie skoro nie wiesz o czym piszesz:d:d:d:

Dla twojej swiadomosci.Policja ci nie zabierze dziecka.Mozesz wyladowac w osrodku tymczasowym.Zapytaj o adwokata.Niech Osrodek skontaktuje sie z ambasada.Zglos na policji o zlamaniu konwentu przez partnera.Zglos pobicie,jak masz slady idz na obdukcje.Zazadaj alimentow na dziecko i siebie.Wszedzie dogadasz sie po ang.Albo pros o tlumacza.

Tez mysle ze ma syfa.Bo nie wierze ze ze policja ja olala i sama uwierzyla ze nie ma praw.To nie dziki zachod.Tym bardziej ze pracowala w NL wczesniej.

Gość AgnieszkaAntos
Rozumiem Kochanko Franka,sladow nie mam,skakal,straszyl,popychal.bardziej psychicznie sie zneca,ciezko to opisac,tzw przemoc w bialych rekawiczkach,naokolo pokazuje sie jako idealny syn i ojciec dziecka etc Do goscia Tak mozgu w samsung galaxy jest funkcja wifi,wydaje mi sei ze w innych telefonach takze,nie masz innych slow w swoim slowniku?

Gość AgnieszkaAntos
nie pisalam ze bylam na policji,ambasada odmowila mi pomocy bo juz raz mi pomogli bardzo,nie bede opisywac co i jak,bo szkoda czasu i tak wiecie lepiej co u mnie w zyciu

Gość gość
ty durna c*po, kazdy ma wifi w galaxy to nie znaczy ze net jest za darmo. i jeszcze zarejestrowany w polsce:D:D:D

Gość AgnieszkaAntos
Alimenty mam juz zasadzone,rok temu jak przyjechalam do Pl,zlozylam wszystkie wnioski do sadu,o pobyt staly przy mnie malego etc,alimenty etc,

Znow pier.dolisz autorko. Pisalas ze cie poniewieral Jestem tutaj 3 tydzien,zabral mi paszport ktory na szczescie znalazlam,szantazuje mnie jedzeniem,schudlam bardzo z e stresu,z matka wyzywaja mnie,mowia o mnie w mojej obecnosci jakby mnie nie bylo,wczoraj byly kopnal mnie i popchnal i w glowe uderzyl a jego matka zaczela sie smiac mowiac mi ze teraz bedzie jak on chce a ja moge z ogrodka dziecko ogladac,dziecko to widzialo wszystko stalo i przerazliwie krzyczalo wystraszone,zneca sie nademna psychicznie i fizycznie,dzisiaj uderzyl mnie jak malego mialam na rekach,blagam niech ktos mi pomoze wrocic do kraju,nie ma mi kto pomoc,z

Gość gość
a chwycic to ty sie mozesz za ten durny lep jak nie wiesz co piszesz-a nie internet:d:d:d a tak wogole zwin to prowo bo juz bylo:p

Gość AgnieszkaAntos
to wytlumacz mi jak teraz lapie sygnal z jego domu z modemu? bo moze z kosmosu jest ten sygnal,uczepilas sie teraz neta? masakra jakas

Gość AgnieszkaAntos
ale nie mam zadnych sladow,wiec z czym pojde na obdukcje? nie bil mnie z calej sily zebym miala jakies slady

Gość AgnieszkaAntos
tak haslo i login Kochanko spisalam z modemu :)