Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesiecobedzie

odnalazlam ojca mojego dziecka-konsekwencje

Polecane posty

Gość bojesiecobedzie

Witam,przy urodzeniu dziecka podałam,że ojciec nieznany,dziecko ma 15 lat,ojciec sie odnalazl,. I problem,bo przez lata brałam świadczenia dla samotnych rodziców,gdy teraz ojciec sie odnalazł,muszę to zwracac? Co jeśli teraz zjawimy się w USC,zeby on ją zapisał na siebie?

Gość grzegorzewska32
a po co ma ją zapisywać? żyjcie jak chcecie a formalnie możesz byc samotną matką, masz świadczenia przynajmniej

Gość bojesiecobedzie
Bardzo prosze,może ktoś jest zorientowany w temacie.

Gość ksjKLALak
nic nie będziesz zwracać dopuki ojciec się nie pojawił wychowywałaś dziecko samotnie, przecież przez te wszystkie lata nie płacił na dziecko nic sama je wychowywałaś i z tego względu pobierałaś świadczenia

Gość grzegorzewska32
a ty co szukałaś ojca dziecka przez 15 lat i teraz tatuś się znalazł a ty od razu go w ramiona przyjmujesz? p.s takie pyt zadawaj w instytucjach, w usc a nie tu na forum dla debili

Gość gość
Przecież możesz być matką samotnie wychowującą dziecko nawet jeśli ojciec uznał dziecko, po prostu jest pod twoją opieką, on ma prawa rodzicielskie ale to z Tobą dziecko mieszka i Ty je wychowujesz.

Gość bojesiecobedzie
Chodzi o to,ze jak bylam w USC to zapytalam co by bylo jakby teraz ojciec sie odnalazl,to kierownik powiedzial mi,ze musi powiadomić prokurature...przerazilam sie. Ja go nie szukalam,wiedzialam kim jest,unioslam sie honorem i nic od niego nie chcialam,ale dziecko podroslo i drążyło,chciała poznać ojca.Musiałam jej powiedzieć,ale teraz problem,bo on chce ją uznać.

Gość bojesiecobedzie
Jakie moge ponieśc konsekwencje teraz ,że nie podałam ojca dziecka w akcie urodzenia...

Gość bojesiecobedzie
?

Gość gość
Co za bzdury opowiadasz? Nie musisz podawać ojca w akcie urodzenia i tyle. Jakie to przestępstwo popełniłaś? Samotnie wychowywałaś dziecko i tyle, a USC ma guzik do zasiłków.

Gość bojesiecobedzie
Niby tak,ale dlaczego ten kierownik USC tak powiedział,że w tej syt musi powiadomić prokurature,a jak udowodnią,że znałam ojca dziecka i to ukryłam? Pobierałam świadzcenia dla samotnych,moze o to biega. Boże ,po jaka cholere mi to było...honorem sie uniosłam,a teraz beknę,bo dziecko ma prawo poznać ojca.

Gość gość
Jeszcze o takich cudach nie słyszałam, żeby kogoś oskarżać o poświadczenie nieprawdy. Zawsze możesz powiedzieć że nie byłaś pewna kto jest ojcem dziecka i tyle.

Gość bojesiecobedzie
Dobry pomysł,moze da się to jakoś odkręcić

Gość gość
Powiesz,że robilas badania domniemanym prywatnie i znalazlas

Gość bojesiecobedzie
Zrobili badania ,wynik w przyszły piątek...sam wybral laboratorium,,,nie zgodził sie na zadne inne ,ciekawe czy jakiegos numeru nie wykręci.Mam dośc tej chorej syt,a dziecko całe w skowronkach,bo cud taus się pojawił po latach. Już zaznaczyła ,ze nie chce od niego pieniędzy,żebym z takimi tekstami do niego nie wyskakiwała,fajnie,zrobić dziecko,zniknąc na kilkanaście lat,nie kupić przysłowiowego pampersa,pojawic się nagle,wywrócic życie do góry nogami i zostac bogiem w oczach nastolatki.