Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy dobrę imie wybrałam dla syna?

Polecane posty

Gość gość

Urodził nam się drugi synek. Jak tylko dowiedzieliśmy się że będzie chłopiec nie mogliśmy się zdecydować na imię. Urodził się wcześniej przed terminem i to było zaskoczenie. Mój mąż powiedział, że ma na imię (Olaf) i tak zostało. A ja teraz bije się z myślami czy to dobry wybór. Wiem, ze do pół roku można zmienić imię, ale czy to nie głupota? Nie wiem czy z czasem się przyzwyczaję, czy może mam depresję poporodową. Proszę o radę

Gość gość
to raczej depresja, albo jakiś wirus?

Gość gość
e tam fajne imie , oj przestan

Gość Ola F.
jak ty nie wiesz to kto ma wiedziec za ciebie?

Gość gość
na drugie ma imię po dziadku. Mam nadzieję, że jak będzie starszy to sam zdecyduje, czy mu się podoba. Ale i tak obawiam się, że dopada mnie jakaś depresja... skoro ciągle o tym myślę

Gość qwerty1989
akurat mi sie podoba to imie;p sama bym tak dala ale tym razem kolej meza na wybor byl.ja dalam przy corce

Gość gość
dobrze, że nie wymyślił Kevin albo Brajan, to byłaby masakra

Olaf... mi się akurat nie bardzo podoba chyba... ale podobają mi się imiona, które znowu innym się nie podobają. Kwestia indywidulanych preferencji... Jeśli Wam się podoba to chyba ok.

Gość gość
zamiast z mężem pogadać to pytasz o zdanie obcych ludzi??? Chyba faktycznie masz depresję poporodową :D

Gość gość
Kocham go bardzo i chcę, żeby w życiu było mu dobrze. Żeby nie wstydził się swojego imienia i nie miał na tym punkcie kompleksów. Mojemu mężowi nadal bardzo się podoba

Gość gość
Bardzo ładne imię, jedno z moich ulubionych. Olgierd też jest piękne :)

Gość gość
Właśnie jestem z tym wszystkim sama. Gdy chcę z mężem porozmawiać, to on mówi że wymyślam i nic zmieniać nie będzie. Czy któraś z Was też tak miała> Kiedy to przejdzie? Po pierwszym porodzie czułam się zupełnie lepiej, może to zmęczenie... ech, już sama nie wiem

Gość gość
Olaf...hmmm..będą na niego wołaś Oli albo złośliwie Ola. Według mnie ładne imię ale nie w tym kraju. Oboje powinniście być zgodni co do imienia bo to co wybrał twój mąż , niekoniecznie musi pasować tobie więc ważny jest kompromis. Ja bym Olaf dała na drugie a pierwsze uzgodniła wspólnie z mężem noi wiadomo że lepiej by nie było na "O" :D. Co do imienia pierwszego syna byliście zgodni? Kto nadał imię pierwszemu dziecku?

Gość gość
naprawdę fajne imię :):) jak go wychowasz na fajnego, dobrego faceta to jeszcze się to obróci na jego korzyść, będzie rozpoznawany i towarzysko, i w kwestiach poznawania dziewczyn :) Znałam dwóch Olafów, obaj super goście, do rany przyłóż, bardzo lubiani, nie wyobrażam sobie ich z innymi imionami, no to już nie byłyby te same niesamowite Olafy! :) PS Ty lepiej się skup na sobie, bo tu naprawdę ten spadek samopoczucia po urodzeniu jest niepokojący

Gość gość
Tak jak poprzedniczka pisała, Olaf mozna dać na drugie a na pierwsze jak najbardziej pasujące do drugiego. Może Dominik Olaf . Ja na twoim miejscu bym zmieniła bo wyraźnie widać że tobie to imię nie pasuje i gwarantuję ci że to nie żadna depresja poporodowa :D tylko zwyczajnie czujesz że to imię nie jest dla waszego syna a kobiety mają intuicję (większą niż faceci ...o ile oni wogóle ją mają :D )

Gość gość
Imię dla pierwszego jakoś samo przyszło miał być Adaś i żadne z nas się nie sprzeczało. Kocham go ogromnie i może dlatego nie byłam zdecydowana na imię dla drugiego chłopca. Myślałam żeby na drugie miał Olaf a pierwsze dopisać, ale już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. W rodzinie pomyślą, ze jestem stuknięta...

Gość gość
Autorko mój mąż wymyślił sobie że nasz synek będzie Olafem co mnie zaskoczyło ale powiedziałam że jak się urodzi to wyrażę zgodę bądź nie bo jednak imię ma pasować do dziecka, to się czuje jak się patrzy na malucha. Noi urodził się nasz synek i pierwsze spojrzenie na niego powiedziało mi że to Tobias (akurat mieszkamy w Niemczech, sama tu mieszkam od dziecka więc stąd obcobrzmiące imię) a mąż nadal swoje :D. Na dobre pozostało na tym że to ja jako rodzicielka mam ostateczne zdanie i pozostało na tym że mamy w domu synka o imieniu Tobias Olaf. Radzę ci przedyskutować jeszcze raz kwestię imienia dla syna bo inaczej przez całe życie będziesz miała wrażenie że trzeba było zrobić inaczej , że Olaf do niego niepasuje.

Gość gość
Sam Olaf to jak dla geja , nie wiem jak facet może wpaść na Taki pomysł . Ja Olaf dałabym na drugie i ładny ktoś tu przykład podał Dominik Olaf ale wiadomo że to ty powinnaś zadecydować i nie kierować się narzuconymi przykładami . Skoro coś ci mówi że nie Olaf to to zmień bo widać to nie ma być Olaf .

Gość gość
Tobias-:D:D:D

Gość gość
Tobias w polskim wydaniu Tobiasz a skrót to Toby - Bardzo ładne. U nas w Stanach bardzo popularne nadal .

Gość gość
Ale nie każda polska wieśniara wogóle słyszała takie imię więc komu to piszesz ? Stany, Niemcy a Polska to jak Warszawa a Mała Wieś na południu kraju :D

Gość gość
A czy po dwóch miesiącach nie wpłynie to na psychikę dziecka, w końcu coś już rozumie!

Gość gość
Olaf, nieładne imię. Mnie się kojarzy z jakąś bajkową postacią i to jeszcze groteskową do tego. To Takie mało męskie imię , dobre dla kumpla wszystkich dziewczyn i chłopaków , takiego małomęskiego ale przyjacielskiego zabawnego gościa który w szkole robił za pajaca by rozśmieszać klasę. To imię jak dla za przeproszeniem homoseksualisty.

Gość gość
mi się od razu kojarzy z wielką tuszą obleśnego olafa lubaszenki

Gość gość
No wiesz, dwa miesiące życia a całe życie :D....też mi porównanie :D Imię nosi się do końca życia a dwumiesięczne dziecko nie identyfikuje się z imieniem , ono zwyczajnie reaguje na ton i konkretną uwagę jaką wymusza rodzic wymawiając to imię .

Gość gość
Ale nie każda polska wieśniara wogóle słyszała takie imię więc komu to piszesz ? Stany, Niemcy a Polska to jak Warszawa a Mała Wieś na południu kraju XXXXX NIE JESTESMY TAKIE HAMERYKANSKIE I JEMIECKIE JAK TY DLATEGO HOLDUJEMY POLSKIM PRZEPIEKNYM IMIONOM

Gość gość
XXXXX NIE JESTESMY TAKIE HAMERYKANSKIE I JEMIECKIE JAK TY DLATEGO HOLDUJEMY POLSKIM PRZEPIEKNYM IMIONOM - Rozumiem i dlatego jesteś nietolerancyjna i wysmiewasz imiona których zwyczajnie nie kojarzysz i nie rozumiesz :). Czasem lepiej wiedzieć że coś istnieje niż zamykać się z czterech ścianach swojej wioski ;). Dodam jeszcze wieśniaro że imię Olaf to imię skandynawskie a nie Polskie więc doedukuj się co do pięknych polskich imion bo póki co miesza ci się wszystko i jedne pierwsze słyszysz a inne kojarzysz z polskimi :D

Gość gość
Olaf to norweskie imię z tradycją za czasów wikingów i tu u nas jest mnóstwo Olafów. To bardzo ładne imię ale nie będę obiektywna bo jestem do niego przyzwyczajona z tym że coś w tym jest że to imię nie pasuje do twardego typu faceta, raczej do kulturalnego bawidamka.

Gość gość
Tolerancja -w czym :D bulwersuje sie pluralistycznie, aczkolwiek nie bede z Toba polemizować, gdyż wegetujesz w najnizszym stopniu intelektualnym .:P