Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jak ktoś ma depresje, nie wychodzi z domu latami, to nikt nie reaguje?

Polecane posty

Gość gość
ja wszystkim mówiło, że się zabiję, żeby ze mną porozmawiali i pomogli mi, każdy miał mnie w d***e, miesiąc temu miałam próbę samobójczą (alkohol i leki na sen), dalej jestem rozbita i nie chce mi się żyć, ale nikt nie reaguje, bo jestem niechcianym dzieckiem;/

Gość gość
no właśnie.. niektórzy pewnie wprost mówią, nie że "nie chcą żyć", tylko wprost, że to zrobią, a NIKT kur..nie przychodzi no kur.. co za ludzie

u mnie w sumie zanjomi zareagowali.... obrażając się na mnie, że sie do nich nie odzywam. do dzisiaj zresztą są. najlepsze, że akurat część z nich też to ma lub miało, raczej są samotni, wiec choćby i z nudów można by było sie do mnie odezwać. jestem żałosna. zdrowych można jeszcze tłumaczyć tym, że nie rozumieją. ale z drugiej strony czego ja chcę, nikomu o tych najważniejszych problemach nie mówiłam.

Gość gość
Och kotki, macie depresje trwające kilka godzin??? i jeszcze raz ??? O czym wy piszecie w ogóle? Ja dostałam depresji, która się z 5 lat utrzymywała. Na pogotowiu wylądowałam z atakiem nerwicy. Leżałam, płakałam, lęki się na mnie rzucały. Sama wyszłam z tego wiesz? Można. I kto miał reagować? Nikt tego nie zrobi, lepiej skulić uszy...

Gość gość
mozna sobie pomoc czytajac na ten temat wyznaczac sobie malutkie cele do zrobienia w domu na przyklad a pozniej zwiekszajac Wszyscy jestesmy dziecmi Pana Boga ktory nas kocha ,kazdy z nas ma jakies problemy nie ma ludzi bez . znajdz forum ludzi z depresja lub sama zaloz i pisz bedzie Ci latwiej..mozesz pic ziola ktore dzialaja antydepresyjnie dziurawiec melise .Zycze powodzenia

Gość gość
zmagałam się z pewnymi problemami. Zaczęło się od tego, że na forum uczelnianym przeczytałam opinie o wykładowcach, z którymi mam mieć zajęcia na 2 roku studiów. 1 rok zaliczyłam w miarę bezstresowo, z jedną poprawką, którą zdałam w czerwcu. Ludzie nastraszyli mnie, że kobieta od mikroekonomii oblewa połowę ludzi na ćwiczeniach, a egzamin z polityki gospodarczej jest bardzo trudny. No i w mojej głowie zaczęły kiełkować myśli: że sobie nie poradzę, że będę miała masę poprawek ect. Te myśli się pogłębiały aż nie potrafiłam się im oprzeć…. Nie dawałam rady…. Z pomocą przyszła mi koleżanka która interesuje się ezoteryką. Poleciła mi rytuał oczyszczenia aury u pewnego bioenergoterapeuty – jego strona http://moc-energii.pl , niedługo potem niepokojące myśli ustały, a ja bezproblemowo zdałam kolejne egzaminy.

Gość gość
bo każdy może robić co chce i uj ci do tego

Gość gość
Bo tego się nie leczy- dlatego. 70% depresji są powodem innej przypadłości powodującej choroby cywilizacyjne. Myślałby kto że terapia pomoże każdemu;;;; Idź do lekarza jakiejkolwiek specjalności i przyjrzyj się mu dokładnie... -Czy oni nie mają chorób psychicznych? OOOOOO Oni to dopiero potrzebują interwencji psychiatrycznej! Stale się słyszy że kogoś UŚMIERCILI! -A CZEGO TO JEST dowód, jak nie choroby psychicznej i wołania o pomoc? Stare statystki są smutne...w Polsce jet najwięcej chorych psychicznie. -A to forum?

Gość gość
Ja też mam takiego wujka że siedzi zawsze w domu, często chla alkohol i siedzi przed tv na krześle, w tej samej pozycji je, rozwiązuje krzyżówki i gapi się w okno. Jak ma TV to ogląda, jak nic nie ma to czyta gazety i robi krzyżówki, a jak nie ma nic w pudle i nie ma gazet to gapi się w okno i marudzi, np. o, tn ile puszek znalazł lub ten to jak zwykle ch**owo zaparkował. Dodam że on jest niemoiłoy