Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiek007

Miękki biustonosz do karmienia na pierwsze dni po porodzie

Polecane posty

Witam, chciałabym zasięgnąć rad doświadczonych mam z dużymi biustami. Brafiterka doradziła mi, żebym po staniki do karmienia wybrała się dwa-trzy tygodnie po porodzie, jak unormuje mi się laktacja, bo wcześniej to nie dobiorę dobrze rozmiaru. I zastanawiam się gdzie mogę coś kupić niedrogiego na te pierwsze dni, do szpitala i potem głównie na noc - na dzień przerobię sobie aktualne, ciążowe. Zależałoby na czymś miękkim, bez fiszbin - wolałabym uniknąć zastoi pokarmu. Na pewno utrudnieniem będzie rozmiar - przed ciążą nosiłam 70E, aktualnie (8 miesiąc) noszę 75H (75, bo mam dosyć wysoko brzuch), więc ten tymczasowy stanik do karmienia musiałby być pewnie 70 I, może nawet J. Wolałabym nie wydawać za dużo pieniędzy - po coś porządnego wybiorę się po tych trzech tygodniach. Biuściaste mamy - jak Wy poradziłyście sobie z tym problemem?

Gość gość
ja miałam z Tesco i byłam bardzo zadowolona

Gość gość
Ja kupiłam na Allegro taki najtańszy zestaw, bodajże 20 zł za dwa staniki, właśnie na pierwsze dni po porodzie, jakieś 2-3 tyg. później dopiero normalne zakupiłam. Masz już siarę? Bierz poprawkę na to że może spadnie obwód, a i biust niekoniecznie dużo urośnie, chociaż mi faktycznie 2 rozmiary...

Gość gość
Mama Alles

Mam jeszcze pytanie - ile Wam "urósł" biust w ciąży i później po porodzie? U mnie to już odpowiednik 4 rozmiarów, a boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej :( Szukając czegoś taniego w odpowiednim rozmiarze znalazłam to - czy któraś z Was próbowała może tego modelu? http://allegro.pl/biustonosz-mama-100-bawelna-75-i-3-kolory-i3401575230.html

Gość gość
Ja mam bardzo duży biust.,. Przy karmieniu miska H sięgała. Pierwsze tygodnie nosiłam taki biustonosz jak z mango. Ten co wygląda jak sportowy. Super się sprawdził. A potem normalne biustonosze. Wystarczyło odginać miseczkę.

Gość gość
ja kupiłam na allegro - 2 szt z przesyłka 30 zł.

Gość gość
Mam biust 75E. W czasie karmienia mialam biust o jeden rozmiar wiekszy. Nie kupowalam specjalnych stanikow. Po prostu 75 F, na fiszbinach, bez zadnych wypychaczy, ale takie to ja normalnie kupuje, wiec zadna zmiana.

Gość gość
Ja w cenie tego z podanego linku- no, niewiele drożej- miałam Allesa z fiszbinami... jak dla mnie tylko z fiszbinami albno przynajmniej usztywniany przy dużym biuście. Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem jak można odgiąć miseczkę do karmienia i sobie tego nie wyobrażam, podobnie jak wyjmowania piersi dołem... w dopasowanym staniku nie powinno być takiej opcji. Ja przed ciążą miałam D, w ciąży- E, po ciąży, w czasie karmienia- G, potem F, potem stopniowo wracałam do D jak i waga znów była jak przed ciążą. Czyli w sumie 3 rozmiary różnicy pomiędzy tym co przed ciążą a po niej, ale i obwód skakał, od 75 do 80.

Gość gość
przed ciążą 70 E, w ciąży 75 E i taki miałam na początek stanik do karmienia miękki zapinałam na ostatnie haftki z czasem zaczęłam zapinać na wewnętrzne, po ok. 2 miesiącach kupiłam 70 F, karmię 15 miesięcy rozmiar jest nadal dobry.

Gość gość
mnie się zrobiło z małego B - duże B :D jestem w 30 tc. poszło mi w obwodzie bo przytyłam. z 70B na 75B.

Gość gość
O sprawdź na stronie Allesa, bo mają fajny wybór i cenowo też powinno być w miarę okay. ;)

Gość gość
WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O WYPERIDALAJ kuuuvrvvo ze spamem srayjlesa!!! :O