Gość Emilaaha Napisano Lipiec 21, 2013 Wczoraj byłam na ślubie. Już w kościele skóra zaczęła mnie swędzić (szyja i okolice oraz za uszami). Nie przejmowałam się tym zbytnio mimo iż było to dość uciążliwe. Podczas wesela tak mocno swędział mnie dekolt i plecy, że ciągle się drapałam. Wyskoczyły mi krosteczki i duże czerwone plamy. Pojechałam z mamą do apteki i kupiłam wapno oraz jakieś tabletki od alergii. Zajechałyśmy do domu, zażyłam leki i przebrałam się w sukienkę, która zakrywała mi dekolt i plecy. Co ważne, gdy zdjęłam sukienkę zauważyłam, że mam wielkie plamy koloru czerwonego i okropną wysypkę na plecach i brzuchu. Gdy wróciłam na wesele i wypiłam jeszcze jedno wapno dolegliwości ustąpiły. O piątej wróciłam do domu i już zupełnie bez śladu wysypki położyłam się spać. Wstałam o 11 bo bardzo swędziała mnie ręka. Gdy poszłam zjeść śniadanie zauważyłam, że na całej długości nóg mam tą samą wysypkę i plamy. Zażyłam te same leki i poszłam na poprawiny. Drobna wysypka którą miałam na ręce zeszła, jednak gdy teraz wróciłam obejrzałam swoje nogi i wysypka trochę zeszła ale plamy są ciągle widoczne. Czego przyczyną może być wysypka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach