Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miejskie dziwolągi, wioskowe głuptaki

Polecane posty

Gość gość

Mieszkałem w wielu miejscowościach i w wielu zauważyłem takich lokalnych oryginałów. Na oko - nieszkodliwi szaleńcy. Budzący uśmiech. Z Nowego Sącza zapamiętałem kolesia, który chadzał po deptaku w krótkich spodenkach, harcerskiej bluzie i czapce od munduru strażackiego. Zdjęcia jego facjaty zdobiły wystawę zakładu fotograficznego. We Wrocławiu moją uwagę zwrócił facecik również w krótkich spodenkach, który obwieszony był kluczami. Niczym ordery je sobie wieszał. Towarzyszyły mu dwa pieski, do których przemawiał. Lubił też zaczepiać ludzi i monologować. Macie podobne egzemplarze w Waszych miejscowościach? Tutaj możecie o nich opowiedzieć.

Gość gość
Napisałabym, ale wolę być anonimowa jakby co.

Gość gość
przecież jesteś anonimowa

Gość gość
up

Gość gość
W Jeleniej Górze też chodzi taki z pieskami i do nich gada. Albo facet ze słuchawkami walkmana na uszach śpiewający na całe gardło to co słyszy w słuchawkach.

Gość gość
Jedz do UK to tam na ulicach miast dopiero mozna zobaczyc dziwolongoi. Facet z tapeta na ryju mnostwem pirsingu itd. W Polsce na szczescie jeszcze nie ma na to mody.

Gość gość
A w Łodzi po Górniaku swego czasu chodził gościu, który non stop nawijał jakieś teksty z Biblii :D

Gość gość
Czarny Roman z Warszawy! Kto kojarzy?

Gość gość
kiedys widziałem w Poznaniu takiego niedużego facecika, śmiesznego, który gadał od rzeczy i był w garniturku. mówił, że nazywa się Kaczyński