Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia ;(

SKĄD te ROZSTĘPY ??

Polecane posty

Gość nie mam pojęcia ;(

nie mam dzieci, jestem młoda, mam 21 lat, nie tyje, nie chudnę dużo i szybko, jestem szczupła. Utrzymuję tą samą wagę od ok 16 roku życia, a rozstępy na moim ciele są okropne! I z tego co zaobserwowałam coraz ich więcej. Mam dużo na pośladkach, na plecach, udach a nawet na kolanach :( o co chodzi??

Gość nie mam pojęcia ;(
może jest tu jakiś dermakolog lub ktoś z takim problemem?

Gość gość
ja mam 18 lat, i mase rozstapow glownie na wewnetrznej str ud (tam to masakra)az do lydek, na piersiach (tam dostalam jak jeszcze bylam w podstawowce ..) i jakies pojedyncze na biodrach. Czytalam o tym ze w wieku dojrzewania powstaja rozstapy, poczytaj o tym w necie. Niestety nic nie mozemy zrobic jak je zaakcceptowac, ludzi spotykaja stokroc gorsze rzeczy.. Kiedy sa jeszcze czerwone niby mozna cos z nimi zrobic, sa tez jakies lasery na rozstepy

Gość gość
bo urosłaś, lub masz zabierzenia tkanki lacznej

Gość gość
Czasami to genetyczne, może kobiety w twojej rodzinie tez tak miały. Zapytaj.

to może być problem z nadnerczami. idź do lekarza i poproś o badania. rozstępy pokazują się w wyniku upośledzenia produkcji kolagenu w skórze, co często wynika z nadprodukcji kortyzolu (hormon produkowany przez nadnercza i przysadkę).

jak lekarz nic nie znajdzie, to może faktycznie po prostu masz bardzo duże skłonności genetyczne. ale jeśli pojawiły się stosunkowo niedawno tj wynika z Twojego postu, bez żadnej zmiany wagi, to raczej nie rozstępy wynikające ze wzrostu. jeszcze często rozstępy pojawiają się przy budowaniu mięśni, wbrew pozorom nie tylko u kulturystów ale też u kobiet które zwyczajnie dużo ćwiczą i wzmacniają mięśnie

Gość nie mam pojęcia ;(
17: 08 no chyba nic więcej nie pozostaje :( czytałam w necie i też do takiego wniosku doszłam. 17:12 nie znam nikogo z rodziny kto by tak miał Zawzięty Rudzielec- nie ćwiczę, a te rozstępy pojawiają się od ok 3 lat, wcześniej przynajmniej nie zauważałam. Dzięki za radę. Najpierw na posladkach i kolanach,potem na plecach, a teraz uda.. Są naprawdę widoczne i łatwo wyczuwalne :( czytałam też, że mogą pojawiać się w skutek nerwów, a to niestety u mnie bardzo możliwe.. Eh..

no własnie nerwy też są związane z nadprodukcją kortyzolu. ja bym sie zdecydowanie wybrała do lekarza. mam nadzieje że to nic poważnego! podobno w warszawie jest jakiś lekarz który laserowo niweluje nawet stare rozstępy, ale to nowa metoda więc dużo info nie ma.

Gość nie mam pojęcia ;(
dzięki wielkie, niedawno wyjechałam z polski, ale postaram się może poszukać jakiegoś lekarza na miejscu.

Gość nevereverbeen
wiesz niezależnie od wieku i wagi mogą się one pojawić. Moja koleżanka ma dwadzieścia kilka lat, nie była w ciąży, nie przytyła nagle i nie schudła, a rozstępy ma straszne. Nie wiadomo skąd. Ale na szczęście da się z tym walczyć, tutaj http://www.marekwasiluk.pl/skuteczne-usuwanie-rozstepow-rf-mikroiglowa/ macie trochę więcej informacji na ten temat.