Gość mkaja9821r Napisano Lipiec 25, 2013 witam! mam pewien problem z którym nie potrafię sobie sama poradzić. Mam 23 lata i jestem bardzo zależna od rodziców. Studiuję dziennie analitykę finansową. Nigdy w życiu nie pracowałam. Cały czas siedzę w domu. Nie chodzę na żadne szkolenia, nie dorabiam sobie w żaden sposób, nie zapisuję się na żadne dodatkowe kursy i zajęcia, bo myślę- co rodzice powiedzą :/ doszło do tego, że cały czas siedzę w domu, stałam się bardzo bierna, nawet przestałam zapraszać znajomych. Boję się związać z chłopakiem z miasta w którym studiuję, bo nie wiem co oni pomyślą, na pewno będą się sprzeciwiać, a jestem w 100% zależna od nich finansowo. Mam siostrę, ona ma własne zainteresowania- lubi muzykę, śpiew, tańczy w jakimś zespole ludowym, cały czas wyjezdza na szkolenia- moi rodzice cały czas mówią, zeby zajęła się czymś pozytecznym i żeby siedziała w domu. Teraz nawet nie mam z kim jechać na wakacje, ale sama nie pojadę.. bo co oni powiedzą.. Już nie wiem, jak mam sobie z tym radzić? Noe potrafię podjąć samodzielnie decyzji..;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach