Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ceny wynajmu mieszkań - masakra ;/

Polecane posty

Gość gość

No szlag mnie trafi zaraz! Szukam z facetem mieszkania w dużym mieście i jestem załamana :( Wszędzie 1200-1300zł + czynsz + media - wychodzi prawie 2000, a my razem zarabiamy 2900 na rękę ;/ I to jeszcze to 1200 odstępnego za jakieś obrzydliwe lokum z meblami znalezionymi na śmietniku chyba w standardzie wczesnego Gierka. I oczywiście kaucja 1500zł. K***a! W waszych miastach też tak jest?

Gość gość
a ile bys chciala placic? ja place 1300 euro samego najmu w dublinie za mieszkanie (1 sypialniane,tyle ze ladne) a ty bys chciala placic 500 zl?

Gość gość
a ile zarabiasz? po za tym właśnie - ładne. A u nas jak ktoś odziedziczył jakąś śmierdzącą norę po zmarłej babci to zaraz na wynajem wsytawia za grubą kasę, a nawet okien nie otworzy żeby wywietrzyć! Stać nas żeby płacić 1500 z opłatami, ale po prostu nic się nie da znaleźć w tej cenie :(

Gość gość
Ja wynajmuje swoje mieszkanie za 2100 zł + media (czynsz place sama) bo nie chce zeby stalo puste. Mieszkanie jest nowe (rok temu oddane do uzytku), wszystko w wysokim standardzie, pelne wyposazenie, 70 m2 w Warszawie tuz przy stadionie narodowym.

Gość gość
nie pracuje, mama przysyla mi pieniadze. ide tu na studia. hm, w mniejszych miastach, taki po 100 tys mieszkancow pewnie jest duzo taniej,tylko tam pewnie z praca klopot i co to za zycie ...

Gość gość
...mieszkałam do niedawna w mieście 80tyś. i uciekłam szybko, ale rzeczywiście tam z wynajmem nie było problemu - ludzie uciekają i mieszkania stoją puste, bo nie ma kto mieszkać.

Gość gość
I to jeszcze to 1200 odstępnego za jakieś obrzydliwe lokum z meblami znalezionymi na śmietniku chyba w standardzie wczesnego Gierka" x x lala, naucz sie co to kaucja, a co odstepne... kaucja 1200 jest głównie na rachunki, a nie meble, De facto w kazdym mieszkaniu nawet skromnie urzadzonym wartosc wszystkich rzeczy jakie mozna zniszczyc to kilkadziesiat tys często, w sumie to takie powinny byc kaucje.. jak nie macie kazsy polujcie na tanie mieszkania w gorszej lokalizacji, nieco sypiace się

Gość gość
moja kumpela znalazla kawalerke za 1300 plus rachunki (czynsz wliczony w te 1300) w warszawie,no ale na tarchominie

Gość gość
No przecież piszę, że szukamy czegoś taniego - znaczy nie spodziewam się luskusów i na to przystaję. I kaucja 1200 mi nie przeszkadza, przeszkdadza mi 1200 samego czynszu dla właściciela za coś, co nie widziało farby od kilkudziesieciu lat, na podlodze ma jakiś c*****y gumolit i do tego ogrzewanie na piecyk elektryczny.

Gość gość
Polska jest beznadziejna, wynajecie mieszkania 1500 zl, zarobki miesieczne 1500 zl, co za kraj

Gość gość
niestety, ja też szukam mieszkania, już nawet stwierdziliśmy że możemy zamieszkać w mieście ok 30 tys i jakież było moje zdziwienie że ceny wahają się od 1200 za samo odstępne :/

Gość gość
Generalnie tak, bo ja mieszkam w Poznaniu :) z tym, że mieszkanie wynajmujemy po znajomości po kosztach za 500zł dwupokojowe. Plus ok. 200 opłaty.

Gość gość
gość Polska jest beznadziejna, wynajecie mieszkania 1500 zl, zarobki miesieczne 1500 zl, co za kraj XXXXXXXXXXXXXX a myślisz, że w innych krajach lepiej??? mieszkanko w Londynie 1000 funtów i pensja też 1000 funtów!