Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest przykładowy jadłospis Waszych 10-miesięczniaków?

Polecane posty

Gość gość

jak wyzej

Gość gość
mleko

Gość aaaona32
mleko, owsianka, zupka lub drugie danie, owoc, woda. Mleko pije z rana, wieczorem i raz w ciągu dnia.

Gość gość
9 - mleko 210ml 11- sniadanie np. Pol kromki chleba z szynka i maslem (podziabane widelcem) 14- obiad to co my jemy 18- kolacja np. Mleko krowie z kluskami 21- mleko 210ml W nocy woda

Gość aaaona32
mam pytanie do gościa wyżej, czy twoje dziecko ma zęby? Ja z chęcią bym coś podała innego w stylu kanapeczki, ale u mojej zębów brak :P

Gość gość
Nie ma jeszcze wiec mu daje naprawde drobne kawalki. On sobie memla w buzi i spokojnie przelyka

Gość aaaona32
dzięki, może i ja jutro spróbuję, mam swoją wędlinę. Dajesz mu to do samodzielnego jedzenia czy go karmisz?

Gość gość
Samodzielnie mu probuje dawac ale on nie za bardzo tak chce jesc wiec go raczej karmie :)

Gość gość
Moja ma 11 miesiecy. 6 - mleko 9 - kasza jaglana, gryczana, orkiszowa, musli pszenne lub owsianka z owocami (50 ml kaszy i 130 ml owocow) 12 - jogurt 100 gr, mleko z piersi i zasypia 15 - zupa, ok 180 ml 17 - owoc do reki 19 - mieso gotowane plus warzywo

5:00 mleko 150 ml 8:00 mleko 180 ml 9:30 deserek malucha nestle 11:30 mleko 180 ml w międzyczasie bułeczka maślana albo zwykła sucha kajzerka ok. 15 zupka z rozgniecionymi 2 ziemniakami (sama gotuję: marchewka, mięsko, czerwony burak, pietruszka cebulka) ok. 210 ml 16 - mleko 180 ml owoc do rączki 20:30 mleko 210 ml W nocy mleko 150 ml w ciągudnia 200 ml herbatki owocowej

Gość gość
Tuczcie dalej te dzieci

Gość gość
Moja ma 11 m-cy: 8:00 - kaszka mleczno ryzowa 11:00 - 210 ml mleka przed spaniem 13:30 - po pobudce obiad zupa i drugie danie (to co danego dnia ugotowalam) 16:00 - jogurt lub serek, parówka cieleca, albo jakas kanapeczka np. z dzemem badz wedlina 18:00 - banan, jablko, brzoskwinia, albo malinki, generalnie owoc jakis 21:00 - mleko w nocy nic, ewentualnie jak sie przebudzi to woda

Gość gość
5 - mleko 8 - serek waniliowy lub pół kromeczki z masełkiem,szynką 12-13-zupka lub drugie przeważnie to co my jemy 15-16-owoc 19 - mleko niekiedy w nocy raz mleko

Gość mi si do re
U nas wyglądało to tak: 6 mleko 180ml 10 owsianka/ryż/płatki gryczane na wodzie z owocami 14 zupa lub drugie danie 18 kisiel/galaretka z owocami 21 mleko w nocy się nie budził. w ciągu dnia wypijał ok 1l wody.