Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie mogę dostać pracy ? Wysłałam prawie 150 CV

Polecane posty

Gość gość

Kto mi to wytłumaczy ? Wiekszosc firm bierze CV, niby kogos szukają wiec zanosze albo wysylam jesli sobie tego zyczą i cisza. Mysle, ze spełniam warunki i sie nie odzywają, nawet nie zapraszają na rozmowe. Mam wrazenie, ze biorą papierek rzyucają w kąt i zapominają. Byłam na kilku rozmowach, np w PZU, wypadlam swietnie na rozmowie, byly dwie czesci : grupowo i indywidualnie. Bylo nas 8 osob, tylko ja otwarcie rozmawialam, az sama sie sobie dziwilam, inni raczej niiesmialo, cos tam burknęli pod nosami. Potem okazalo sie, ze nikogo nie zatrudnią z naszej 8, bez wyjasnien. Do widzenia. Mam 24 lata, spore doswiadczenie, zaczynalam prace przy ankietach telefonicznych, potem krotko telemarketing, a potem pracowalam jako asystentka w pewnej duzej firmie, umawialam spotkania, zajmowalam sie klientami, zamowieniami. Praca jednak nie na dlugo bo babka byla na macierzynskim. Szukalam czegos z biurem, infolinie, sekretarka etc i d**a blada. Koncze studia i kiepsko widze swoją przyszlosc

Gość gość
Bo takie sa czasy. Konkurencja, trzeba sie mocno wysilac zeby dostac prace. Duzo tez zalezy od samego cv, tego jak jest napisane no i od szczescia. Wiem jak to jest bo sam szukalem pracy i tez wyslalem kilkadziesiat cv z czego mialem jakies 15 rozmow i dopiero po tej 15-tej dostalem prace.

Gość pracodawca po 40
ja sobie nie robię, ale nie jest łatwo znaleźć odpowiedniego pracownika

Gość rada za free
wyślij jedno CV, ale dokładnie SPROFILOWANE

Gość gość
wszystko zalezy od doswiadczenia i kwalifikacji a pewnie takowych nie masz ! osobowosc czlowieka tez jest wazna i to jak potrafi sie zaprezentowac i sprzedac ! Pewnie tego nie posiadasz i kazdy pracodawca uwaza cie za przecietnego dlatego ci dziekuja ! Do rozmow trzeba sie przygotowac i miec jakiegos asa w rekawie bo o blad nie trudno !

Gość gość
czas chyba na zmiane CV bo ewidentnie cos z tym nie tak.

Gość Krzyś Naciągacz
Ja nie pracuję , żyję z oszukiwania polskoeuropejskiepozyczki24@wp.pl napisz , a powiem jak oszukiwać

Gość gość
ja już sobie dałem spokój z szukaniem pracy

Gość gość
Dalczego nie mozesz znalezc pracy. Ano dlatego, ze jak jest dobrz posada to juz jest ona obstawiona przez "swojego", a rekrutacja jest dla picu. pewna znana firma z napojami gazowanymi konkurencja Pepsi :), robila ogloszenia rekrutacyjne caly czas nonstop. Tylko dlatego, ze byly one znacznie tansze niz reklama :)

Gość gość
Taka firma jak Coca Cola czy Hoop musi sie w taki sposob ''reklamowac'' ? Co ty klepiesz chyba raczej chodzi o zbieranie danych osobowych

Pewnie nie jesteś jedyna. Ogólnie ciężko teraz o pracę. Ja na szczęście jeszcze nie muszę szukać czegoś na stałe (studiuję dziennie). Może póki nie znajdziesz pracy zacznij rozglądać się za alternatywną formą zarobku. Ja próbuję aktualnie swoich sił w marketingu internetowym, mam nadzieję, że coś z tego będzie.

Gość snickersikone
Podnoszę super temat Ja tez zanioslam juz setki CV, tylko z paru firm zadzwonili. Chodzilam na rozmowy, ale nici z tego... Juz mam dosyc. Ktos tu napisal, ze moze sprobowac jakiegos innego zajecia niezwiazanego z zawodem. No i wlasnie tego sie obawiam - jak sie zaczepie byle gdzie, a potem juz nie bedzie kiedy isc na rozmowe do normalnej firmy czy do pracy zwiazanej z zawodem. Tez skonczylam studia itp., mam 24 lata i kiepsko widze swoja przyszlosc. Mam meza od paru lat, ale nie mam dzieci. Hmm moze mysla, ze im od razu zaciaze?

Gość gość
nie masz pracy, bo w Polsce nie ma pracy... nie tworzy sie nowych miejsc pracy, tylko obozy pracy za miske ryzu, w ten sposob ludzie nie zarabiaja I nie tworzy sie rynek konsumenta, ze nawet nie oplaca sie otwierac biznesu, bo nikt nic nie kupi...

Gość gość
pracujcie na czarno a na koszt kraju się tylko ubezpieczajcie zdrowotnie.

Gość gość
im szybciej ten system się przewróci tym lepiej.

Gość snickersikone
Problem w tym ze system sie przewroci tylko czeka nas krwawa rewolucja. I tego sie boje.

Gość poszukiwaczka pracy
ja robię w*******l z kraju tylko nie wiem gdzie mam szukać ofert pracy :(

Gość gość
Jestem po szkole średniej, więc nie mogę mieć ambicji na pracę przy biurku z klientem, choć myślę że gdybym sie uparł to w jakimś punkcie sprzedazowym jako doradca klienta mógłbym zasiąść za te 1400zl..., znalazłem pracę w fabryce na trzy zmiany, zarabiam lekko ponad 2000zl z szansa na podwyżkę jakieś 300-400zl, nie jest to zły zarobek dla kawalera mieszkającego z rodzicami, ale dla kogoś kto chce założyć rodzinę kupić mieszkanie to nic nie warta jałmużna, nie ma innej możliwości jak ucieczka za granicę...

Gość poszukiwaczka pracy
u mnie też nie jest lekko, ale nie chcę tu egzystować :(

Gość przegralamz
gf

Gość gość
znam takich co wysłali 900 CV i nic poza paroma interview

Gość gość
Wysłałam około 10 cv, z czego 8 zostało olane. Zaproszono mnie na 2 rozmowy i po jednej z nich dostałam pracę. Każde cv pisałam pod dane stanowisko, do każdego dodawałam inny list motywacyjny, ale taki dosyć krótki, żeby chciało się im czytać.

Gość ldzprawik
niestety. w polsce mamy socjalizm i dlatego takie bezrobocie. w normalnym kraju gdzie jest kapitalizm pracy jest multum. wtedy aby nie pracować trzeba nie chcieć lub być chorym.

Gość gość
Praca typu przerzucanie papierków, odbieranie telefonów itd. nie wymaga większych kwalifikacji, więc chętnych jest mnóstwo, a miejsc niewiele. Pewnie pracodawcy wolą zatrudnić kogoś poleconego albo po prostu znajomego. Gdybyście byli informatykami, lekarzami, inżynierami itd to nie narzekalibyście na brak pracy. Ale jak się kończy pedagogikę, socjologię, europeistykę itd to nie wiem czemu się dziwicie. Nikt po takich studiach nikogo nie potrzebuje. Lepiej już mieć konkretny zawód typu fryzjerka, spawacz.

Gość łołoło
A to peszek z tymi 150 cv. A człowiek myśli, że jak wyśle ich aż tyle, to się od propozycji pracy nie opędzi.

Gość gość
tylko że za granicą też nie przyjmują już nas z otwartymi rękoma :O słyszeliście o aferze w Tesco w Anglii? :O kto wyjechał od razu po otwarciu rynków pracy - wygrał, dostawał od reki pracę nawet bez znajomości języka. teraz ... żal. staram o się o fizyczną pracę przy zbiorach w Holandii. niby szukają. ale chyba tylko niby - nikt nie odpowiada na CV :(

Gość do autorkiii
z jakiego jesteś miasta??? w każdym z większych miast są firmy, które szukają pracy pod daną osobę zazwyczaj do nich zwracają się pracodawcy, którzy rzeczywiście szukają pracowników, nie wysyłają ofert do pośredniaka czy przyjmują cv powinnaś zgłosić się do takiej firmy, na 100% coś Ci znajdą:-)