Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszukał mnie pracodawca co moge zrobic???

Polecane posty

Gość gość

Dziś powinnam dostać pensje , pracowałam bez zarejestrowania Pan powiedział mi dowidzenia i nie wypłacił ani złotówki- gdzie moge sie z tym zgłosić ??? czy odzyskam swoją pensje ?

Gość gość
Możesz zgłosić do Urzędu Skarbowego ,ale Tobą tez się zajmą:D

Gość gość
ja odzaluje ale nie popuszcze chamowi samotnie wychowuje syna siedzial po 200 h w pracy za marne 1100 zł ...nie zbiednieje jeszcze bardziej ....i tak juz nie ma za co zaplacic czynszu i zorbic dziecku zakupow! jak tak mozna ? plakac sie chce... ;/

Gość gość
siedziałam*

Gość gość
Możesz iść do sądu pracy, ale musisz postawić świadków, że pracowałaś. Zadzwoń do inspekcji pracy i podpytaj powinni Ci pomóc i pokierować a na pewno zajmą się tym .... szefem.

Gość ck dezerterzy
mozesz go zabic :)

Gość ogórek88
Każdy ma jakiś problem w tym porąbanym kraju :( Ja sobie narzekam że nie mam z kim na wesele iść a Ty nie masz co dać jeść dziecku. Trzymaj się kochana ;)

Gość gość
No to jest dla mnie duży problem nie z włansego wyboru jestem sama , zycie mnie zaskakuje i nie dosc ze jest mi ciezko to jeszcze to ... przegladam cv w poszukiwaniu nowej pracy ale przeciez ten miesiac trzeba przezyc... nie zostawie tego tak napewno ...dziekuje za dobre rady wszystkim ktorzy poswiecili swoj cenny czas zeby tu zajrzec i napisac pare słów

Gość gość
musisz udowodnić, że tam pracowałaś. I dziwi mnie, że masz dziecko a nie zabezpieczyłaś się w pracy choćby umową. Pracować miesiąc bez umowy to może ktoś bez kompletnego doświadczenia życiowego. Dlaczego się na to zgodziłaś?

Gość gość.1
Nie znasz naszych realiów, znam masę ludzi, którzy pracują na czarno, niestety tak to się czasami kończy. Tak jak pisałam wcześniej inspekcja pracy, ich numer dostaniesz dzwoniąc na informację- 118913- z telefonu stacjonarnego. Możesz bez podawania danych osobowych ale lepiej ud*pić palanta.

Gość gość
Z potrzeby sytuacji , nagłe rozstanie - troche oszczednosci i głeboka woda mały ma dopiero 8 msc ....

Gość gość
Dzieki ....niestety łapałam sie czego mogłam -mam wyzsze ambicje ale naprawde nie mialam wyboru teraz niewiem ci robic oczywiscie rodzina pomaga jak moze ale kazdy przeciez ma tez swoje zycie./...

Gość gość
znam nasze realia. Tylko, że mam na tyle doświadczenia, że zaczynając tak pracę teraz już zaczynam z dyktafonem, a najlepiej byłoby mieć małą kamerkę, tylko to kosztuje. I dokumentować, bo rynek pracy jest podły i gówniany i nikt nie ma skrupułów.

Gość gość
wez siekiere I rozp*****l mu biurko, a potem powiedz, ze jak nie da ci kasy za prace to rozp********z mu leb, ja bym tak zrobila...

Gość gość
póki pamiętasz spisz sobie wydarzenia z datami i osobami. Może pamiętasz jak do kogoś dzwoniłaś albo ktoś dzwonił do firmy. Aha-można jeszcze każdego dnia wykonywać telefon na telefon firmowy, odbierac go i notować godzinę.Zawsze to jakieś potwierdzenie dla ciebie, że tam wtedy byłaś.

Gość gość.1
na pewno, ale niektórzy są ufni bo się nie sparzyli, nasza bezrobotna mama teraz będzie ostrożniejsza i zbierać dowody. Prawda.

Gość gość
spisz wszystko, co można z datą i godziną tak, żebyś mogła udowodnić, że tam pracowałaś. Pracodawca ma obowiązek podpisac umowę do 7dni po rozpoczęciu pracy, ale można podpisać i przed rozpoczęciem. I sprawdz w ZUS czy byłaś zgłoszona do ZUS (on powinien dac ci dokuemtn ZUS ZUA, który to potwierdza a RMUA wydrukuje ci 15ego dnia miesiąca nastepnego po miesiącu, w którym pracowałaś, więc jak pracowałaś w czerwcu, lipcu to będą 2 RMUA-jeden z 16lipca, drugi z 16sierpnia). W ZUS można sprawdzić czy byłaś ubezpieczona, jeśli byłaś zarejestrowana miesiąc (miesiąc z tego co zrozumiałam pracowałaś) to jeszcze 30dni po rozwiązaniu umowy podlegasz zdrowotnemu i masz darmowego lekarza.

Gość gość
Daj mu pupy a potem powiedz ze cza 20 tys na skrobanke albo zona sie dowie lub alimenty go czekaja:-)

Gość gość
Nikt nie pracuje na czarno z włąsnej woli. Jedna rzecz teraz to PIP druga to windykacja - np. eureka finanse. Pracodawcom się wydaje ze sa bezkarni. A nie sa. Oj nie sa...