Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fobie społeczne

Polecane posty

Gość gość

Fobia społeczna powodująca lęk przed jazdą samochodem jak ją pokonać

Gość gość
witam mam chyba lekką fobię społeczną odczuwam lęk mijając się z ludźmi szczególnie gdy mija mnie ktoś kogo znam, myślę sobie że nie wiem jak się mam zachować czy się zatrzymać czy powiedzieć tylko cześć najgorzej ajk jakaś rodzina wtedy lęk jak się zachować tzn jak się przywitać sama z tym walczę np. prdejmowałam próby przejmowania inicjatywy albo starałam się mieć w ręku cos np. klucz aby odwrócić swoją uwagę od problemu jednak jest to nadal niezręczne chcę zrobić prawo jazdy ale podczas jazdy okazało się że kierując stale odczuwam ten lęk jak się zachować jak będę musiała coś wyminąć i że w nieodpowiedni sposób ocenię sytuację i podejmę złą decyzję walczę cały czas może ktoś potrafi pomóc ma jakieś rady?

Gość wer...
E to wy macie jednak trochę gorzej , ja nie mam fobii, tylko natręctwo ,co też nie jest przyjemne .,np wychodząc z domu muszę kilka razy sprawdzić ,czy zamknąłem; gaz ,wodę ,drzwi ,chociaż wiem że już to robiłem .T

Gość gostynka
Ja przez pewien czas borykałam się z fobiami - miałam fobię na punkcie jazdy samochodem. Bałam się, że stracę pracę. To mnie praktycznie paraliżowało. Ale naprawdę można to wyleczyć. Ja chodziłam na terapię do pani Katarzyny Kornatowskiej: http://psychoterapia-kielczyk.pl/zespol-lista/katarzyna-kornatowska/ która nauczyła mnie jak sobie z tym radzić. Tak więc nie warto odmawiać sobie pomocy.