Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży, kasa się kończy, nie mam pracy, mąż mało zarabia - jak żyć?

Polecane posty

Gość gość
młody zdrowy facet żeby zarabiał 1600? niech do fizycznej pracy idzie wiecje dostanie

Gość haeee
do księdza , on pomoże, no tak walczą o obronę życia poczętego

Gość takasobiebaba
becikowe 1000 zł.ponadto z gopsu lub mopsu kolejne 1000 zł za urodzenie dziecka.kryterium jest chyba 550 na osobę więc się łapiecie.ja byłam w szoku jak dostałam z mopsu ,a składalam tylko o rodzinne.po prostu miałam etat,ale przy przejściu na wychowawczy ten dochód traktuje się jako utracony.a mąż zarabiał 1200 zeta -hmmmmmm-teoretycznie.dopytaj lub wygoogluj.nie kupuj duzo ciuchów dla dziecka.ja więcej miałam z lumpeksu,dziecko szybko rosnie i wyrasta błyskawicznie.my kupilismy łóżeczko z mega drogim materacem,a mały spał 2 (dwa ) razy w nim.wolał ze mna.łóżeczko stoi na strychu i czeka na chyba juz moje wnuki.

Gość gość
gość z 23.07.13 podaj email chce ci pomoc

Gość gość
moim zdaniem dostaniesz z gopsu...posprawdzaj dobrze...

Gość takasobiebaba
i głowa do góry,najważniejsze aby dziecko było zdrowe.pracuje na onkologii dziecięcej i tam to dopiero sa dramaty.a u was tylko kasa.kase zawsze mozna zorganizowac.ja tez miałam trudną sytuację i za jakis czas wszystko sie odwróciło.

Gość takasobiebaba
najważniejsze ,że macie swoje mieszkanie i zero długów.my mieszkalismy w wynajetym i długów jak włosów na głowie.wszystko da się przeżyć.zgoda i zrozumienie najważniejsze.zapytaj w gopsie o zasiłek celowy itp.

Gość gość
A nie moglibyście tymczasowo zamieszkać z Twoimi rodzicami? Jeżeli mieszkają w bloku i mają 2 pokoje, to niekoniecznie, ale jeżeli mają dom, to czemu nie? Wasze mieszkanie byście wynajęli, mąż w tym czasie znalazłby lepiej płatną pracę, ty też za czymś byś się rozejrzała i byście żyli

Gość ajj ejjj ajjj...
Doskonale Cię droga autorko rozumiem. Mam bardzo podobną sytuację. Do jeszcze nie dawna mieliśmy z partnerem ok 4000-4500zł dla siebie. wynajęliśmy mieszkanie za 1500zł + wszystkie opłaty (prąd, woda, gaz, telefon, internet) 500zł = 200zł Zostawało Nam 2500zł na życie, może nie dużo, ale wystarczająco. na podstawowe wydatki.Aha, czasami też wpadły pieniądze od mojej mamy z zagranicy. Kiedy zaszłam w ciążę, partner akurat został informację, że będzie mniej zarabiał niż dotychczas. Ja poszłam na L4 - niestety 3 miesiące temu ZUS zawiesił mi L4 i nie dostaję żadnych pieniędzy, nie wiem też czy będę miała macierzyński. Obecnie mamy 1500zł na życie..... a za samo mieszkanie i rachunki płacimy 2000zł a gdzie życie? gdzie wyprawka dla dziecka? gdzie jedzenie i jakiekolwiek podstawy podstaw.... Złożyliśmy już rezygnację z mieszkania do właściciela i szukamy czegoś za 1000-1200zł ( z rodzicami nie mamy możliwości mieszkać). Powiem wam, że nasze Państwo to istna tragedia - jedno wielkie dziadowanie. Jak nie masz to nikt Ci nie da, a jak masz to Ci zabiorą. Nie chce mi się tego komentować nawet............

Gość aga124
Do autorki: też brałam d*phaston na początku roku (teraz jestem w 9 miesiącu) zostało mi jedno opakowanie (ważne do 2017) jeśli chcesz to mogę Ci wysłać? Podaj maila i do Ciebie napiszę.

Gość gość
Rodzice mieszkaja w bloku. Maja 3 male pokoje. Ale mieszka z nimi babcia. Po slubie jakis czas mieszkalismy z nim ale w.domu to w sumie co spalismy tylko jak sie wracalo z pracy to zjadlo sie i lecialo remont mieszkania robic albo maz do drugiej pracy szedl. A z dzieckiem miejsca by starczylo na kanape i lozeczko jedynie w pokoju o naszych rzeczach juz nie wspominajac. A mamy jeszcze psa. Nie ukrywam ze strach wynajac bo nigdy sie wiadomo jacy lokatorzy sie trafia a wszystko mamy nowe porobione. Narazie mam jeszcze 3 opakowania d*phastonu i czwarte napoczete. Takze dziekuje za propozycje. Moze sprobuje sprzedac troche bizuterii bo mam sporo srebra jak nas przypili, choc pewnie za duzo za to nie dostane. Zapytam sie o ten zasilek celowy w mopsie. Ale wtedy na jaki cel podac? Na ciaze? A moze takie cos by przyslugiwalo np na wyprawke dla dziecka albo na wozek?

Gość gość
ja b odradzam działanosc, w dobie kryzysu to czyste szaleństwo, chyab ze sie jest pewnym na 100 % ze sie uda... 2/3 firm upada w ciagu pierwszych 2 lat działanosci, i to normalnie, a nie w kryzysie

masz przerąbane, nie ma co. nie mam dla Ciebie dobrej rady, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. szkoda, że nie macie więcej oszczędności, ale nie ma płakać nad rozlanym mlekiem. mogę tylko mieć dla Ciebie słowa otuchy: będzie lepiej. niektórzy mówią, że dziecko przynosi ze sobą na świat nowe możliwości, oby tak było u Was.

Gość gość
czy autorka wątku tu zagląda? jak tam sytuacja u Was?Ja jestem w poobnej sytuacji, owszem mam pracę za 2200zł netto, mąż prowadzi swoją firmę od kilku miesięcy, która przynosi raczej straty niż zyski. Nie wiem czy miesięcznie zarabia z 500zł nie sądzę. Mieszkania swojego nie mamy, wynajmujemy, póki co tanio jak na kraków bo za 1000zł, ale jestem w ciąży za 3 miesiące będę rodzić i się martwię. Z jego firmy pewnie nici, pracy przed założeniem działalności szukał 1,5roku i nie znalazł!!! nie wierzę, że coś innego znajdzie.Przestałam wierzyc że jego sytuacja z pracą się poprawi i że będę mogłą spac spokojnie, nie martwić się, że jak mnie z pracy wywalą to wylądujemy pod mostem.

Gość gość
Tyle lat i nic sie nie zmienia,ludzie zarabiaja grosze,czynsze kosztuja juz cale wyplaty a gdzie zycie?ciąża temat jak rzeka,wstyd aby dwojga ludzi nie bylo stac na jedno dziecko,a co dopiero samotny rodzic,jak jest bez pracy to most i zęby w tynk,a najlepsza ta praca z brzuchem,bo to nie choroba,śmiech przez łzy.

Gość gość
No przecież jest dobra zmiana i bezrobocie w statystykach prawie niezauważalne.

Gość gośćines
Na macierzyńskim dostaniesz przecież 1000 zł gwarantowanego zasiłku. Bylebyscie się kochali i szanowali, zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Życie to jedna wielka zmienna

Gość gość
Ciekawe co u autorki, 5 lat minęło, mąż pewnie za granicą a ona w domu.

Gość gość
zus przerwał l4 w ciąży??dobrze czytam???niee to nie możliwe,dajcie spokój to co sie dzieje to już brak słów na to,każą rodzić a jak kobieta zachodzi w ciąże zostaje bez środków do życia pal licho jak facet dużo zarabia a jak nie ma faceta została sama a praca?wypierdolą na zbity ryj bo umowa co miesiąc bo umowa zlecenie a która kobieta wytrzyma do tego 3 miesiąca w robocie przez samopoczucie?kwestionują l4 i zabierają bo przecież do roboty idz nic ci nie jest!to jest zwykłe zmuszanie ciężarnych jak za hitlera nic więcej,a umowy i tak nie ma l4 nie ma i ciężarna nie ma jak żyć,nie ma miejsca na spokuj leżenie spanie rzyganie zmiany nastrojów.szkoda słów.

Gość gość
Stary temat ale wg mnie wcale nie jest tak źle i tacy biedni nie jesteście skoro kupiliście mieszkanie i to bez kredytu. Więc te żale na forum są żałosne.

Gość gość
18.16 zazdrość zrzera?oni mają a ty nie,polaczkowa zawiść,jeśli ktoś ma lepiej niż ty wcale nie mają tak zle pfff nóż sie w kieszeni otwiera.