Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Æðelgast

Tłumaczenie kołysanki

Polecane posty

Gość Æðelgast

Beruthiel poprosiła mnie o tłumaczenie. Zgodziłem się i z terminu się wywiązałem . . .

Julio śnij (title) Promyk słońca nad mą pościelą, Jaśniejszy od mego prześcieradła Czy ona pozwoli płaczącej wierzbie Zwinąć gałęzie dookoła. Julio śnij, królewno z łodzi marzeń, królowo moich snów Każdej nocy, gasząc światło Czekam na jedwabną wybrankę Czy pokryty łuskami pancernik Mnie znajdzie gdzie się chowam...? Julio śnij, królewno z łodzi marzeń, królowo moich snów Czy mglisty mistrz mnie złamie? Czy klucz otworzy mój umysł? Czy podążając śladami mych stóp, mnie dopadnie? Czy ja już umieram . . . ?

Dziękuję. Najbardziej podoba mi się: "Julio śnij, królewno z łodzi marzeń, królowo moich snów". Zaśpiewałbyś ten fragment perłowej Królewnie?

Tak, ale w oryginale, bo po polsku mi nie wychodzi.:D "Julia dream, dreamboat queen, queen of all my dreams".:D

Podnosiłaś na duchu zgorzkniałego Athelgasta. :) A teraz się poważnie zastanawiam, czy pojechać 400km od domu i zaśpiewać ten fragment Karolince...:p

Beruthiel, Twoja wiara w moje siły, możliwości i dobre intencje jest zadziwiająca. :)

Gość gość
fajna piosenka