Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ovelia

Minimum 5 kg w 3 tygodnie

Polecane posty

Gość gość
nigdy sie nie ogarne , jest nowy tydzien poniedzialek a ja sie obzarłam a mialam miec od dzis diete zjadłam precla z makiem, i masłem, 2 drozdzowki i serek danio kiwi ( maly ) i kawa z 2 lyzeczkami cukru , jest mi niedobrze , ale jestem beznadziejna.

Powiem wam co ja zjadlam na sniadanie: Owsianka na mleku ( 200kcal) , 25 gram orzechow, 25 gram rodzynek Razem; okolo 415 kcal Czyli porzadna dawka wegli I tluszczy na poczatek dnia Jem to codziennie prawie

Na śniadanie zjadłam twarożek wiejski ze szczypiorem plus pomidor. Dziś mam sporo pracy, więc może odezwę się dopiero wieczorem i napiszę co dziś jadłam.

Gość gość
ja nie mialam zadnych głodowek nigdy :P)

Gość gość
po prostu nie moge zaczac diety ciagle obiecuje ze od jutra a nastepnego dnia wyzerka znowu

Myślę że trzeba to poczuć że to Teraz. Trudno się odchudzać na siłę, gdy w środku nie ma się 100% przekonania. Na pewno bardzo pomocna jest jakaś motywacja, cel, którego nie da się przesunąć.

Gość gość
nie mam nadwagi ale mam za duzy brzuch , bmi w normie, musze sie nastawic psychicznie jak dawniej musze cos zrobic zeby zoladek sie skurczyl :)

Dasz rade. Ja kiedys jadlam jak swinia, uwierz mi. To byoo straszne. Kasa szla jak woda, tylam, czulam sie okropnie. Az tu nagle basta. Oszczedzilam juz naprawde duzo. Schudlam 7 kilo w troche wiecej niz miesiac, czuje sie wspaniale, jem zdrowo I nie glodze sie

Gość gość
ale co jesc na ten brzuch moze dieta sb?

Gość gość
nie da się schudnąć z konkretnej części ciała. Jak się bedziesz odchudzać, to będziesz chudła cała.

Cześć. Na obiad zjadłam sporą (po brzegi wypełniony głęboki talerz) porcję ugotowanej młodej kapusty z marchewką, z przyprawami (bez soli). Jestem objedzona, chociaż wiadomo że taki obiad to momentalnie zniknie z brzucha i będę czuła się głodna. :P Ale dam radę.

Dziś już nic nie zjem, więc opiszę moje dzisiejsze menu. Rano twarożek wiejski ze szczypiorem + pomidor. Ok południa jogurt 0% mały, potem 4 sztuki Wasy, jedna ma 20 kalorii, więc nie jest źle. Na obiad jak pisałam gotowana kapusta z marchewką i przyprawami. W międzyczasie dwie śliwki, dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem 0.5 (bez cukru). Miałam dziś sporo ruchu, chociaż bez typowych ćwiczeń.

Dodam, że jeść skończyłam ok. 16 (tzn. ten obiad miałam wtedy). Wprawdzie z godzinę temu skubnęłam jeszcze od męża plasterek mozzarelli, ale był cienki a do tego Light, więc właściwie nie wiem czy go liczyć. Za chwilę wypiję jeszcze chyba kawę Inkę - w moim przypadku świetnie zabija głód.

Dziś na wadze spadek malutki, 84,3 kg. Może to z powodu wczorajszego obżarstwa kapustą, a może dlatego że okres mam dostać za 2 dni? No nic, uzbrajam się w cierpliwość i dalej robię swoje.

Dziś zjadłam: Na śniadanie: twarożek wiejski, dwie kromki małego razowca, jajo na twardo. Zamiast obiadu zjadłam 3 kromki chleba z serkiem. Nie miałam czasu dziś gotować. W międzyczasie dwie kawy rozpuszczalne, jogurt, kilka rzodkiewek, pomidora. Jeść skończyłam po 15. Niestety obawiam się że spadków wagowych w ciągu kilku najbliższych dni nie będzie ze względu na okres który mam dostać lada chwila.

Gość gość
juz nic nie jesz [po 15 czy 16 godz?

Gość bszusia
mysle wlasnie nad zasadami, ktore pomoga mi pozbyc sie tego wiecznego apetytu i pozwola zrzucic troche sadla - jesc w stalych na oko odcinkach czasowych - duze przerwy = u mnie rzucanie na co popadnie - jesc powoli, dlugo gyzc i zanim doloze dokladke odczekam 10 min < licze na to ze w 10 min strace apetyt> - zero slonych przyprawionych smieci z polepszaczami smaku jadlam tego za duzo - zero sokow owocowych z kartonu - nie laczyc wegli z tluszczami - to dla mnie mega trudne ale efekt zrzucenia wagi gwarantowany.

Gość bszusia
to co bedzie zawierala przez najblizsze 2 tyg moja lodowka jaja, kefir, jogurt naturalny, maslo, do surowek jakas feta lub mozarella, moze jakas ryba lub drob, mleko do kawy sok pomidorowy, oliwki, przecier pomidorowy ogorki, pomidory, kiszonki, fasolka szparagowa, szpinak, brokuly, worki zup mrozonych, kapusta, cebula inne warzywa w razie kryzysu weglowodanowego: makaron do warzyw, ze slodyczy kisiel i galaretka Wieczorem lub jutro napisze jak pierwszy dzien. Kurcze 10- 14 dni to przeciez zleci jakos...

ja od dzis jestem na sb 14 dni 1 faza :) mam nadzieje zrzucic na niej opone z brzucha :)

Gość dieta_dieta
Hey, moge sie przylaczyc? Ogolnie moje odchudzanie z zalozenia ma byc dlugoterminowe (daje sobie rok na zrzucienie ok 20kg), ale tak jak ty mam bardzo wazny wyjazd po 10 sierpnia i chce wykorzystac ostatni dzwonek, aby zgubic troche tluszczyku. Odchudzam sie od tygodnia, na wadze -2.5kg Do tej pory przez tydzien nie jadlam produktow zbozowych ani owocow ale od dzisiaj zaczelam je juz wprowadzac. Stwierdzilam ze bede jadla w miare normalnie, zdrowo ale postawie zdecydowanie na ruch. Biegam, cwicze na rowerku stacjonarnym :) Pozdrawiam.

Witajcie. Dziś snów mały spadek - 84,2 kg, ale spodziewałam się tego. Do okresu muszę być cierpliwa. Dziś robię dzień wyłącznie na płynach. Na razie wypiłam dwie szklanki kefiru niskotłuszczowego oraz szklankę soku pomarańczowego 100%. bszusia - ponoć właśnie dopiero po 10 minutach od zakończenia jedzenia do mózgu dociera informacja, że jest się najedzonym. dieta - to bardzo dużo, 2,5 kg w ciągu tygodnia? Wow

Gość gość
dieta dieta jaka diete mialas? i gratauluje :)

Gość gość
a juz doczytalam

Ovelia przejdź na dukana ja w 3 tygodnie straciłam 9, 5 a teraz poprostu się pilnuje żeby się nie objawac i po malu chudne dalej.

Tak, myślałam o Dukanie i chyba przejdę na kilka dni na białka. Czy całą dukanowską dietę chcę przeprowadzać to nie wiem.

Gość gość
dukan wcale nie jest zdrowy

Gość dieta_dieta
Dukan to okropna dieta. Jesli juz jakas stosowac to polecam SB a najlepiej to jesc zdrowo i postawic na ruch. U mnie takie spadki wagi to norma. Raz schudlam w tydzien 4kg bez zadnego glodzenia. Z drugiej strony bardzo szybko tyje i musze uwazac na to co jem. Nie wiem czy jutro zobacze jakis spadek na wadze bo dzisiaj dzien wprowadzania weglowodanow. Na II sniadanie owoce a na obiad paella z owocami morza :) Wiekszosc pewnie zje moj narzeczony. Wieczorem lekka kolacja i zobaczymy.

Gość gość
ja tez polecam sb ja zaczynam od poniedzialku