Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brazowe plamienie,tabl anty,co to?

Polecane posty

Gość gość

hej, a wiec, biore tabletki 5 m-c. w polowie dostalam brazowe plamienie. trwa to juz 3-4 dni. wyglada jak brazowe uplawy. wczesniej mialam mdlosci,zgage,przed plamieniem. wyszlo,ze mam problemy z zoladkiem. przeszlo, chwile pozniej pojawily sie te uplawy. tabletki biore nadal. jak mialam mdlosci, zrobilam test ciazowy, na poczatku cyklu, wyszedl negatywny. mialam usg calej jamy brzusznej-pecherz, zoladek, nerki-no wszytsko. mialam usg 3d z czyms tam:) lekarz nic nie zauwazyl. martwie sie,zebym w ciazy nie byla. przy tych plamieniach mam lekkie skurcze macicy,jak na okres. czy takie rzeczy sie zdarzaja? jestem na diecie. praktycznie jem tylko jakies kanapki, troche kurczaka. mam lekkie zaparcia, naprawde lekkie,ale czuje roznice. mysle,ze to przez diete. mega zaparcia mialam w ciazy, stad ten stres. poki co, zadnych innych objawow nie mam. wizyte u gina mam dopiero 15.08. nie wytrzymam,nie chce i nie moge byc w kolejnej ciazy. martwia mnie te plamienia... dodam,ze mam troche stresow ostatnio i mnostwo wysilku fizycznego. w ostatnim czasie raz zapomnialam wziac tabl , spoznilam sie ok 11h. okolo... czy ktoras tak miala?

Gość gość
miala ktoras tak? zaznacze,ze ulotke tabl mam w jez niemieckim, wiec wiele z tego nie zrozumiem:)

Gość gość
Bierzesz sobie beztrosko tabletki nie czytając ulotki? Jakie to tabletki, bardzo możliwe że ulotkę w polskiej wersji da się znaleźć w necie. A jeśli nie, to po prostu idź do lekarza.

Gość gość
tak,biore beztrosko, bo zapisal mi je ginekolog. nie czytam ulotki,bo jest w jezyku niemieckim, tak, mieszkam od niedawna w niemczech. cos jeszcze? tabletki estella. nie znalazlam polskiej ulotki,nie znalazlam nic o tych tabsach. dlatego pytam o skutki uboczne?

Gość gość
To, że zapisał Ci je ginekolog, nie sprawia, że nie wypadałoby się zapoznać z ulotką, m.in. możliwymi interakcjami, skutkami ubocznymi itd. No chyba, że poinformował Cię o tym ginekolog, w co wątpię, bo pytasz o to teraz na forum. Z tego, co widzę to tabletki o działaniu antyandrogennym, o takim samym składzie jak Diane-35. O Estelle jest sporo informacji w sieci, ale po angielsku, być może w tym języku więcej zrozumiesz. Dziwne trochę, że mieszkasz w Niemczech, chodzisz tam do lekarza, a nie jesteś w stanie rozszyfrować ulotki, sama lub z pomocą kogoś kto zna lepiej niemiecki? W takiej sytuacji nie pozostaje Ci nic innego, jak skonsultować się z lekarzem.

Gość gość
Niemiecka Estella to co innego niż brytyjska Estelle-35. Estelle zawiera 0,1 Levonogestrelu i 0,02 etinyloestradiolu, wiec składem jest najbardziej zblizona np. do Stedirilu.

Gość gość
Generalnie są to dosyć silne tabletki i po trzech miesiącach plamienia nie powinny się pojawiać. Wizyta u lekarza jest konieczna.

Gość gość
Jeśli po takim czasie brania tabletek pojawiają się plamienia, koniecznie powinnaś to skonsultować z lekarzem. Najprawdopodobniej konieczna będzie zmiana tabletek.

Gość gość
* Estella (niemiecka) zawiera...