Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęknięta prezerwatywa, tabletki anty - a jakie ryzko ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Kochałam się dziś z moim facetem, niestety pękła prezerwatywa, a do wytrysku doszło we mnie. Jakie jest ryzyko ciąży? Dodam, ze od ok 10. miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne, zawsze o tej samej godzinie. Proszę o poważne odpowiedzi, wiem, że moje zmartwienie jest niedorzeczne, ale jestem prawdziwą panikarą. Dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
0,3%

Gość gość
nie bardzo rozumiem lasek które biorą hormony + dodatkowo gumki czy spust na zewnątrz... No chyba że facet chce mieć w ten sposób większą pewność że go lala nie wykiwa...

Gość gość
Z mojej strony to raczej chęć posiadania jak największej pewności, jak napisałam, jestem panikarą. Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź!

Gość gość
Ryzyko jest zawsze, chociaż w tym przypadku znikome.

Gość gość
?! Różne są opinie, ale ryzyko jest zawsze, zrób sobie mimo wszystko test, bo jeżeli udało Ci sie zajsć, to będziesz musiała szybko odstawić tabletki. Pozdrawiam.

Gość gość
?

Gość gość
Ryzyko jest zawsze jezeli mężczyzna jest w tobie.Taka jest natura kobiety.Ni ma 100% antykoncepcji.

Gość gość
Zastanawiałam się nad tabletką 72h po. Ale waham się i nie wiem co zrobić.

Gość gość
Koniecznie. Polecam też założenie spirali i plasterek antykoncepcyjny. W końcu im wiecej zabezpieczeń tym lepiej.

Gość gość
Doceniam ironię, pozdrawiam!

Gość gość
Najpewniej zaszyć c*pkę.Bedzie 100% bezpieczenstwa

Gość gość
nie obraź się, ale to na paranoję zakrawa :( Tabletkę PO???? Jak chcesz sobie narobić problemów z hormonami, to weź nawet 10 Bierzesz tabletki anty, więc nie wiem po co jeszcze prezerwatywa. Chyba że facet sypia jeszcze z kimś innym i boisz sie jakiejś choroby. Bo tabletki uchronią cię przed ciążą na pewno. To tylko w Internecie zachodzi się w ciążę podczas ich prawidłowego brania. Ale w internecie też inne głupie historie można przeczytać :)

Gość gość
Nie obrażam się i dzięki za odpowiedź ! :)

Gość gość
możliwe ...

Gość gość
:/

Gość karolina114488
Dziewczyno-nie masz się co martwic!!! Nie będziesz w ciąży!! To tylko Twoja psychika siada. Czekaj spokojnie na miesiaczke. Tabletki działają! Ja stosowałam - tylko musiałam odstawić bo nie mogę brac hormonów. ale naprawdę nie masz się co martwic. I nie bierz tabletki PO jeśli nie ma konieczności bo rozwalisz sobie organizm

Gość karolina114488
Jak chcesz idz na USG dopochwowe- to Cie uspokoi bo zobaczysz ze nie masz zadnego dojrzewającego pecherzykai ze nie było owulacji a Twoje endometrium nie jest gotowe na przyjecie zarodka-pewnie ma w granicach 4,5 mm. Lekarz Ci zrobi wydruk i będziesz już na 100% bez łykania PO.

Gość gość
karolina114488, dziękuję za odpowiedź, wybiłam sobie z głowy trucie się tabletką "po" i spokojnie poczekam do krwawienie z odstawienia :)

Gość gość
Przeczytaj post antykoncepcja po

Gość gość
Chyba właśnie zaczynam krwawienie z odstawienia, ale później niż dotychczas, owinnam robić test?

Gość gość
Weź się w garść. Nie jesteś w ciąży!!!

Gość gość
krwawienie wystąpiło po 3. tabletce placebo, (później niż zazwyczaj) ale było skąpe, choć trwało około tygodnia. Dla własnego komfortu wykonałam testy ciążowe, ale te wyszły negatywne (po dziewięciu dniach od ew. zaplodnienia) Czyli wszystko w normie?

Gość gość
W ciąży nie jesteś. Ale gdybyś była to testy zostały zrobione za wcześnie, żeby wykazać ciążę.

Gość gość
ja zażywałam tabletki i niedługo po jak zaczęłam brać już mój facet kończył w środku i to bez prezerwatywy po co faszerować się chemią i jeszcze odbierać sobie przyjemność seksu bez prezerwatywy. a tym bardziej odbierać sobie przyjemność kiedy facet kończy w środku mmmm :) PO TO SIĘ BIERZE TABLETKI !

Gość gość
Więc w tym przypadku, gdybym chciała wykonać je powtórnie, to kiedy najlepiej? Pytam powaznie i mam nadzieję, że otrzymam także poważne odpowiedzi.

Gość gość
Dziewczynko nie jesteś w ciąży

Gość gość
Po 14 dniach od stosunku.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź :)