Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem :-(

Czym najlepiej czyścić zatykające się ucho woskiem (jak nie pałeczkami)?

Polecane posty

Gość Nie wiem :-(

Tak jak w temacie. Czym najlepiej czyścić zatykające się ucho woskiem, jak nie pałeczkami higienicznym. Gdy czuć lekkie kłucie w uchu i swędzenie w uchu środkowym. Czym najlepiej czyścić ucho, żeby nie kuło i swędziało od nadmiaru woskowiny? Pomóżcie :-(

Gość przestan czyscic patyczkami
to nie bedzie sie zatykac :) ja czyszce paluchami tylko w zasadzie

Gość gość
możesz kupić płyn do usuwania woskowiny z uszu (apteka), a jeśli to jest denerwujące, to idź po skierowanie do laryngologa, wypłucze Ci uszy

Gość gość
najlepiej czyscic je przy kapieli woda z prysznica, tzn przystawić dosyć silny strumień wody do ucha na jakies 30sek.i tak kilka razy w ciągu kapieli. Mi się kiedyś zatkalo i próbowałam wszystkiego: woskowania, przecudnych i przedrogich kropli, ale w sumie tylko prysznic pomógl- bo tak powinno się właśnie myc uszy, nie pomogło za pierwszym razem, ale przy trzecim wyczuwałam już róznice, przy reguralnym myciu w ten sposób, całkowicie się odetkało po jakiś 2 tygodniach.

Gość gość
ja kiedyś zapchałam sobie ucho tymi patyczkami. najpierw czułam, ze jest zatkane, bo słabiej słyszałam, próbowałam różnych sposobów na odetkanie. Na drugi dzien obudziłam sie z potwornym bólem ucha i bylo tak jakby spuchnięte. od lekarza rodzinnego dostałam skieowanie do laryngologa. ten powiedział, ze jest całkowicie zatkane.zrobił mi płukanie i przepisał tabletki oraz krople. po kilku dniach wszystko wrociło do normy. od tamtej poy unikam patyczków