Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja mama

Dziadki wolą drugiego wnuka

Polecane posty

Gość gość
to nie woź go do dziadków jak go nie lubią

Gość gość
Dzieci dla poczucia bezpieczeństwa i spokojnego dzieciństwa potrzebują zasad. Nie jest to widzimisie rodziców.uwierz mi znam to z wyksztalcenia i doświadczenia. Rodzice maja prawo ustalać taki rytm dnia jaki pasuje calej rodzinie. Nie chca dziecka nad ranem w swoim łóżku nie oznacza to ze go nie kochają itp. Moje dziecko ma 9m od urodzenia ma rytm: Kąpanie ubieranie jedzenie spanie. I gadają mi ze niw musze kapac codziennie i bla bla ale dzieki tej regule moje dziecko pięknie przesypia pięknie noce. Nie ma nic gorszego dla dziecka jak nie ma ustalone co jest dobre a co zle. Dziecko ma wtedy mętlik w glowie. A dzieci Male nie sa po to by siedziec na krześle i zastanawiac się co jest dobre co moze a czego nie. Tak jak ktos pisal jest różnica miedzy "bezstresowym" wychowaniem a brakiem krzyku i rozkazów. Jeszcze nic dobrego z braku zasad nie urodzilo sie.

Gość gość
Bez urazy mamo Alicjo ale chyba nie należysz do wyżyn intelektuanych. Jest taka przypowieść na temat twojego syna: W autobusie chłopiec kopie w fotel mężczyzny przed nim. Facet raz sie odwraca i patrzy srogim wzrokiem. Chłopiec nadal kopie. Prosi mamę chłopca by zwróciła mu uwagę a ona na to: Proszę na Brajanka nie kzyczec. Wychowuje go bezstresowo. W tym momencie mezczyzna wylewa cole na matkę chłopca i mówi: Jestem bezstresowo wychowany, proszę na mnie nie krzyczeć. To czy dziecko czy dorosly nie ma różnicy każdy w społeczeństwie musi przestrzegać zasad. 3 latek to nie 3 miesięczny niemowlak. Wszystko można mu wytłumaczyć i egzekwować od niego przestrzegania regul. Teraz nad nim nie zapanujesz to jak będzie miał 16lat to pobije ze skutkiem śmiertelnym kolegę z klasy. Okradnie was. Rozbije sie samochodem po pijaku. Będzie pastwil sie nad zwierzętami. Wyladuje w poprawczaku. Wyladuje w więzieniu a ty mamo Nikolo czy Sandro będziesz w Uwadze mówić: To tylko dzieciątko....