Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annia23

Tabletki anty a objawy ciąży...

Polecane posty

Gość annia23

Witam Dziewczyny! Mam pewien problem wiem że były zakładane wątki na ten temat ale chciałam podać mój własny przykład (być może któraś z was ma podobny). A więc, biorę tabletki anty dokładnie Midiana od czerwca tego roku to jest moje drugie opakowanie. Kochałam się z moim narzeczonym tydzień temu skończył we mnie ale nie możliwe jest to żeby już były jakieś objawy, lecz jakieś 3-4 tygodnie temu gdy się kochaliśmy nie chciałam żeby kończył we mnie i wyjął w ostatniej chwili. W tamtym tygodniu było m strasznie nie dobrze ale tylko 2 dni, robi mi się nie dobrze na zapachy niektórych potraw a o kurczaku nawet nie mogę pomyśleć, jestem senna i osłabiona. Chciałam spytać Was bo może któraś miała takie objawy... Tabletki brałam codziennie żadnej nie zapomniałam ale zdarzało się że nie brałam o tej samej godzinie (różnica 2-5 godzin od ustalonej pory). Co o tym sądzicie? Może to być ciąża? Nie chce czekać do końca brania tabletek chciałabym widzieć wcześniej.

Gość gość
Nie, to nie ciąża.

Gość wDuzymStresie
objawow bys jeszcze nie miala, ale mozesz byc w ciazy, ja zaszlam na pigulkach

Pominięcie tabletki może być do 12h. Jeśli weźmiesz po 12h to już d**a. Ale mimo wszystko staraj się je brać regularnie o wyznaczonych godzinach. Najlepiej nastawiaj sobie budzik w telefonie i noś je przy sobie :)

Gość annia23
Dzięki za odpowiedzi. Chyba różnicy 12 godzin nie był... Chyba. To moje pierwsze tabletki i nie byłam przyzwyczajona że musze brac cos codziennie o tej samej porze... Narzeczony mówi że to nie możliwe ale wiecie jak dziewczyny panikują jak coś jest tylko troche nie tak :) Pozdrawiam.

Gość gość
Czesc. Mam kolejny problem. Zostaly mi 3 tabletki wzielam ta z niedzieli czyli zostal mi jeszcze poniedzialek i wtorek. W niedziele biorac tabletke o godzinie 10.30 po jakis 2 godzinach moze mniej mialam lekka biegunke 2 razy, wieczorem kochalam sie z narzeczonym konczyl we mnie wiec teraz moje pytanie brzmi czy tabletka wchlonela sie? I czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze?

Gość gość
Co rozumiesz pod pojęciem lekkiej biegunki?

Gość ania199023
a ja mam takie pytanie, zmienilam tabletki na inne ale o tym samym skladzie i bralam kazda dokaldnie o tej samej porze codziennie, tez bylam senna i mialam mdlosci, ale to bylo jakies poltora tygodnia po stosunku przerywanym. Nigdy nie skonczyl w srodku, potem stosowalismy tez prezerwatywe. Czy jest jakies ryzyko? W sumie jutro albo pojutrze powinnam dosc okres,ale nie zanosi sie Brak krwawienia moze byc spowodowany stresem prawda?

Gość ania199023
wiem, gdzie tkwi mój problem. Po prostu najadłam się za dużo bigosu :)

Gość ania199023
prosze nie podpisywac się moim nickiem tylko odpowiedziec. Zwyczajnie sie boje tak jak wiekszosc dziewczyn zakladajacych tu wątki

Gość gość
Tylko 2 razy chodzilam do toalety dlatego nazwalam to lekka biegunka. Mam teraz przerwe z odstawienia. W srode nie wzielam juz tabletki to do dzis (piatek) jest 3 dni a ja nie mam zadnych oznak o zaczynajacym sie krawieniu. Mam nadzieje ze jutro sie zacznie chcialam wiedziec po prostu czy mam brac pod uwage ciaze czy jest mozliwosc ze tabletka sie nie wchlonela.

Gość gość
Hej dziewczyny. A moj problem jest taki ze podejrzewam ciaze chociaz biore tabletki. Biore tabletki Midiana od 4 miesiecy, mimo ostatniego krwawienia z odstawienie i zaczecia nowego opakowania mysle ze jestem w ciazy mam mdlosci, boli mnie dol brzucha, plecy, jestem zmeczona i caly czas senna, kreci mi sie w glowie mam rozne zachcianki. Nie wiem co myslec. Wydaje mi sie ze moglo dojsc do zaplodnienia poniewaz tabletka mogla sie nie wchlonac. Co o tym sadzicie? Prosze o wasze odpowiedzi.

Gość gość
do Pani wDuzymStresie.... i może jeszcze powiesz że brałaś je prawidłowo i zaszłaś w ciąże ? śmieszy mnie takie gadanie

Gość gość
"Wydaje mi sie ze moglo dojsc do zaplodnienia poniewaz tabletka mogla sie nie wchlonac. Co o tym sadzicie? Prosze o wasze odpowiedzi." Sądzimy, że nie jesteś w ciąży, a objawy sobie wymyślasz. 🖐️

Gość gość
Tym ktorzy krytykuja dziekuje za odpowiedz i niech lepiej odpowiadaja na tematy na ich poziomie skoro nic sensownego nie potrafia odpowiedziec.