Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 3 miesięczna córeczka nie che jeść i ciągle śpi

Polecane posty

Gość gość

Drogie kobietki Ja już nie wiem, co mam robić. Aż popłakałam się z tego wszystkiego, bo boję się, że coś jej jest. Od dwóch dni ciągle śpi, nie chce się bawić i wygląda na to, że nie jest w ogóle głodna! Nie budzi się na karmienie, jak przedtem. Dzisiaj w dzień przespała 7 godzin bez karmienia, a noc 2 razy po 5 godzin, w odstępie pół godziny, które na niej wymusiłam na karmienie. Te 7 godzin mocno mnie zaniepokoiło i zauważyłam, że teraz muszę budzić ją na karmienie, w trakcie którego zasypia. Dodam jeszcze, że po chwili jedzenia, pręży się i ma dziwne odruchy wymiotne. To nie kolka, ani mleko nie jest za chłodne czy za gorące... Kupki robi takie jak powinna. Jest na mleku modyfikowanym. Zszokowało mnie najbardziej to, że jak już ją karmię to je o wiele mniej i właśnie tak się pręży i nie wcisnę jej nic już więcej. Jeszcze to ulewanie, normalnie pluje tym mlekiem, a nie ma na nie uczulenia i nigdy wcześniej tak na nie nie reagowała. Doszło do tego, że jak jadła wcześniej 165-190ml, 5-6 razy dziennie, teraz nagle przeskoczyła na 110ml 4-5 razy dziennie. Wiem, że wcześniej jadła dużo. Miała niesamowity apetyt. Od urodzenia. Początkowa waga 2,3kg i wzrost 46cm (była wcześniakiem) wzrosły do zeszłego tygodnia (12t) na 5,5kg i 62cm... Lekarze mnie dobijają, twierdząc, że jak przybiera na wadze to wszystko ok. Ale jakby teraz miała coś na niej stracić i coś by było nie tak, to zaobserwować by można było taką różnice dopiero po jakimś czasie. Co jej może być? Czy którąś z was też tak miała z dzieciątkiem?

Gość gość
W/g mnie powinnas pojsc z dzieckiem do lekarza pediatry,bo to niebezpieczne ...dzieko powinno jesc,a tak w ogole moze sie oddwodnic!IDZ DO LEKARZA,bo matka wie najlepiej ,ze moze cos sie dziac!!!!!

autor'ko ja też miałam tak ze swoim synkiem na gdy miał 3 miesiące też akurat były takie upały mały nie chciał jeść jadł co 6-7 godzin i to miejsze porcje. dorosłemu nie chce się jeść w taką pogodę a co dopiero dziecku. dawaj mu częściej wody przegotowanej niech popija po troszeczku byle by co jakiś czas żeby się nie odwodnił.bo to bardzo ważne w taki upał. więc z własnego doświadczenia tak ci radzę a jeśli chodzi o to prężenie i ulewanie to też myślę że chodzi tutaj o to że nie jest głodne nawet starsze dziecko jak je siłą zmuszasz to będzie pluło i się prężyło. jeśli mówiesz że nie płacze więc nic go nie boli ani nie wymiotuje biegunki ani zaparć nie ma więc jest ok.