Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 18lat - ciąża

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat i jestem w 31tc . Mieszkam razem z narzeczonym i jego rodzicami. Mamy wyraźną pomoc ze strony jego rodziny gorzej jeśli chodzi o moją... Czy nie uważacie jednak jest to za wcześnie ? Nie wyobrażam sobie teraz że mogłoby być inaczej to znaczy bez dziecka. Już wyprawka kupiona i wogóle niby wszystko fajnie ale dopadły mnie straszne wątpliwości czy sobie poradzimy, czy damy radę być razem już tak na zawsze ... Dodam że mój partner ma 22lata i byliśmy razem zaledwie 2tygodnie jak zaszłam w ciąże (za pierwszym razem pękła nam prezerwatywa).

Gość gość
O mój boże...przepraszam ale nie wróżę dobrze wam.TO jest właśnie konsekwencja rozpoczynania tak szybko współżycia. Ja swojemu mężowi pozwoliłam się do siebie zbliżyć po 4 mies.I miałam lat 20.

Gość gość
Narazie układa nam się dobrze. nie kłócimy się, mieszkamy razem juz 5 miesięcy . Znalazł stała pracę żeby utrzymać mnie i dziecko Jest naprawde odpowiedzialnym facetem

Gość oziębła1111
myślę, że się Wam uda, dziecko zbliża i to bardzo. Jesteś młodziutka, ale wiek nie jest tu najistotniejszy, jeśli pomoc wędruje ze strony rodziców. Ważne, żebyś dbała o swojego maluszka i przekazała mu najważniejsze wartości w życiu. Wiadomo, że mamą jeszcze nie chcesz być w tym wieku, ale życzę Ci wytrwałości i szczęścia. A poradzisz sobie, zobaczysz, też mam 18 lat, sama nie jestem jeszcze mama, ale mam wiele koleżanek, które już są, to nie jest proste, ale dają sobie jakoś radę, trzeba być silnym ! Powodzenia :)

Gość do autorkiii
a ja znam wiele par, ktore zaszly w ktorkim czasie po poznaniu i uklada im sie super, oraz takie, ktore zaszly po latach bycia razem i juz nie sa razem. nie mozna jednoznacznie stwierdzic, czy sie to uda czy nie. czas pokaze... a odnoscie twojego wieku, 18 lat to nie 16, nie ty pierwsza nie ostatnia, na pewno sobie poradzisz. bedzie ciezko, ale pamietaj, ze ty bedziesz dla dziecka najwazniejsza osoba na swiecie takze musisz byc silna. zycze wam zeby wam sie udalo i glowa do gory! aaa i jeszcze jedno, moja kuzynka zaszla po 4 mscach, i to od razu trojaczki;) i sa razem juz 11 lat, uklada im sie super

Gość gość
pogratuluj trojaczków ;) Czuje że poradzę sobie z moją kruszynką . Mój partner też nie potrafi ukryć łezki jak mała go kopnie albo jak ostatnio słuchał serduszka ;) Dziękuje za miłe słowa. Chyba będzie dobrze, musimy się nawzajem wspierać ;)

większość kobiet z pierwsza ciaza ma obawy czy sobie poradzi bez względu na to ile ma lat :) powodzenia

Gość gość
Witaj.Ja mam 20 lat i jestem w 33 tyg ciąży.Gdy w nią zaszłam byliśmy z moim partnerem parą od dwóch lat jednak po dużych przejściach.na poczatku byłam przerazona..bałam sie reakcji rodziców..otoczenia.tym bardziej,że w tym roku kończyłam szkołe i podeszłam do matury.Moim zdaniem skoro twój mężczyzna zaopiekował się tobą,mieszkacie razem to wystarczy tylko pielęgnować uczucie,które jest pomiędzy wami.z całego serca życzę wam powodzenia:) i nie martw się będzie dobrze.wiem co mówię:D