Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda58

Ciemnobrązowe upławy z pochwy, ból jajników oraz spóźniający się okres.

Polecane posty

Gość Magda58

Witam. Od tygodnia spóźnia mi się okres. Co prawda uprawiałam seks z moim chłopakiem ale w zabezpieczeniu i w 17 dniu swojego cyklu. Aktualnie od 4 dni bardzo bolą mnie jajniki, bóle te przypominają mi odczucia przed samym okresem. Dziś dostałam ciemnobrązowe upławy z pochwy o nieprzyjemnym zapachu. Wiem że jak najszybciej muszę zgłosić się do ginekologa ale w mojej mieścinie jest to możliwe dopiero za parę dni a ja się boję że to ciąża lub jakieś cholerne zapalenie. Czy miał ktoś podobny problem ? Lub posiada wiedzę by mi powiedzieć co mi jest ? Z góry dziękuję.

Gość jola_jola
Nie podajesz długości twojego cyklu więc mogłyby być to dni płodne. Jednak piszesz o zabezpieczeniu, więc nie sądzę by to była ciąża. Co do plamień. Przyczyn takiego plamienia może być bardzo wiele. Może być ono wywołane nadżerką szyjki macicy (szczególnie po stosunku), polipem, mięśniakami macicy, infekcją czy też zaburzeniami hormonalnymi. Ale pójdź do ginekologa on na pewno pomorze. I nie przejmuj się ;)

Gość gość
Mój cykl waha się między 26, a 28 dni, tak więc wypada "końcówka" dni płodnych. Dosłownie przed godzinką dostałam okres. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać bo boli jak cholera.

Gość Magda58
Mój cykl waha się między 26, a 28 dni, tak więc wypada "końcówka" dni płodnych. Dosłownie przed godzinką dostałam okres. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać bo boli jak cholera.

Gość gość
magda ja tez mialam kiedys takie uplawy o nieprzyjemnym, rybim zapachu, byla to oznaka szkodliwych bakterii w pochwie, co okazalo sie po badaniach, lekarz kazal mi zazywac probiotyki ginekologiczne lactovaginal przez tydzien, po tym czasie zostaly uzupelnione braki korzystnej flory bakteryjnej, dzieki czemu zahamowano rozwoj infekcji w pochwie:) teraz profilaktycznie, co jakis czas robie sobie 7dniowe kuracje tym probiotykiem, bo chroni przed infekcja!

Gość gość
nieprzyjemny zapach na ogół oznacza infekcję. idz po miesiączce do ginekologa i sprawdź to. lactovaginal faktycznie pomaga w uzupełnieniu flory bakteryjnej, ale to tez już po, bo to probiotyk dopochwowy.