Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam skierowanie na cc bo dziecko ułożone pośladkowo,a jak się odwróci na koniec?

Polecane posty

Gość gość

Mam przyjechać za 15 dni do cc, wczoraj byłam u lekarza i dzidziuś dalej pupą w dół, lekarz powiedział, że specjalnie by już nie liczył na to, że się teraz odwróci bo to koniec 36 tygodnia a on nie ma tam zbyt dużo miejsca na obracanie. W zwązku z tym wypisał mi już skierowanie na oddział i mam się stawić 7 sierpnia a następnego dnia mają robić cesarkę. Początkowo byłam w szoku bo czego jak czego ale nie spodziewałam się, że się nie odwróci, ale już się oswoiłam z tą myślą i już chyba się do tego przekonałam, na pewno przez te 2 tygodnie się przekonam jeszcze bardziej i co jak się jednak odwróci? Przyjadę ze skierowaniem, trobą i nastawieniem a oni mnie poślą do domu? Bo szczerze to wolałabym, żeby zrobili to carskie cięcie i tyle.

Gość gość
a na skierowaniu pisze z jakiego powodu cc? bo jak tak i się obróci to odeślą :) ale mało prawdopodobne, że się odwróci na tym etapie

Gość gość
trudno powiedzieć, pisze "Dgn Gras II Part II hbd 36 sit long pelvicus ad sectionem cesaream" tyle i nic z tego nie wiem :)

Gość gość
dziecie sie wypielo..? zdarza sie w najlepszej rodzinie :classic_cool:

Gość gość
spoko już się nie obróci na 95%

Gość gość
no tak, na 95% nie odwróci się, na tym etapie to już ciężko, lekarz mi powiedział, żeby za bardzo na to nie liczyła już tym bardziej, że tego miejsca nie ma tam dużo (mam stosunkowo niewielki brzuch) no i ja się gryzłam z tym wczoraj, mąż mnie przekonywał, że może i lepiej, właśnie sobie ustawia pod termin pracę a ma z tym na serio ciężko w swojej firmie i nie wyobrażam sobie takiego psikusa. Nie wiem co oznacza to co napisane na skierowaniu.

Gość gość
wrzuciłam to do tłumacza i ten tekst mniej więcej oznacza, że "dziecko jest daleko od miednicy" to tyle sobie przetłumaczyłam teraz

Gość gość
jak się odwróci to urodzisz normalnie

Gość gość
jeśli do 28 tygodnia się nie obróciło, to już marne szanse, ze się obróci

Gość gość
nie no, powyżej 28 tygodnia to jeszcze się obracają dzieci, z tego co czytałam to do 36 tygodnia ma spore szanse a potem stopniowo maleją z mijającym czasem i rosnącym dzieckiem

Gość gość
up

Gość moje dziecko sie obrocilo
Miałam na ostatniej wizycie przed porodem odebrać skierowanie i okazało się ze obróciła się córka. Cc miałam mieć 7.01, urodziłam cc 29.01 z powodu stanu przedtzucawkowego