Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki kierunek studiów?

Polecane posty

Gość gość

w ogóle nie wiem co mam ze sobą zrobić w przyszłości ani jaki kierunek wybrać, chociaż po wakacjach będę w klasie maturalnej. wszyscy już mają konkretne plany tylko ja nie. wiem, że odpada wszystko "humanistyczne" i artystyczne. z drugiej strony nie jestem jakimś super umysłem ścisłym, żeby startować na fizykę, automatykę i robotykę czy informatykę :( do tej pory wydawało mi się, że dobrze byłoby pójść w kierunku chemicznym, bo lubie ten przedmiot, ale teraz jak się go uczę pod kątem matury rozszerzonej to coraz bardziej mnie nudzi... poza tym wszędzie widzę komentarze, że po chemii, technologii chemicznej czy biotechnologii nie ma w ogóle pracy. dlatego też nie wiem co zrobić, bo nie chcę zmarnować lat na studia po których nie będę nic mieć.. maturę zdaję rozszerzoną z chemii, matmy, angielskiego.

Gość gość
up

Gość gość
no właśnie najgorsze, że nie interesuję się konkretnie niczym. najbardziej to nauką języków i sportami ekstremalnymi, ale na filologię żadną nie pójdę, bo pełno "humanistycznych" przedmiotów, wypracowań, i matura z polskiego rozszerzona, a poza tym nie ma po tym pracy.

Gość hermionaona
wychowanie fizyczne albo turystyka? Wyjazdy na obozy, sprawdzanie się w różnych dyscyplinach spoortu

Gość gość
ja bym przemyślała tą filologię. wiem, że dużo osób, ale mam znajomych tłumaczy i mało jest osób takich naprawdę bardzo bardzo bardzo dobrych z danego języka, np. żeby tłumaczyć teksty techniczne.

Gość gość
wychowanie fizyczne odpada, bo ja lubię tylko deskorolkę i bmx, nie cierpię innych dziedzin, nawet zwolnienie z wf mam :D filologia też nie, bo po prostu nie cierpię mieć styczności z pisaniem wypracowań, ogólnie z typowymi rzeczami humanistycznymi.

Gość gość
Idź do szkolnego pedagoga, powinien Cię wysłać na testy do poradni. ;)

Gość hermionaona
a turystyka? Jeżdżą np. w ferie na narty czy snowboard. Jakieś studia medyczne? pielęgniarstwo, stomatologia?

Gość gość
to może po prostu nie idź na studia tylko do pracy? jeśli masz możliwość to za granicę, zobaczysz trochę świata, to może Cię zainteresuje coś.

Gość gość
w roku szkolnym przyszli jacyś ludzie z poradni robić nam testy, w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałem, tylko tyle że jakaś praca nie związana za bardzo z ludźmi (:D) i polegająca na samodzielnym myśleniu. turystyka nie, nie widzę siebie w tym, jakoś mnie nie ciągnie w tym kierunku. studia medyczne też nie, strasznie dużo kucia, po stomatologii nudna praca. myślałem żeby właśnie wyjechać do pracy za granicę, ale szkoda mi tracić rok czasu, poza tym pewnie i tak się nie zdecyduję przez ten czas, no i bez wykształcenia to pewnie na zmywak w WB.

Gość gość
wolisz zmywak i jakies nowe doswiadczenia, czy rok potencjalnie zmarnowany na cos co cie nie interesuje?

Gość hermionaona
stomatologia pewnie nudna, ale jaką kasę daje :D jakieś studia inżynierskie? Politechnika np?

Gość gość
w sumie to nie wiem. myślałem jeszcze o 3 opcji czyli pójść do jakiejś rocznej szkoły policealnej, zrobić kurs i przez ten czas podjąc decyzję co dalej.

Gość gość
nie byłbym w stanie się aż tak dla kasy poświęcić. :P no właśnie kierunki na politechnice wydają mi się najciekawsze, ale nie jestem pewien czy poradziłbym sobie ze ścisłymi przedmiotami na takim poziomie np. na infie. kiedyś chciałem iść na biotechnologię na politechnikę, ale podobno nie warto tego studiować. odkąd coraz więcej osób mi to powtarza to postanowiłem zmienić plany ale nie wiem na jakie.

Gość Magda190493
Witam, chętnie pomożemy w napisaniu prac maturalnych, zaliczeniowych, licenjackich, magisterskich. Oferujemy bardzo przydatne materiały dydaktyczne. Niedrogo i solidnie. Czas realizacji nie jest dla nas problemem. Już nie musisz się martwić, że nie zdążysz w terminie oddać swojej pracy. pomocedydaktyka@wp.pl Oferujemy przystępne ceny i solidne wykonanie.