Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy kobieta

czy kobieta zechce

Polecane posty

Gość czy kobieta

małżeństwo na intercyze? Czy same materialistki i nic takiego nie przejdzie?

Gość gość
jesli jesteś facetem i ty wyskoczysz z intercyzą to chyba właśnie TY jesteś materialistą - czego się boisz?

Gość czy kobieta
przeciez miłość i pieniądze to 2 rozdzielne sprawy nie nalezy ich wrzucac do 1 worka

Gość gość
kolejny umilowal milosc do pieniedzy

Gość gość
Kobieta w związku ma mniejsze możliwości samorealizacji,rozwijania kariery zawodowej.Kobieta musi urodzić i wychowywać dzieci,te pierd***erdu o równouprawnieniu można między bajki włożyć.Facet zawsze ma większe możliwości,kobieta w pewnym okresie życia jest skazana na łaskę lub nie partnera. Jak ktoś wyżej napisał,materialistą jest ten kto proponuje intercyzę.

Gość zazu\
imo intercyza to dobry pomysł, nigdy nie wiadomo co się zdarzy. przy ewentualnym rozwodzie nie ma problemów w sądzie w stylu "czyj jest ten długopis". :P

Gość gość
intercyza ma zabezpieczyć Twój tyłek w przypadku TWOICH skoków w bok? :-D Jak człowiek tworzy rodzinę to tworzy wspólnotę patafianie, a jak boisz się o swoją kaskę to znajdź zamożniejszą od siebie kobietę i podpiszcie układ wzajemny... po co gadasz o kasie skoro zależy ci na miłości? Jesli tak to płać za pranie, gotowanie, sprzątanie, seks itd... MATERIALISTO szukasz frajerki a nie partnerki :-P

Gość iza intercyzaaa
ja tez wolalabym zyć na intercyze, ale otatni mój związek rozbił się o to właśnie zagadnienie. Myśle, że tylko ludize na równej stopie materialnej dogadaja sie w tym temacie.

Gość w PL same
matrialistki one tylko dla kasy wyhodzą za mąż, zreztą jak to? Intercyza? A co bedzie z ich puszczaniem się ? Jak zostaną przyłapane to co na uice???? Nieeeeeeeeeee co to to nie to

Gość gość
na zachodzie intercyza to standard

Gość gość K.
Przeciw intercyzie występują zazwyczaj biedaczki, które do niczego nie doszły i już nie dojdą, które nic nie mają. Jestem jak najbardziej za, sama posiadam to i owo i nie pozwolę, aby w razie czego przepadł dorobek mój i rodziców, np. w przypadku cudzego bachora lub długów. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że na intercyzie można bardzo dużo skorzystać, jeśli zostanie odpowiednio sporządzona. Ale biedne, zachłanne ciemniaczki tego nie pojmują.

Gość gość
Sama jesteś ciemniaczką pisząc takie bzdury,te cudze bachory to własne masz na myśli?Idiotka.

Gość gość K.
No i pokazałaś kim, a raczej czym jesteś. Moje dzieci zawsze będą moje z kimkolwiek bym ich nie miała i będą należały do mojej rodziny. Jakbyś trochę pomyślała, poznała świat i była mniej ograniczona, to wiedziałabyś, że partner może zapłodnić inną samiczkę, może mieć dzieci z poprzedniego związku lub takie o istnieniu których nie miał pojęcia (pewne sprawy wychodzą po latach), wtedy to są dla mnie cudze bachory. A takim wara do moich pieniędzy.

Gość gość
Ty też pokazałaś kim jesteś,MATERIALISTKĄ dla ciebie kasa najważniejsza.

Gość gość
Dodam,że istnieje jeszcze coś takiego jak testament"światowa"osobo.

Gość gość K.
Oczywiście, że jestem materialistka i jestem z tego dumna. Bardzo ważne jest dla mnie mieć, ale swoje, nie cudze. Po to się uczyłam i kształciłam przez lata, rezygnując z wielu spraw, unikając nieodpowiednich osób i nie marnując czasu na pierdoły. Miałam pewne cele w życiu i je osiągnęłam, co najważniejsze za swoje. Ciemniaczki bez ambicji tego nie potrafią zrozumieć, dla nich materializm to wysępienie co się da od innych, bo same nie maja niczego i zerowe szanse na osiągnięcie czegoś w przyszłości.

Gość gość
"Ciemniaczki bez ambicji tego nie potrafią zrozumieć,dla nich materializm to wysępienie co się da od innych, bo same nie maja niczego i zerowe szanse na osiągnięcie czegoś w przyszłości." Sama sobie zaprzeczasz,dla mnie ty jesteś materialistką,a nazwałaś mnie ciemniaczką.Generalizujesz,wszyskich wkładasz do jednego worka i kto tu jest ograniczony.

Gość gość K.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, no ale czegoż można oczekiwać od tłumoków. Jak się kiedyś czegoś w życiu dorobisz sama, poznasz trochę życia, to zrozumiesz o co mi chodzi.

Gość gość
Nie znasz mnie,a oceniasz idiotką jesteś i zostaniesz już do końca .

Gość gość
dokładnie Polki chcą tylko wysępić i wyrwać coś od kogoś to standard, oczywiście są kobiety które chcą pracować, ksztąłcić się i osiągaćsele SAME. to sąwyjatki w zyciu roznie bywa wiec intercyza to wg mnie podstawa

Gość gość
Biedota nie chce intercyzy, bo nic nie ma i liczy na kogoś, a kto ma jakiś majątek nie będzie miał problemu z intercyzą i tego typu sprawami. Nie pozwoliłbym swoim dzieciom zawrzeć związku bez papieru, nie po to tyle tyrałem, aby ktoś obcy cokolwiek dostał. Faceci tez są pazerni i bardzo bezczelni jeżeli chodzi o sprawy majątkowe.

Gość gość
Nikt nie każe wam się wiązać z biedotą idioci.

Gość gość
tak zarowno faceci jak i kobiety czasto licza ze sie bogato ochajtaja

Zależy od sytuacji - jeżeli chodziłoby o zabezpieczenie majątku w razie strat w firmie należącej do partnera to całkiem sensowne rozwiązanie, ale jeżeli to tylko zakładanie rozwodu jeszcze przed ślubem to po co w ogóle się w to bawić?

Gość gość
nooooo tak tylko że trzeba wiedzieć że początki zawsze są fajne, później którejś ze stron moze bizkowac

to rób tak żeby się nie rozwodzić, jeżeli z góry podejrzewasz najgorsze to po prostu nie bierz ślubu. Mniej problemu z robotą papierkową przy rozstaniu.

Gość gość
nie bo polki boja sie ze niebeda mogly sie kurwic a jak zostana przylapane to kara bedzie surowa

Gość gość
"nie bo polki boja sie ze niebeda mogly sie k**wic a jak zostana przylapane to kara bedzie surowa" Lecz się na nogi bo na głowę już za późno.

Gość gość
taka prawda biedota nigdy nei zaakceptuje intercycy, poza tym kobieta chce miec wiele wrazen kochanków a gdyby nie wyszlo na boku wolna furtke by wrocic do meza intercyza wyklucza ta opcje wiec sam sobie odpowiedz

Gość gość
nie