Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęknięta prezerwatywa, tabletki anty - a jakie ryzko ciąży?

Polecane posty

Gość gość
Hej, słuchaj, ja przez cały okres stosowania tabletek współzyłam z moim chlopakiem bez zabezpieczenia i czasami zdarzalo sie ze konczyl we mnie. Miesiaczke zawsze mialam regularna, tabletki tez zazywalam sumiennie o tej samej porze, zadnej nigdy nie pominelam, wiec mysle, ze mozesz byc spokojna.

Gość gość
Dzięki, za dobre słowo :) Pozdrawiam ciepło! 🌼

Gość gość
Jestes dobra kochanką,która wie co to jest sex.Zabezpiecza sie i oddaje tak jak powinna.Wie do czego jest c*pka.

Nie rozumiem dodatkowego zabezpieczania się prezerwatywą podczas brania pigułek antykoncepcyjnych. Pigułki przyjmowane prawidłowo, codziennie o tej samej porze dają przecież maksymalną pewność. Po co sobie dodatkowo życie utrudniać ;) Skuteczność antykoncepcji hormonalnej obniża głównie zapominalstwo, ale jeśli bierzesz pigułki, jak napisałaś, codziennie o tej samej porze, to nie ma się czego obawiać. A jeśli boisz się zapominalstwa to warto brać tabletki w systemie 21+7, przypominajka do tego i problemu nie ma, z rytmu się nie wybijasz i nie tracisz ciągłości.

Do gościa powyżej, piszesz że "ja przez cały okres stosowania tabletek współzyłam z moim chlopakiem bez zabezpieczenia" .... Skoro brałaś tabletki to nie współżyłaś bez zabezpieczenia, tylko właśnie byłaś zabezpieczona przez cały okres brania tabletek jeżeli brałaś je regularnie i żadnej nie pominęłaś. Jeżeli się bierze regularnie to wg mnie dodatkowe zabezpieczenie nie jest potrzebne.