Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okropna matka

Oparzenie niemowlaka

Polecane posty

Gość Okropna matka

Dziewczyny mój 8 m-ny syn zrzucił na siebie moją prostownice. Oparzył sobie ramię. Wiem, jestem okropna, ale nawet nie wiem kiedy znalazł się koło mnie. Od kilku dni raczkuje i do tego jeszcze nie przywykłam i nie dopilnowałam. Polałam wodą, 10min. Potem pianką panthenol. Jest slad czerwony,spuchnięty w kształcie litery V. Co dalej? Jakąs maść na blizny? Do lekarza? Płakałam razem z nim. Usnął normalnie, nie ma gorączki. Co zrobic by blizna nie pozostała?

Gość wifigdańsk
radzę do lekarza. to nei zarty.pewnie okaże się ze to nic takiego ale jednak na twoim miejscu nei zaznałabym spokoju. moja 3latka wsadziła paluszek w drzwi i miala strasznie spuchnięty a drzwi takie porządne mocne. od razu poleciałam na pogotowie.na szczeście nic nie było uszkodzone i paluszek sam się zagoił.ale wolę dmuchac na zimne.mogło być tak ze doszłoby do złamania.

Gość Okropna matka
Tak myślałam by pójść i faktycznie pójdziemy. A macie jakąś maść sprawdzoną?

Gość gość
No już bez przesady, jak go rana nie będzie bolała rano, nie będzie obrzęku, jedynie zaczerwienienie, to będzie to oparzenie I stopnia i pomoc lekarska nie jest potrzebna.

Gość gość
a co mu lekarz da na poparzenie? zrobi to samo co ty w domu czyli posmaruje pantenolem.

Gość gość
Bez przesady,nie ma rany to nic nie bedzie. Zagoi sie jak na bsie. Moj brat zrzucil na siebie garnek z gotujaca sie woda. Skora zeszla razem z ubraniem. Mial 2 lata. Szybko sie zagoilo. Dzisiaj,po 20 latach juz nawet sladu nie ma!

Gość Okropna matka
Ten krem Klaudynka to na oparzenie czy na bliznę? Ślad ma dzis taki sam jak wczoraj, nic nie lepiej.

Gość gość
kobieto, oparzenie nie będzie wyglądac lepiej ani dzisiaj, ani pewnie nawet jutro, więc nie panikuj. Stało się i trudno, ale skoro ani rany nie ma, ani pęcherz sie nie zrobił, to naprawde żadnego lekarza tu nie potrzeba, co najwyżej podejdź do apteki po jakąs maśc na oparzenia - farmaceuta doradzi. Bepanthen ma się taki krem konkretnie na oparzenia i bardzo dobrze działa.

Gość Okropna matka
Dzięki dziewczyny, kupię te kremy, na razie pianką pryskam.

Gość Okropna matka
Klaudynka nie ma takiej masci jaką mi poleciłaś. Szukałam w necie. Czy ktos może cos polecic dla takiego malucha. Kurcze wpisuje krem, masc na oparzenia, wyswietla na odparzenia.

masz tutaj link z pełnym opisem http://www.doz.pl/apteka/p548-Cicatridina_krem_wspomagajacy_leczenie_ran_30_g jak oparzyłam się żelazkiem to smarowałam, śladu nie mam. Mąż też oparzył się żelazkiem, posmarował dwa razy kremem Bephanten 5% i później stwierdził, że po co ma smarować i do tej pory ma ciemniejszy ślad, a oparzył się wcześniej niż ja (2 i pół msc temu).

Gość gość
Zakup w aptece maść najlepszą jaką znajdziesz poprostu, takie maluchy mają coprawda wrażliwszą skórę niż dorosły, ale ich skóra regeneruje się błyskawicznie.

Gość gość
Klaudynka dzięki. Kupiłam tą piankę panthenol ale forte ice effekt i żel termcool

Gość gość
To ja, Okropna matka. Nie mogę wpisać niku bo wyświetla, że użyto nieodpowiednich znaków. Eh ta kafe