Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

oszuka艂 mnie pracodawca co moge zrobic???

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Dzi艣 powinnam dosta膰 pensje , pracowa艂am bez zarejestrowania Pan powiedzia艂 mi dowidzenia i nie wyp艂aci艂 ani z艂ot贸wki- gdzie moge sie z tym zg艂osi膰 ??? czy odzyskam swoj膮 pensje ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mo偶esz zg艂osi膰 do Urz臋du Skarbowego ,ale Tob膮 tez si臋 zajm膮:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja odzaluje ale nie popuszcze chamowi samotnie wychowuje syna siedzial po 200 h w pracy za marne 1100 z艂 ...nie zbiednieje jeszcze bardziej ....i tak juz nie ma za co zaplacic czynszu i zorbic dziecku zakupow! jak tak mozna ? plakac sie chce... ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
siedzia艂am*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶esz i艣膰 do s膮du pracy, ale musisz postawi膰 艣wiadk贸w, 偶e pracowa艂a艣. Zadzwo艅 do inspekcji pracy i podpytaj powinni Ci pom贸c i pokierowa膰 a na pewno zajm膮 si臋 tym .... szefem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ck dezerterzy
mozesz go zabic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 og贸rek88
Ka偶dy ma jaki艣 problem w tym por膮banym kraju :( Ja sobie narzekam 偶e nie mam z kim na wesele i艣膰 a Ty nie masz co da膰 je艣膰 dziecku. Trzymaj si臋 kochana ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to jest dla mnie du偶y problem nie z w艂ansego wyboru jestem sama , zycie mnie zaskakuje i nie dosc ze jest mi ciezko to jeszcze to ... przegladam cv w poszukiwaniu nowej pracy ale przeciez ten miesiac trzeba przezyc... nie zostawie tego tak napewno ...dziekuje za dobre rady wszystkim ktorzy poswiecili swoj cenny czas zeby tu zajrzec i napisac pare s艂贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
musisz udowodni膰, 偶e tam pracowa艂a艣. I dziwi mnie, 偶e masz dziecko a nie zabezpieczy艂a艣 si臋 w pracy cho膰by umow膮. Pracowa膰 miesi膮c bez umowy to mo偶e kto艣 bez kompletnego do艣wiadczenia 偶yciowego. Dlaczego si臋 na to zgodzi艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰.1
Nie znasz naszych reali贸w, znam mas臋 ludzi, kt贸rzy pracuj膮 na czarno, niestety tak to si臋 czasami ko艅czy. Tak jak pisa艂am wcze艣niej inspekcja pracy, ich numer dostaniesz dzwoni膮c na informacj臋- 118913- z telefonu stacjonarnego. Mo偶esz bez podawania danych osobowych ale lepiej ud*pi膰 palanta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z potrzeby sytuacji , nag艂e rozstanie - troche oszczednosci i g艂eboka woda ma艂y ma dopiero 8 msc ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzieki ....niestety 艂apa艂am sie czego mog艂am -mam wyzsze ambicje ale naprawde nie mialam wyboru teraz niewiem ci robic oczywiscie rodzina pomaga jak moze ale kazdy przeciez ma tez swoje zycie./...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znam nasze realia. Tylko, 偶e mam na tyle do艣wiadczenia, 偶e zaczynaj膮c tak prac臋 teraz ju偶 zaczynam z dyktafonem, a najlepiej by艂oby mie膰 ma艂膮 kamerk臋, tylko to kosztuje. I dokumentowa膰, bo rynek pracy jest pod艂y i g贸wniany i nikt nie ma skrupu艂贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wez siekiere I rozp*****l mu biurko, a potem powiedz, ze jak nie da ci kasy za prace to rozp********z mu leb, ja bym tak zrobila...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
p贸ki pami臋tasz spisz sobie wydarzenia z datami i osobami. Mo偶e pami臋tasz jak do kogo艣 dzwoni艂a艣 albo kto艣 dzwoni艂 do firmy. Aha-mo偶na jeszcze ka偶dego dnia wykonywa膰 telefon na telefon firmowy, odbierac go i notowa膰 godzin臋.Zawsze to jakie艣 potwierdzenie dla ciebie, 偶e tam wtedy by艂a艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰.1
na pewno, ale niekt贸rzy s膮 ufni bo si臋 nie sparzyli, nasza bezrobotna mama teraz b臋dzie ostro偶niejsza i zbiera膰 dowody. Prawda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
spisz wszystko, co mo偶na z dat膮 i godzin膮 tak, 偶eby艣 mog艂a udowodni膰, 偶e tam pracowa艂a艣. Pracodawca ma obowi膮zek podpisac umow臋 do 7dni po rozpocz臋ciu pracy, ale mo偶na podpisa膰 i przed rozpocz臋ciem. I sprawdz w ZUS czy by艂a艣 zg艂oszona do ZUS (on powinien dac ci dokuemtn ZUS ZUA, kt贸ry to potwierdza a RMUA wydrukuje ci 15ego dnia miesi膮ca nastepnego po miesi膮cu, w kt贸rym pracowa艂a艣, wi臋c jak pracowa艂a艣 w czerwcu, lipcu to b臋d膮 2 RMUA-jeden z 16lipca, drugi z 16sierpnia). W ZUS mo偶na sprawdzi膰 czy by艂a艣 ubezpieczona, je艣li by艂a艣 zarejestrowana miesi膮c (miesi膮c z tego co zrozumia艂am pracowa艂a艣) to jeszcze 30dni po rozwi膮zaniu umowy podlegasz zdrowotnemu i masz darmowego lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Daj mu pupy a potem powiedz ze cza 20 tys na skrobanke albo zona sie dowie lub alimenty go czekaja:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt nie pracuje na czarno z w艂膮snej woli. Jedna rzecz teraz to PIP druga to windykacja - np. eureka finanse. Pracodawcom si臋 wydaje ze sa bezkarni. A nie sa. Oj nie sa...

Udost臋pnij ten post