Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_628

Krązki NUVARING ! PILNE

Polecane posty

Gość ona_628

Witam . Od miesiąca stosuję krażek Nuvaring moja ginekolog(mloda i troche zakrecona, to nie moja opnia lecz wiekszosci jej pacjentek) powiedziala ze wymienia sie go raz na tydz , lecz na ulotce przeczytlam ze ma on byc 21 dni BEZ PRZERWY i dopiero mozna go usunac. Stosuje je któraś z was? Chodzi o to , że nosiłam go przez 3 tyg w 2 tyg bolał mnie brzuch ale tak znośnie, moje pytanie czy nosi sie go tzn 1 krazem przez 21 dni i 7 dni przerwy jak z tabletkami czy wymienia sie raz na tydzien jak z plastrami?? chce miec pewnosc , na dzien dzisiejszy jeszcze nie planuje ciazy. jesli co 7 dni to co teraz jesli nosila go przez 3 tygodnie... mam jeszcze 2 krazki w domu , mam kolejny zalozyc w 1 dzien okresu czy po 7 dniach od ost

Gość gość
Radzilabym ci zmienic ginekologa. Krazek nosisz nieprzerwalnie przez 3 tyg. Np jesli zalozylas go pierwszy raz w srode, to rowniez w stode za. 3tyg go wyciagadz. Masz jeden tydzien przerwy na krwawienie i znow w srode go zakladasz.

Gość gość
Czyli na 100% dobrze go stosowalam tzn 3 tyg nosilam , wyjelam i po 7 dniach mam zalozyc kolejny tak? Moje lekarka byla wrecz pewna kiedy mowila ze sa raz na tydzien , a kiedy przeczytalam ulotke no zglupialam, naprade ciaza w tym momencie byla by najgorsza rzecza jaka moze sie stac , za jakies 3 lata ok byle nie teraz musze miec PEWNOSC

Gość onaa628
gdzies na forum wczoraj znalazla wpis jeden z dziewczyn ktora tez twierdzila ze uzywa ie 1 krazek na 1 tydzien. Tak preliczajac jesli mam wydawac 150 zl miesiecznie wole sprobowac z mirena wkladka domaciczna za ktora zaplace 900 zl i mam 5 lat z glowy..

Gość gość
Ale zalozylas go w pierwszy dzien okresu tak? Ja juz kilka miesiecy uzywam nr i yak jest na 100%. Z reszta to jest dosc droga antykoncepcja i jesli by ja zakladac co tydzien malo kto by sie na taki numer decydowal

Gość gość
Chyba by nic sie nie stalo jak by zmieniac krazek co tydzien, bo hormony z krazka przez caly czas wydzielaja sie na tym samym piziomie

Gość onaa628
Tak zalozylam ja w pierwszy dzien okresu nosilam przez 21 dni i dzis ja wyciaglam , chce zalozyc kolejny nie za 7 a za 4 dni zeby w przyslzym mc zmienic termin krwawienia , ale jak uslyszlama ze mial on byc na tydzien , po prostu nie wiedzilam co robi , przypomnialam sobei o tych bolach brzucha itd , na szczescie mojego chlopaka obecnie nie ma ale za 3 tyg wraca nie chcialabym zeby po pierwszym razie z nuvaring 'on skonczyl bez stresu, a ja chodzilabym w stresie'

Gość onaa628
pewnie nic by sie nei stalo ale jesli 1krazek jest na 1 mc bez przerwy tzn 21 dni to bez sensu wymieniac go co tydzine do tego tracic pieniadze

Gość onaa628
aha przez caly czas stosowania mialam mocen plamienie czy nie obniza to w jakis sposob dzialania krazka? wiem ze przy plastarch tak jest

Gość gość
Przy każdej antykoncepcji hormonalnej mogą wystąpić plamienia na poczatku stosowania.

Gość onaa628
jesli chodzi o ten artykul to jestem tego zdania, ze kazdy srodek antykoncepcyjny niesie za soba ryzyko , to chyba wszytko zalezy od organizmu jak na nie zareaguje

Gość gość
Chcica przewyższa mądrość,a dolna głowa górną