Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgośćgość

kuchnia tylko dla osób pracujących...

Polecane posty

Gość gośćgośćgość

...bądź dla osób które mają mało czasu na gotowanie :) Uwielbiam gotować i gdyby nie moje praca to mogłabym pół dnia spędzać w kuchni aby przygotowywać posiłki, ale niestety pracuje od 10 do 19, gotuje gdy wstaje rano. Staram się przyrządzać urozmaicone posiłki, ale i tak wszystkie wydają mi się monotonne... Czy są osoby jak ja, którym już brak pomysłów? Nie mam dzieci, mieszkam tylko z narzeczonym. Głównie robię ziemniaczki, ryż, placki ziemniaczane, gulasz, kurczak w przeróżnych postaciach, czasem kopytka. Dawajcie jakieś pomysły!:)

Gość gość
Wiem, że to nie na temat, ale pracujesz w okropnych godzinach. Jak tak w ogóle można żyć?? Kiedy masz czas na jakieś hobby, wspólne wyjścia lub załatwianie różnych spraw? Planujecie dzieci?

Dwa dni mam w tygodniu wolne, to tylko chwilowo taka praca, cały czas szukam coś innego. Cały dzień na kanapkach, jedynie wieczorem coś ciepłego, wyończyć się idzie. Szczerze wolałabym pracować 6-14, 14-22 czy nawet 22-6 bo tak to cały dzień do d**y...

A co do drugiej części pytania, to dzieci narazie nie planujemy a o hobby bądź wyjściach mogę tylko pomarzyć, bo jak już mam wolne to odpoczywam, sprzątam... Zawsze jest coś w domu do zrobienia

Gość gość
ponawiam, może w porze obiadku posypią się jakieś propozycje lub przepisy :)

Gość gbdbmmmgość
lubisz gotowac i nie masz pomyslow??????????

Gość ksdfncvnjhfgbgrcxnv nc
moze sprubuj jakies zapiekanki przygotowanie nie trwa dlugo, np ziemniaki mieso mielone pieczarki ogolnie wszystko co znajdziesz w lodowce moj maz sie tym poprostu zachwyca i mozna duzo kombinowac z przyprawami. na ostro, slodko, kwasno kto co lubi ! jesli robisz przetwory to mozna tez dac ogorka kiszonego

Gość gość
łazanki sa szybkie i latwe, ja robie tak kroje cebulke, kapuste, na patelnie zucam maselko i ta cebulke i kapuste, osobno gotuje makaron, warzywa doprawiam sola i pieprzem, potem wszystko mieszam i juz gotowe:)

Gość alamatygrysa
Makaron z sosem, makaron z jabłkami, makaron z kapustą młodą i mięskiem (tzw łazanki), makaron z białym serkiem, naleśniki. Sama pracuję w kiepskich godzinach, ale gotuje dla dzieci wiec również zupy, zazwyczaj na dwa dni robie żeby codzień nie gotować, na noc wystarczy schować do lodówki. Np rosół, później pomidorowa na rosole lub jakaś jarzynowa. Dla każdego cos dobrego!(;

Gość gbdbmmmgość
do lazanek swiderki??????????????????????????

Gość gość
ja robie taki jaki mam, świderki, rurki choć jest tez specjalny makaron, ale różni się kształtem a nie smakiem