Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama2321

Wysiękowe zapalenie ucha u malucha

Polecane posty

Gość mama2321

Witam wszystkich. Mój niespełna dwuletni syn non stop ma wysiękowe zapalenie ucha. Towarzyszy temu wyciek ropy z ucha. Próbowalismy już wiele. Były szpitale, rózne antybiotyki (w ciągu roku wybrał ich juz 14) i poprawa jest na maksymalnie 9-10 dni. Lekarze rozkładają ręce, a młody ma niedosłuch na to ucho. Co robić? Mial ktoś może takie problemy?

Gość mama2321
nikt nic nie poradzi?

Gość gość
Przerost migdalow. Mojej kolezanki syn mial taki sam problem. Non stop uszy zawalone, az zle slyszal. Wycieli mu wszystkie migdaly te boczne i trzeci. W uszka mial jakies saczki wsadzone, zeby wysuszyc i po kilku tygodniach byl jak inne dziecko.

Gość gość
a dlaczego żaden lekarz nie dał skierowania do szpitala na wycięcie 3 migdała? mój miał wycięty i choruje teraz b. mało, lepiej się rozwija bo lepiej słyszy. U ciebie może być problem, bo przyjmuje się że operacje migdałów robi się po 3 roku życia. Mój na wysiękowe zapalenie ucha dostawał steryd w aerozolu do nosa i krople z antybitykiem do ucha. Lekarz mi mówił, że na wysięki nie daje sie antybiotyku doustnego. Radzę isć do dobrego laryngologa.