Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoka gorączka, wysokie CRP i dreszcze u kobiety tydzien po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja siostra tydzien temu urodzila dziecko. Po powrocie do domu w ciagu pierwszej nocy miala dreszcze - gorączki brak. Po dwóch dniach dreszcze pojawiły się ponownie, jednak znowu nie bylo podwyższonej temperatury. wczoraj gorączka 40 stopni, dreszcze i utrata przytomności, karetką do szpitala. CRP wyniosło 250, oczekuje na dalsze wyniki, dostaje jakies antybiotyki, co to moze być? bardzo proszę o odpowiedz...

Gość gość
dodam jeszcze, że nie jest to zapalenie piersi, ani żadne zakażenie dróg rodnych wynikające z powikłań po porodzie, lekarze nadal szukają przyczyny

Gość gość
A skąd wiesz że to nie od dróg rodnych? Rodziła sn czy cc. Jak ją w szpitalu zarazili czymś to się nie przyznają. Daj znać co to było. Dużo zdrowia dla siostry.

Gość gość
ja tak miałam i okazało się,że miałam pozostawione resztki łożyska i błon płodowych po porodzie :/

Gość gość
Wiem, że to nie zakażenie ani resztki łożyska, bo sprawdzali to jako pierwsze. jest w innym szpitalu niż ten, w którym rodziła, wiec raczej nie usiłują niczego ukryć. Miała robione USG, i sprawdzali czy nic nie zostawili i nic nie ma..

Gość gość
Rodziła naturalnie, ale musieli ją trochę naciąć, bo jest bardzo drobniutka i dziecko by się nie zmieściło.

Gość gość 4
Witam jestem ciekawa co zdiagnozowano u Pani siostry bo moja siostra jest w identycznej sytuacji, robią badania ale nic nie wychodzi a gorączka i wysokie crp się utrzymują. Proszę o szybką odpowiedz

Gość Kakadoo
Mam podobną sytuację. Niech ktoś coś napisze... :(

Gość gość
Ja tak miałam, nie było zapalenia piersi, nie było zakażenia dróg moczowych ani pozostawionych błon płodowych, łożyska itp. Była spaprana rana po nacięciu - źle zszyte nacięcie rozeszło się, w 7 dobie po porodzie byłam ponownie nacinana i szyta, wszystko ustąpiło. Spróbujcie sprawdzić pod tym kątem.

Gość gość
To sepsa .

Gość gość
Pierwsze moje skojarzenie to sepsa:/

Gość gość
Właśnie dlatego nie powinno się czytać forów - sami lekarze internetowi z bożej łaski: wydaje mi się, to na pewno, sepsa!!! Ludzie ogarnijcie się ktoś szuka pomocy, a wy tu piszecie bzdury!