Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGAAA00

CIĄŻA A UMOWA ZLECENIE!

Polecane posty

Gość IGAAA00

Cześć! Słuchajcie dowiedziałam się, że jestem w ciązy a mam umowę zlecenie. Mam odprowadzane wszystkie składki przez mojego pracodawcę. Co mam zrobić jeśli pracodawca nie przedłuży ze mną umowy? Czy jest szansa, ze dostanę pieniądze od Państwa? Może mogłabym zaproponowac mojemu pracodawcy jakiś kompromis? Poradźcie mi coś. Nie chcę aby komentowały to osoby, które zaraz zaczną mi wmawiać, że chcę żyć za pieniądze Państwa. Niestety teraz bardzo ciężko jest dostać pracę z umową na stałe.

Gość gość
google nie gryzie

Gość IGAAA00
Myślenie również... Chcę zapytać kobiet, które może przechodziły to w ostatnim czasie. Jeśli nie masz nic do powiedzenia to się nie udzielaj.

Gość gość
na umowę zlecenie nic sie nie należy

Gość gość
tylko umowa o prace daje jakies pieniążki ,taka jak twoja nie daje nic

Gość gość
umowa o pracę podlega Kodeksowi pracy, natomiast umowa zlecenie traktowana jest jak umowa cywilna

Gość gość
Musisz mieć stałą umowę żeby dostać pieniądze.Niestety przy umowie zleceniu nic a nic Ci się od Państwa nie należy .

Gość gość
Nawet jeśli przedłuży Ci umowę na tych samych zasadach - czyli umowę zlecenie to i tak nic nie dostaniesz.Musisz mieć stałą umowę o pracę niestety.

Gość gość
Nalezy ci sie. Jezeli odprowadzasz skladke chorobowa i masz um zlec to po 6 miesicach masz platne l4 plus jezeli umowa trwala w dniu porodu zasilek maciezynski. Nie sluchaj kwok ktore tylko kafe czytaja.

Gość IGAAA00
A myślicie, że jest szansa żeby dogadać się z pracodawcą żeby podpisał ze mną umowę na stałe, którą miał podpisać za miesiąc i żebym ja odprowadzała sama te składki ZUS ?

Gość gość
umowa zlecenie w przypadku ciąży jest traktowana podobnie jak działalność gospodarcza, jeśli odprowadzana była składka chorobowa to masz prawo do chorobowego i do macierzyńskiego, niestety przeważnie jest tak że przy zleceniu nikt nie odprowadza tej składki i wówczas nic się nie należy

Gość IGAAA00
Napisałam na początku, ze w moim przypadku wszystkie składki są odprowadzane

Gość gość
więc masz prawo do zasiłku

Gość gość
"Reasumując, zasiłek macierzyński w wysokości 100% będzie przysługiwał tym zleceniobiorcom, którzy podlegali w chwili urodzenia lub przyjęcia na wychowanie dziecka dobrowolnemu ubezpieczeniu chorobowemu. Zasiłek ten będzie przysługiwał przez okres ustalony w Kodeksie pracy, jako okres urlopu macierzyńskiego, okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego, okres urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego lub okres dodatkowego urlopu na warunkach urlopu."

Gość gość
igaaa - no przeciez juz to raz wkleilam....

Gość IGAAA00
Hmmm nie wiem czemu ale jak próbowałam Twój link otworzyć to otwierała mi się strona główna... :( http://www.podatki.egospodarka.pl/45211,Umowa-zlecenie-zasilek-chorobowy-a-podatek-dochodowy,1,65,1.html