Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2.5 r dziewczynki

moja córka popuszcza mocz

Polecane posty

Gość mama 2.5 r dziewczynki

Moja córka (w grudniu skończy 3lata) posikuje mi w majtki, tzn wola siku, sama nawet korzysta z toalety, ale zanim powie, że jej się chce to majtki już ma mokre, wcześniej było to zaledwie kilka kropek a teraz porostu ma mokre, i mimo że zrobi w majtki to dokończy resztę na toalecie, oczywiście teraz bardzo duzo pije, ale tylko wodę do tego badania moczu i morfologia ok, jedynie lekki spadek żelaza. Czy może wasze dzieci miały podobnie?

Mój syn (też 2,5 roku) też tak ma od jakiegoś czasu. I też nie wiem czemu, ale myślę, że trzeba przeczekać i za każdym razem zwracać uwagę, bo co innego.

Gość gość
Czasem przy cukrzycy tak jest.

Gość Szczęśliwa Mężatka :)
Moja ma 2,5 roku i tez tak ma .

Gość gość
a jak długo jest bez pieluszki? bo moja też tak miała właśnie jak miała ok 2,5 roku. Po odpieluchowaniu wołała siku ale w momencie gdy już zaczęło lecieć potem biegiem do toalety, trwało to jakiś czas i podobnie jak u Twojej córki czasem kilka kropel w majtki reszta na nocnik. Przeszło po ok 2 miesiącach :-)

Gość gość
oj tam od razu cukrzycą straszycie.. przecież ma dopiero 2,5 roku może się jej zdarzyć że popuści.. niektóre dzieci do 3 roku chodzą w pamersie

Gość gość
jedne dzieci mają mocniejsze te wszystkie zwieracze, mięśnie cewki itp. i inne słąbsze i to jest przyczyna posikiwania i moczenia w nocy. Na noc ja bym poleciła po prostu podkładkę pod prześcieradło a nie pieluszkę. Wydaje mi się że dziecku trudniej jest załapać o co chodzi z tym sikaniem kiedy w dzień mama biega za nim z nocnikiem a w nocy pozwala mu sikać w pieluchę (albo w czasie podróży- jazdy samochodem). Moja córeczka ma równo 2 lata i od 3 miesięcy sika i robi kupkę tylko na nocnik albo na sedes przez nakładkę. Serio nikt mi nie wierzy że nocnik załapała w dwa dni i praktycznie z dnia na dzień przestałam zakładać pieluchę tak samo na dzień jak i na noc.

Gość jaka cukrzyca ???/
Autorko ona ma DOPIERO 2,5 roku .Jest jeszcze mała i może popuszczać mocz.

Twoja córa jest jeszcze mała więc takie zjawiska nie są niczym niespotykanym.A już tym bardziej że wszystkie wyniki ma dobre. Co zorbić ? Tłumaczyć,tłumaczyć,tłumaczyć.....i przeczekać :)

Gość gość
co sądzicie o pomyśle, żeby nie używać pampersów? bo jestem w ciąży i tak się zastanawiam... czy te ekomamy maja rację czy przesadzają... http://dzieci.pl/kat,1024259,title,Wychowanie-bez-pieluch,wid,15787452,wiadomosc.html

Gość gość
no to tak. odbierając kiedyś syna ze żłoba, wyczytałam na tablicy korkowej, że nie powinno się odpieluchowywać po 36 mies, bo to skutkuje osłabieniem mięśni miednicy i nietrzymaniem moczu. niestety przeczytałam po czasie i teraz młody ma podpięty uropen ( www.larkis.pl ), nie wiem czy dla dziewczynek coś takiego jest. najlepiej pracować konsekwentnie z dzieckiem i sobie nie odpuszczać, inaczej będzie robić pod siebie niestety.

Gość gość
To jest rozwojowe nie martw się przejdzie