Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Martolcia1987

wysokie NT, obrzęk płodu

Polecane posty

Witam, Moja przyjaciółka jest obecnie w 12 tygodniu ciąży. Na ostatnich badaniach lekarz bardzo zaniepokoił sie wysoką przeziernościa karkową (3,9mm) i skierował na dalsze badania. Z nadzieją jechaliśmy tam bo jak czytałam sama przezierność karkowa nie jest żadnym wyznacznikiem. Tam niestety Pani doktor całkiem pozbawiła ją nadziei: wysoka przezierność karkowa: 4,6 oraz ogólny obrzęk płodu. Pani powiedziała, że najprawdopodobniej jest to wada genetyczna i skierowała ją na amnoipunkcję. W zwiazku z tym mam pytanie: na jakiej podstwie doktor mogła stwierdzic, ze jest to wada genetyczna, przecież wiele czynników wywołuje obrzęk płodu. Czy miała któraś z was podobne wyniki a jednak wszystko zakończyło sie pomyślnie? Proszę o odpowiedź bo ryczę całymi dniami z powodu tego co ja spotkało gdyż sama 1,5 roku temu straciłam dziecko i nie chciałabym, by ja też to spotkało. Teraz jestem w 25 tygodniu prawidłowo rozwijającej sie ciąży i ciąza mojej przyjaciółki była najlepszą rzeczą jaka nas mogła spotkać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować