Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metkaplum

ból i obrzęk piersi przed okresem zniknął

Polecane posty

Gość metkaplum

Od wielu lat na kilka a nawet kilkanaście dni przed miesiączką miałam pełniejsze i bolesne piersi. Ból mnie wkurzał ale powiększony rozmiar biustu mi się b.podobał. Od 4 m-cy nic takiego się nie dzieje. Jaka może być tego przyczyna? Wydarzyło się tak po tym jak wzięłam kilka dawek luteiny( zgodnie z zaleceniami lekarza), bo spóźniała mi się miesiączka i bałam się ciąży. Okres się pojawił, następne regularnie też. Od tamtej pory piersi w ogóle nie reagują na zbliżające się krwawienie. Dlaczego? Mam 40 lat, czy to ma związek ?

Gość metkaplum
podnoszę

Gość gość
Tez tak miałam co miesiąc ,teraz już uspokoiło się. Tzn nie są już piersi takie bolesne, najwyżej przy mocnym sciskaniu odczuwam ból. Zdaje mi się że to poziom hormonów ma wpływ na to. Ale wcześniej to też byłam rozdrażniona przed okresem.

Gość metkaplum
Tak rozdrażnienie zawsze towarzyszyło bólowi piersi. W sumie zmiana powinna mnie cieszyć, ale szkoda mi tych pełnych, ładniejszych cycków. Chociaż 10 dni w miesiącu, jak to miało kiedyś.

Gość gość
no bo wreszcie progesteron pracuje jak należy wcześniej musiałaś mieć z tym właśnie hormonem problem