Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 SonGokuSSJ3

Operacja plastyczna uszu - wnioski refleksie po zabiegu

Polecane posty

Go艣膰 SonGokuSSJ3

Witam. Chcia艂bym si臋 podzieli膰 moimi odczuciami po zabiegu korekcji odstaj膮cych, a w zasadzie du偶ych uszu (co mnie lekarz u艣wiadomi艂). Zabieg mia艂em przeprowadzony u dr. Jacka Jarli艅skiego we Wroc艂awiu. Zaczn臋 od tego 偶e by艂em na czterech konsultacjach i du偶o czyta艂em w internecie (tak jak Ty) o tym zabiegu. Dowiedzia艂em si臋 偶e m贸j problem to nie s膮 do ko艅ca odstaj膮ce uszy, lecz du偶e. Podczas konsultacji spotka艂em si臋 z dwiema metodami rozwi膮zania mojego problemu, aczkolwiek nie wszyscy lekarze o obu informowali! Pierwsza jest prostsza i polega na ci臋ciu tylko sk贸ry i zagi臋ciu obr膮bka ucha (najbardziej zewn臋trzny p艂atek) bez ruszania chrz膮stki, innymi s艂owy grobla bardziej NIE przystaje. W moim przypadku by艂by to efekt wyeksponowanej jamy ucha. Druga metoda to fizyczne wyci臋cie kawa艂ka chrz膮stki we fragmencie (np je偶eli tylko g贸ra jest z艂a) lub na ca艂ej d艂ugo艣ci ucha jak w moim przypadku. Daje to efekt po艂o偶enia ca艂ego ucha na bok g艂owy. Dowiadywa艂em si臋 szczeg贸艂owo u czterech lekarzy. Jak to fachowcy ka偶dy sumowa艂 poprzedniego m贸wi膮c "ta metoda to bzdura wielkiego kalibru". Ostatecznie podj膮艂em si臋 operacji u wy偶ej wymienionego Pana, gdy偶 jako jedyny mi fachowo wyt艂umaczy艂 jak b臋d臋 ci臋ty. Mia艂em po艂膮czone obie metody, czyli lekko schowany obr膮bek i uszy bardziej przyleg艂e. Zabieg. Sam zabieg trwa艂 po 45minut na uchu. Znieczulenie by艂o wykonywane bardzo przyjemnym urz膮dzeniem (czym艣 jak tatua偶), wi臋c strzykawki nie widzia艂em, co moim zdaniem by艂o bardzo profesionalne. Jak kogo艣 interesuje to prosz臋 pyta膰 o sam przebieg, og贸lnie zero stresu, mi艂a rozmowa. S艂ycha膰 szuranie i skrobanie co podnosi puls:) Po zabiegu dosta艂em opask臋 i poszed艂em na miasto co艣 zje艣膰 coby m贸c ketonal bezpiecznie wzi膮膰, gdy偶 jest to siekiera na pusty 偶o艂膮dek!! Do trzeciej w nocy nic nie bola艂o. Nast臋pnie zacz膮艂em czu膰 uszy najpierw prawe, a po godzinie lewe ucho. Jedyne o czym my艣la艂em to o zmienie opatrunku nast臋pnego dnia. Dzie艅 po operacji b贸l by艂 du偶y, ketonal na mnie nie dzia艂a艂, wzi膮艂em inne leki i my艣la艂em tylko 偶eby ju偶 zdj膮艂 mi to z g艂owy chocia偶 na 5 minut. Ale doskonale wiedzia艂em na co si臋 pisz臋, wi臋c nie becza艂em, m贸wi臋 tylko jak by艂o:) Gdy doktor zdj膮艂 opatrunek w celu zmiany, podszed艂em do lustra. Uszy by艂y wielkie, sine, 偶贸艂te. Wygl膮da艂em jak ogr. Jedno mi si臋 strasznie nie podoba艂o, by艂em pewien 偶e czeka mnie korekta. Dr mnie uspokoi艂 s艂owami, 偶ebym poczeka艂 tydzie艅 a偶 opuchlizna zejdzie. Zmy艂 zaschni臋t膮 krew i za艂o偶y艂 czysty opatrunek. Po trzech dniach mia艂em zrobi膰 dok艂adnie to samo w domu. Gdy zobaczy艂em uszyska po trzech dniach niewiele si臋 r贸偶ni艂y od tych co widzia艂em w gabinecie, ale by艂y ju偶 bardziej sine ni偶 spuchni臋te. Czeka艂em tylko zdj臋cia szw贸w po 7 dniach. W mi臋dzy czasie codziennie oko艂o p贸艂 godziny chodzi艂em bez opatrunku w celu doprowadzenie 艣wie偶ego powietrza. Sw臋dzia艂o dosy膰 odczuwalnie, ale przesta艂o bole膰. Zdj臋cie szw贸w to przyjemno艣膰, jakby kto艣 ci臋 wreszcie podrapa艂 po tygodniu!!!! U innego tego nie nale偶y robi膰, gdy偶 ka偶dy lekarz wie jak je zak艂ada艂 i jak przeci膮膰 偶eby nic nie zosta艂o. Po zdj臋ciu ja ju偶 normalnie chodzi艂em po mie艣cie:) Oba uszy si臋 wyr贸wna艂y, wi臋c korekty nie b臋d臋 robi艂. Jestem w szoku, bo po pierwszym ich zobaczeniu si臋 wkurzy艂em. Podsumowuj膮c nale偶y te偶 ocenia膰 lekarzy podczas rozmowy, nie ba膰 si臋 odm贸wi膰 i p贸j艣膰 gdzie艣 indziej. Wi臋kszo艣膰 nie bierze pieni臋dzy za wizyt臋. O cen臋 oraz sam膮 opini臋 gabinetu/doktora prosz臋 pyta膰 na priv, gdy偶 chc臋 aby ten post by艂 neutralny. Mam zar贸wno pozytywy jak i negatywy:) Tagi: otoplastyka, operacja uszu, korekcja uszu, po zabiegu, Jarli艅ski, aestetica, wroc艂aw, 2013, chirurg plastyczny, opinia, sprawozdanie, recenzja, wnioski

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dzi臋kuj臋 za opis. Sama szukam obecnie dobrej kliniki w Gda艅sku. Czy mozecie kogo艣 polecic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Clinica Dermatologica dr Michaj艂owskiego: http://clinicadermatologica.pl/zabiegi/korekta-uszu/ Niedrogo, solidnie oraz efekt bardzo dobry. Zabieg mia艂am wykonywany rok temu. Wszystko 艂adnie si臋 zagoi艂o. Trwa艂 nawet kr贸cej ni偶 u autora poniewaz p贸l godziny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂em taki zabieg rok temu. Znalaz艂em dobrego specjalist臋 z gabinetu chirurgi plastycznej www.drnawrocki.com.pl. Jestem zadowolony z efektu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mi w艂asnie ten chirurg o kt贸rym piszesz czyli RYSZARD NAWROCKI zniszczy艂 uszy! teraz szukam kogo艣 kto mi zrobi rekonstrukcje, bo ten niby chirurg mi za du偶o powycina艂. Osobi艣cie trzyma艂abym si臋 od niego z daleka!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co si臋 dok艂adnie z Twoimi uszami sta艂o?

Udost臋pnij ten post

Hej. Ja r贸wnie偶 mam ten problem z odstaj膮cymi uszami i zdecydowa艂am si臋 na zabieg. Czy kto艣 mo偶e co艣 powiedzie膰 o dr. Olender? Ile czeka si臋 na zabieg po konsultacji? Ile trwa zabieg? kiedy do kontroli po zabiegu? Wiem, 偶e dowiem si臋 wszystko na konsultacji ale chcia艂a bym wiedzie膰 wcze艣niej bo do konsultacji jeszcze pond miesi膮c. ;P ciekawo艣膰 heh ;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja operowa艂am sie w Lodzi w Dermedzie. Jest tam taka doswiadczona lekarka, operacja ccalkowicie udana. Ceny nie przesadzone, terminy tez w miare. Samo miejsce tez ok. jestem zadowolona z operacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czy kto艣 wiek kto w Polsce wykonuje zabieg zmniejszenia uszu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sprawd藕 klinik臋 doktora 艁膮tkowskiego w Polanicy-Zdr贸j. On wykonuje takie zabiegi wi臋c na pewno m贸g艂by Ci pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 2017.04.15 Mam teraz ucho do rekonstrukcji, niestety ale mam powycinane za du偶o i nie mam poj臋cia jak to teraz poprawi膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do 2017.05.16 A czy m贸g艂by艣 opisa膰 dok艂adniej.... Masz powycinane za du偶o chrz膮stki? W sensie, 偶e ucho strasznie przylega i nie mo偶esz za nie zajrze膰 czy te偶 sta艂o si臋 co艣 innego? Czy sprawa dotyczy budowy ucha? Najlepiej gdyby nie by艂o to dla Ciebie problemem i wstawi艂 zdj臋cia np. na fotosik pl. Oczywi艣cie twarz ca艂a zamazana chodzi tylko o uszy by艂bym na prawd臋 wdzi臋czny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Ucho w艂a艣nie znowu odstaje. Zobacz sobie na internecie co dok艂adnie znaczy, bo mo偶esz nie wiedzie膰. Mam za du偶o powycinane w obr膮bku i grobelce. Obr膮bek to koniec ucha, a grobelka to u g贸ry ucha ta muszla. Je偶eli chcesz zobaczy膰 zdj臋cia to podaj maila i Ci pode艣le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Doktor 艁膮tkowski specjalizuje si臋 w zabiegach tego typu. Pom贸g艂 mi pozby膰 si臋 kompleks贸w i zacz臋艂am si臋 sobie podoba膰 wi臋c jestem gotowa na podbijanie 艣wiata!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam. Mam pytanie do osob ktore maja za soba zabieg korekcji odstajacych uszu. Otoz, jak tak naprawde radziliscie sobie z obrzekiem, krwiakiem na uszach? Ja mialam zabieg wczoraj i choc bardzo sie ciesze ze mam to juz za soba, i ze spelnilo sie moje marzenie, to jednaj jestem pelna obaw i niepokoju. Lekarz bowiem nie do konca sprawial wra偶enie ze jest profesjonalista. Przed zabiegiem zapytal czy bralam antybiotyk. Nie wiem po co ale nie mowil mi o tym wczesniej na konsultacji, stad tez nie wiem na "ile" to niedobrze, ze powinnam byla przyjmowac jednak, ale skad moglam wiedziec. Nie wiem czy mozna stosowac jakies masci na te obrzeki uszu, jak wspomoc gojenie, no i nie rozumiem dlaczego caly moj "opatrunek" to gaziki za uszami i na to opaska, kiedy czytam ze kazdy po takim zabiegu mial dodatkowo bandaz...Tak naprawde nie wiem co mam robic. Lekarz powiedzial ze jak chce to za tydz.moge przyjsc na zmiane opatrunku gdybym nie wiedziala jak to zrobic, ale przeciez ja tak naprawde nic nie mam procz tych gazikow, ktore sobie zmieniam co kilka godzin, przemywam woda utleniona. Zdjecie szwow za 2 tyg. Lekarz nie do konca wzbudzil moje zaufanie choc dosyc bardzo sie staral podczas operacji. No ale jak juz mowilam nie wiem jak mam wspomagac proces rekonwalescencji.. Biore jakies tabletki przecibolowe bo bol po zejsciu znieczulenia byl O K R O P N Y!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarzyna533
Ja mia艂am robion膮 korekcj臋 uszu jakie艣 p贸艂 roku temu u Dr n. med. Doroty 呕ukowskiej i z efektu jestem zadowolona, a ponadto to bardzo sympatyczna kobieta. Je艣li kto艣 szuka dobrego chirurga to polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podobnie jak kto艣 ju偶 wy偶ej napisa艂, r贸wnie偶 wykonywa艂am zabieg rekonstrukcji ma艂偶owin usznych u dra Marka Nawrockiego w gabinecie we Wroc艂awiu. Naprawd臋 艣wietny efekt. Wszystkim, kt贸rzy wahaj膮 si臋 z podj臋ciem decyzji, polecam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czesc, czy jest tu ktos kto jest przed zabiegiem? Bo ja mam zabieg w przyszla sobote, juz tyle sie naczytalam na ten temat i z jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej okropnie sie boje :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli wybra艂a艣 dobrego chirurga to nie ma czego si臋 ba膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wszystko co pisz膮 na internecie jest prawd膮 :) np. na znanym lekarzu chirurdzy sami wybieraj膮 sobie opinie, ja np. o swoich chirurgu kt贸ry robi艂 mi uszy doda艂am negatywn膮 opinie, ale do dnia dzisiejszego si臋 nie pojawi艂a. To samo na kafeterii, ka偶dy pisze co chce, nikt nad tym nie czuwa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam Dr.Wegrzyna z Wroclawia! Mam idealne uszy, kompleks zniknal :). On tez uczyl sie w Polanicy Zdroj - szczerze najlepszy!!! Zabieg mialam w 2013 roku w sierpniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja robie w Warszawie u Dr. Murawskiego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo jest jedna zasada. Trzeba rozs膮dnie podej艣膰 do wybor****irurga, najlepiej widzie膰 efekt jego pracy na 偶ywo chocia偶 wiem ze nie ka偶dy ma taka mozliwo艣膰. Ja tak wlasnie wybra艂am lekarza bo operowala uszy kolezance dr Dorota 呕ukowska z 艁odzi i poszlam z tym samym problemem p贸艂 roku pozniej sama. Ale tak jak m贸wie widzia艂am jak jej te uszy zrobi艂a i nie mia艂am zadych obaw. Ale wczesniej zanim ona sie poddala operacji to si臋 obie zastanawia艂y艣my czy mozna by tak wej艣膰 do jakiej艣 kliniki chirurgii plastycznej i zapyta膰 kogo艣 kto jest po zabiegu czy jest zadowolony, ciekawe czy by si臋 zgodzili

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta8992
Taka operacja bardzo cz臋sto przywraca pewno艣膰 siebie i pozwala, 偶e ludzie dopiero teraz zaczynaj膮 偶y膰. Uszy to spory kompleks wielu os贸b. Je艣li szukacie pomocy to w Krakowie korekcj膮 wad uszu zajmuje si臋 wybitny specjalista dr Rafa艂a Pabia艅czyk. Zawsze mo偶na um贸wi膰 si臋 na wizyt臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam serdecznie. Podziel臋 si臋 Wami moim do艣wiadczeniem po operacji uszu. Jestem dok艂adnie 10 dni po operacji. Uszy nadal mam opuchni臋te i lekko zasinione oraz zdr臋twia艂e. Pierwszy opatrunek pooperacyjny mia艂am 4 dni licz膮c z dniem operacji i pi膮tego dnia rano zmieniony na 艣wie偶y. By艂 gruby jakby usztywniany wygl膮da艂 jak kask astronauty... potem za ka偶dym razem l偶ejszy i cie艅szy, czyli gaziki na uszach oko艂o 5 szt i za uchem, potem dwa i za uchem i 艣ci膮gni臋cie opatrunku w 8 dobie . Co si臋 okaza艂o na moje nieszcz臋艣cie zrobi艂y mi si臋 odparzenia poniewa偶 jest ciep艂o. Zaniepokoi艂o mnie s膮czenie si臋 uszu jakiego艣 p艂ynu. Nie wiem czy by艂o du偶o krwi po operacji bo mia艂am wszystko zabanda偶owane. Pierwszej nocy mia艂am atak paniki, zerwa艂am si臋 艂贸偶ka chcia艂am to wszystko z g艂owy zerwa膰, ale opanowa艂am emocje, otworzy艂am balkon oddycha艂am i jako艣 si臋 uspokoi艂am. By艂o ci臋偶ko. B贸l nie by艂 a偶 tak wielki, pomaga艂a 1 tabletka pyralginy 500 mg. Najgorsze by艂y te opatrunki i zawini臋ta g艂owa prze tydzie艅. No i nie mycie w艂os贸w. Co do szw贸w. Mam szwy rozpuszczalne. Dziwnie to wygl膮da nie wiem czy tak powinno by膰. Za uszami jest widoczny zygzak z nici. Ca艂y czas lecz臋 te odparzenia. Dosta艂am ma艣膰 do smarowania z antybiotykiem, ale strasznie si臋 mi 艣limaczy艂o wszystko i postawi艂am 偶e nie b臋d臋 jej u偶ywa膰. Mam w domu spray te偶 n neomycynie tak jak ma艣膰 i psikam 2x dziennie. Wcze艣niej dok艂adnie myj臋 wacikiem i wod膮 a potem psiak octaniseptem i wycieram i tak ze 3x. Potem antybiotyk w sprayu. Jak by艂am za zaj臋ciach to mia艂am opask臋 sportow膮 tak膮 do艣膰 przylegaj膮c膮 ale nie uciska bardzo. Jest komfortowa, a w domu uszka wietrze. Przy dotyku dziwnie jest uczucie ni to troszk臋 boli ale bardziej odczuwa si臋 zdr臋twienie. Boj臋 si臋 czy aby te szwy tak maj膮 wygl膮da膰...jedna niteczka mi dzisiaj odpad艂a- 10 doba po operacji. Schodzi mi te偶 sk贸ra z uszu troszk臋. Co do tych szw贸w to mam wra偶enie jakby uszy by艂y przyszyte go g艂owy. Za kilka dnie mam i艣膰 na wizyt臋 kontroln膮. Martwi臋 si臋 tymi odparzeniami,nie znalaz艂am forum 偶eby kto艣 o tym co艣 pisa艂. Je艣li chodzi o operacj臋 to dziwne rzeczy s艂ycha膰. Skrobanie jakie艣 czy co艣. i przypalanie bo moje uszy do艣膰 mocno krwawi艂y podczas operacji. Znieczulenie do ucha do sk贸ry nie boli a偶 tak bardzo,ale g艂臋biej wbijane do chrz膮stki to by艂a masakra. B贸l ogromny. Og贸lnie zabieg nie nale偶y do przyjemnych, ale wiadomo to nie masa偶 relaksacyjny tylko operacja. Mam nadziej臋 偶e uszy mi nie odpadn膮 przez te odparzenia. Pani doktor na kontroli zbytnio si臋 tym nie przej臋艂a,偶e przejdzie mam smarowa膰 i si臋 zagoi...oby. Tak sobie my艣l臋,偶e skoro podesz艂a do tego na "lajcie" to si臋 tak zdarza i b臋dzie ok. Operacj臋 robi艂am w Czechach bo mam blisko i taniej. Klinika ma bardzo dobre opinie. Ci臋偶ko mi te偶 nawi膮za膰 jak膮艣 konkretn膮 rozmow臋 bo nie znam czeskiego. Og贸lnie podej艣cie maj膮 inne takie bez paniki, uszy robi膮 codziennie z tego co m贸wili. Aha, prze operacj膮 przebra艂am si臋 w takie ich ubranie czyli jakby fartuch, by艂am tylko w bieli藕nie. W艂osy zwi膮za艂am w kucyk i zrobi艂am warkocz poniewa偶 mam w艂osy do pasa nie chcia艂am 偶eby si臋 wala艂y na stole. Chirurg kt贸ry mnie operowa艂a stwierdzi艂 偶e 藕le bo b臋dzie mnie gniot艂o w g艂ow臋, ale nie zmienia艂am tego bo tak zaraz dawa艂am g艂ow臋 na bok do operacji. To chyba tyle co do mojej przygody z uszkami na dzie艅 dzisiejszy. Co dalej b臋dzie czas poka偶e, mam nadziej臋, 偶e b臋dzie dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy robi艂 kto艣 opracje uszu na 艣l膮sku? Szukam opinii o lekarzach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 norberta54
Moja kuzynka mia艂a robion膮 korekt臋 uszu w 艁odzi w klinice u doktor 呕ukowskiej i musz臋 przyzna膰 偶e wykona艂a fajn膮 robote, wygl膮da to naturalnie i nie wida膰 nawet 偶e by艂o co艣 poprawiane. Tak偶e my艣l臋 偶e warto j膮 wybra膰.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋