Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justin198999

Reinkarnacja czy istnieje

Polecane posty

Gość wiem to
Reinkarnacja to był sprytny zabieg mający na celu usprawiedliwienie dominacji nielicznych stosunkowo Ariów w morzu podbitych Drawidów i zabezpieczenie się przed groźbą buntu. Jest ci źle, jesteś biedny? To znaczy że w poprzednim życiu zgrzeszyłeś. Nie narzekaj, nie buntuj się, a w następnym życiu urodzisz się w wyższej kaście. Ot i cała prawda o reinkarnacji.

Gość goscniedzielny
Myślę, że reinkarnacja nie istnieje. Podobnie jak nie istnieje niebo, piekło , czyściec, raj , eden itp jak kto woli. Człowiek umiera i jest koniec. Idziemy do piachu ...

Gość gość
gosciu niedzielny strasznie masz ograniczone myslenie. Ale spokojnie, nie jestes sam. Takich plebejuszy jak ty sa miliony na calym swiecie.

Gość gość
jesli nawet reinkarnacja istnieje to nie w takim wydaniu jak indii !!od roslinki po pana i nic z tym nie mozna zrobi bo jak w indi urodzisz sie w rodzinie pijakow to ty tez bedziesz pijakim i nikt ci nie pomoze.

Gość gość
jestem katoliczka ,ale w reinkarnacje wierze..wiem wiem tez ze dobro powraca,zle uczynki rowniez ale z sila dziesiekrotnie wieksza,,,pisze to poniewaz doswiadczylam tego wielokrotnie w swoim zyciu..jesli nie wroci od razu wroci do waszych dzieci wiem spotkalam sie z tym w przyrodzie istnieje prawo energii i czy tego chcemy czy nie ono istnieje i istniec bedzie ..za krzywdy wyrzadzone drugiemu czlowiekowi odpowiemy jesli nie teraz to w nastepnym wcieleniu..mowia na to prawo karmy ktore wedlug mnie zawiera wszystkie zasady zawarte w dziesieciu przykazaniach bozych ,,smierci sie nie boje poniewaz wiem ze sie odrodze

Gość gość
urodzenie w rodzinie pijakow to takie pierdzielenie o Chopenie jak Chopen nie zyje ,,,moj maz ma 4 rodzenstwa jest najmlodszy .wszyscy oprocz niego wyszli na ludzi sa dobrze sytuowani a ten s*******n mimo ze ma takie same geny jest pijakiem debilem mozesz mi to wytlumaczyc bo czegos tu nie rozumniem ta sama krew matka ..ojciec wychowanie inni madrzy a tu choj debil

Gość gość
ch.uj wie

Gość heheeehhhe
ty tam 2 posty wyżej, jeśli wierzysz w reinkarnację to nie jesteś katoliczką 🖐️

Gość gość
ja kiedyś wierzyłem że reinkarnacja istnieje teraz wiem że nie istnieje

Gość gość
a czemu teraz tak uważasz?

Gość gość
Istnieje,bez niej nic nie jest warte.

Gość gość 5
istnieje na pewno ja byłam kiedyś motylem .

Gość gość
Ja byłam facetem , playboyem krzywdzaca kobiety .Hmm teraz jestem osoba chora zle mi sie układa i zyje z osoba która najbardziej skrzywdziłam w poprzednim wcieleniu .I teraz on mi daje popalic

Gość gość
jeżeli naprawdę jest , to musiałabym być cholernie złym człowiekiem :O skoro mam tak poyebane życie :O. a jak jej nie ma to pan Bóg musi być strasznym ..................... :O dopuszczając takie zło jakie jest w dzisiejszym świecie...

Gość gość
tez tak mam

Gość gość
ja mysle ze Pan Bog jest jeden dla wszystkich ludzi na swiecie,,, a zawarte w przykazaniach prawdy sa rowniez ujete w prawie karmy glownie nie czyn drugiemu co tobie nie mile,,, nie zabijaj nie kradnij prawo przyczyny i skutku za zlo wyrzadzone innym odpowiesz jak nie przed Bogiem to bedziesz cierpial w nastepnym wcieleniu

Gość gość
ja mysle ze Pan Bog jest jeden dla wszystkich ludzi na swiecie,,, a zawarte w przykazaniach prawdy sa rowniez ujete w prawie karmy glownie nie czyn drugiemu co tobie nie mile,,, nie zabijaj nie kradnij prawo przyczyny i skutku za zlo wyrzadzone innym odpowiesz jak nie przed Bogiem to bedziesz cierpial w nastepnym wcieleniu

Gość gość
to tak ogolnie

Gość gość
istnieje !

Gość gość
tez tak uwazam jest na to wiele dowodow,pamiec poprzednich wcielen oraz podobne historie