Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRZERWA MIĘDZY ZĘBAMI

Polecane posty

Gość gość

Mam duży problem... mam przerwę między zębami. Nie mam na razie pieniędzy na zlikwidowanie jej tj na aparat ortodontyczny, ale planuję go założyć (mam naście lat) nie jest to typowa diastema tylko po prostu jeden ząb urósł mi krzywo i przez to ta przerwa. Nawet sprawdzałam ile wynosi, wyszedł 1mm ;/. Nigdy nie dostałam żadnego komentarza w związku z tą wadą, nie wiem czy to przez grzecznosć... natomiast pytam się tutaj: wg. was taka wada mocno szpeci? jak faceci na coś takiego reagują? ja sie z nią źle czuję, trochę wstydzę się uśmiechać, ale... echhh, no muszę z tym jakoś żyć.

Gość gość
A nie myslalas o kompozycie? Ja tak mialam robiona przerwe miedzy przednimi jedynkami. Tj. Zęby oba mialam dos proste i na jednej wizycie dentysta cos tam mi robil takim urzadzOnkiem..naswietlal smarowal te zęby potem gdy skonczyl trwalo ok.40min. Efekt z***bisty mam dwa zeby Rowniutko przy sobie. Wkoncu usmidecham sie ile chce:) mNie to kosztowalo 200zl. Jedna wizyta i zeby sliczne:)

Gość gość
Kiedyś był taki stary przesąd, że kto ma przerwę pomiędzy zębami, ma powodzenie u płci przeciwnej :-)

Gość gość
tylko, ze tak jak mówiłam, to nie jest taka dypowa diastema, zęby mam uważam ładne i duże tylko jeden zakrzywiony i nie wiem czy cos takiego nie wyglądałoby głupio i nienaturalnie oraz czy w ogóle na moich zębach coś takiego byłoby możliwe... no i w tej chwili mam też inne wydatki także nie wiem czy nawet te 2 stówy bym dała radę... ale dzięki, może pomyśle... a to się długo "trzyma" tj nie trzeba nic odnawiać?

Gość gość
Hah mi sie spodobal chlopak ktory ma przerwy miedzy wiekszoscia zebow :-D a i tak jest mega przystojny,a te zabki dodaja mu uroku :-)

Gość Herr Pietia Goras
możesz sobie papierosa włożyć i palić, a przesąd jest taki, że z przerwą , to baby ogólnie bardzo yebliwe, podobnie jak małe czarne

Gość gość
no ten pierwszy przesad ogolnie bardzo miły, ale i w tym prawdy :D. Generalnie nie uważam siebie za brzydką, jestem szczupła, twarz w miarę, włosy ładne tylko ta przerwa... zawsze mi sie kojarzyła z taki "pobrzydzaczem" ale mam nadzieję, ze nie jest tak źle.. może sie przejdę do dentysty i zapytam jak to by było u mnie :). Ale z tym papierosem to już przegięcie, tak samo jak ktoś mówi o miejscu na żetony echhhh, nie pociesza mnie to mimo, ze ja mam ją małą.

Hej do nie dawna miałam ten sam problem tylko u mnie diastema wynosiła ok 3 cm czyli bardzoooo dużo. Jedynki poszły mi na bok ponieważ nie wyrosła mi dwójka jak byłam mała. Był to jeden z moich największych kompleksów z którym się męczyłam 20 ale w końcu postanowiłam się wziąść za to i zaczęłam zbierać na aparat bo był to dla mnie jedyny ratunek. Owszem sporą sumę wydałam a założyłam najzwyklejszy metalowy aparat. Noszę aparat od kwietnia i nie mam tej przeklętej szpary czekam tylko na wstawienie dwójki, na dole też nałożyłam aparat bo niestety zęby były krzywe. Myślę, że u Ciebie 1mm to bardzo mało i jest to nie zauważalne także jeżeli nie przeszkadza Ci to w funkcjonowaniu to nic z tym nie rób bo naprawdę wada jest minimalna. Mówię to z własnego doświadczenia. :)