Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justin198999

Reinkarnacja czy istnieje

Polecane posty

Gość justin198999

Co sadzicie o reinkarnacji istnieje czy nie I na czym wg.was polega

Gość gość
tak,istnieje.Nie wiesz na czym polega?!

Gość justin198999
mniej wiecej tak wytlumacz jesli mozesz

Gość gość
nie istnieje w waszym chorym mózgu

Gość justin198999
Reinkarnacja Reinkarnacja (również: metempsychoza , transmigracja ) – pogląd, według którego dusza (bądź świadomość) po śmierci ciała może wcielić się w nowy byt fizyczny. Np. dusza jednego człowieka może przejść w ciało nowonarodzonego dziecka lub zwierzęcia czy nawet według niektórych poglądów rośliny . Samo słowo reinkarnacja jest zestawieniem dwóch członów: inkarnacja (wcielenie) i przedrostka re (oznaczającego powtórzenie czegoś). Dosłownie więc reinkarnacja oznacza powtórne wcielenie. to z wikipedii a znacie jakies prawdziwe przypadki ??

Gość justin198999
dlaczego tak sadzisz?? czytalam pare historii ! jedna z nich jest o 4letnim chlopczyku opowiadal dokladnie ze teskni za innymi rodzicami ze ich kochal ale odeszli ze byl pozar opisal miejscowosc kosciol gdzie chodzil nikt mu nie wierzyl ale jego babcia to sprawdzila I faktycznie kiedys w tej wiosce byl pozar zgineli rodzice on rowniez

Gość gość
jestem katoliczka więc proste nie wierzę i nie doświadczyłam

Gość gość
polecam książkę OJCIEC GIUSEPPE TOMASELLI – WYWIAD Z DEMOMEM. Oto cytat z tej właśnie książki: "Kłamiesz mówiąc o reinkarnacji, o przybyszach z kosmosu, czy też o błądzących po ziemi duszach poddanych oczyszczeniu. Dobrze wiesz, że przekonując ludzi o reinkarnacji, tym samym utwierdzisz ich w przekonaniu, że piekła nie ma. Pamiętasz jak jednego dnia zapytałem cię: „W Imię Boga, odpowiedz! Prawdą jest, że reinkarnacja, o której chcesz nas przekonać jest twoją sztuczką?”. Odpowiedziałeś:, „Jeśli wiesz, że to sztuczka, to, po co mnie pytasz? Nawet, jeśli kłamię, zawsze znajdzie się ktoś, kto mi uwierzy”.

Gość justin198999
no to co powiesz na to hmmm ?? Chrześcijaństwo W niektórych odmianach chrześcijaństwa, np. nestorianizmie , również występowały elementy wiary w reinkarnację, jednak po V Soborze Powszechnym w Konstantynopolu ( 553 r.), większość kościołów chrześcijańskich odrzuciła tę wiarę w całości, przyjmując jako jedynie słuszną koncepcję bezpośredniego pochodzenia duszy ludzkiej od Boga i zbawienia / potępienia następującego tylko raz - zaraz po śmierci człowieka. Chrześcijanie odrzucając koncepcję reinkarnacji powołują się przede wszystkim na werset z Listu do Hebrajczyków, znajdującego się w Biblii : (...) ludzie muszą raz umrzeć, a potem następuje sąd (List do Hebrajczyków 9,27, Biblia Poznańska ). Jednak według zwolenników reinkarnacji Nowy i Stary Testament zawierają wiele cytatów nawiązujących do reinkarnacji. Często stosowanym przykładem jest stwierdzenie Jezusa, że Jan Chrzciciel "jest Eliaszem, który miał przyjść" (Mt 11,14). Biblijne wersety interpretowane przez niektórych jako mówiące o reinkarnacji to: Jr 1:4-5, J 1:21, Mt 11:14-15, Mt 17:11-13; Mt 5:25-26, Mk 9:11-13, Łk 1:17. Inne wersety biblijne, które miałyby nawiązywać do reinkarnacji to Mt 11:25-26, Mt 26:24, J 3:1-10, J 9:1-3, Ga 6:7-8.

Gość gość
według mahatmy gandiego reinkarnacja jest przekleństwem jest o wiele wiencej świadectw ludzi kturzy doswiadczyli nieba czysca czy piekła np 21minut w piekle świadectwo o reinkarnacjihttp://www.youtube.com/watch?v=sL1YtSJFAg0

Gość gość
nie wierzę w nic widziałam śmierć .. wiele razy i bliskich.. odchodzą i KONIEC nie ma nic może wasza wyobraźnia tak działa?

Gość justin198999
czyli jesli jest sie katolikiem zabronione jest wierzenie w reinkarnacje ? zawsze balam sie tego tematu ..

Gość gość
byl ciekawy reportaz na wiosne bodajze w marcu o chlopcach ktorym wydawalo sie ze juz kiedys zyli ..zostali zawiezieni przez swoich rodzicow w miejsca ktore wielokrotnie opisywali i zgadzal sie wyglad miasta wyglad budynku co ciekawe po sprawdzeniu w ksiegach parafilalnych okazalo sie prawdziwe imie chlopca i jego nazwisko w poprzednim wcieleniu w ktorym zyl.....wskazal budynek w ktorym mieszkal a osoba tam zamieszkujaca starsza pani stwierdzila ze faktycznie gdy byla dzieckiem mieszkal chlopak o wskazanym imieniu i nazwisku

Gość gość
justin ty gnido jak katolik ? wierzy w reinkarnację? to wierzenia wschodu

Gość gość
ee reportaże!!!! każdy ma swoją wiarę i tyle w temacie

Człowiek musi w coś wierzyć, dlaczego? Bo pomaga mu to w życiu. Nie chodzi o to, żeby "TO" istniało. Gdyby istniało to wszyscy ludzie, na całym świecie wierzyliby w jedno i to samo. A tak, kiedy człowiek potrzebuje tego "duchowego wsparcia" to wierzy w to, co mu wpajają od małego. Jedni w krowę...drudzy w boga.

Gość gość
odejdziemy i popiół zostanie i zamęt/ tylko u poety/

Gość gość
podobna historia byla opisana przez dziewczyne ktora ciagnelo na poludnie Wloch.... nie bede zanudzac ale po dokladnym sprawdzeniu a pozniej wyjezdzie odnalazla miejsce w ktorym mieszkala w poprzednim wcieleniu.kamienice a takze owczesnego chlopaka/ na dzien dzisiejszy staruszek/ swoja owczesna postac potwierdzilo zdjecie byla wowczas tancerka .a ten staruszek jej partnerem......nieprawdopodobne ale takie rzeczy istnieja

Gość justin198999
dlaczego mnie obrazasz? obrazajac mnie wykazujesz sie inteligencja I intelektem . Biorac pod uwage podwojny aspekt nierealnej rzeczywistosci, bulwersuje sie pluralistycznie, aczkolwiek nie bede z Toba polemizowac, gdyz wegetujesz w najnizszym stopniu intelektualnym

Gość justin198999
nie zanudzasz :) ciekawi mnie ta historia

Gość gość
nie doświadczyłem reinkarnacji nie byłem na wschodzie, nie znam i nie wierze w te religię jestem katolik, co to na tace daje...

Gość gość
a wiecie ze demony mogą dzieciom podsyłać obrazy myśli i słowa zwłaszcza jak nie był ochrzczony

Gość gość
nie wiemy

Gość gość
do goscia co z tego ze wierzenia wschodu ja jestem katoliczka modle sie dwa razy dziennie zasypiam slucham radio maryja a w reinkarnacje wierze,,, mysle ze pan bog jest jeden i jednakowo kocha wszystkie swoje dzieci niezaleznie od tego w jakiego boga wierza .wazne zeby byc dobrym czlowiekiem i drugiemu nie czynic krzywdy 'sp'jan pawel drugi spotkal sie z dalajlama a ty wyzywasz ludzi od gnid za to ze wierza w to czy tamto....... mysle ze swiadczy to o twoim poziomnie zacofaniu,,,a mi z takimi ludzmi jest nie po drodze i wole ich unikac

Gość gość
do goscia co z tego ze wierzenia wschodu ja jestem katoliczka modle sie dwa razy dziennie zasypiam slucham radio maryja a w reinkarnacje wierze,,, mysle ze pan bog jest jeden i jednakowo kocha wszystkie swoje dzieci niezaleznie od tego w jakiego boga wierza .wazne zeby byc dobrym czlowiekiem i drugiemu nie czynic krzywdy 'sp'jan pawel drugi spotkal sie z dalajlama a ty wyzywasz ludzi od gnid za to ze wierza w to czy tamto....... mysle ze swiadczy to o twoim poziomnie zacofaniu,,,a mi z takimi ludzmi jest nie po drodze i wole ich unikac

Gość gość
to juz wiecie i dlatego demony tak łatwo oszukują człowieka bo dziecko do 2 lat widzi anioły duchy a jak anioły t i też demony to upadłe anioły

Gość gość
postaram sie opisac dokladniej jak bede miala wglad

Gość gość
Czy spotkał się ksiądz z przypadkami małych dzieci, które wymagały pomocy egzorcysty? Tak, nawet teraz mam przypadki dzieci w wieku sześciu, siedmiu, dziesięciu lat; prawdopodobnie został na nie rzucony urok.Złemu duchowi zawsze bardzo zależy na dzieciach, które dręczy. Zależy mu, żeby tkwić w ukryciu, nie pokazywać się otwarcie, gdyż inaczej zostałby wygnany, przezwyciężony. Gdy jest obecny, robi co w jego mocy, żeby nie dać się wygonić.

Gość gość
PISZECIE O OPETANIU CZY UROKU .