Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przy takich upalach moge o 17-18 godzinie wyjsc z polroczniakiem?

Polecane posty

Gość gość

chcemy wyjsc nad wode ale nie wiem czy nie za goraco

Gość gość
oczywiście, że tak.

Absolutnie nie! Najlepeij do konca wakacji siedzcie w domu z zaslonietymi roletami.

Gość sylwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oczywiscie.moja ma 3mce i wychodze z nia wlasnie kolo 17 w czasie takich upalow.

Gość gość
Głupie stare zwyczaje. Oczywiście że tak, mój wczoraj był z nami na plaży od 9-17. "Obóz" rozbiliśmy w małym lasku na plaży więc był cień. Mały mi lepiej funkcjonował niż w domu. Spokojnie spał i się bawił bo był cień i lekki wiaterek znad wody.

Gość gość
jagoda jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to sie nie odzywaj. na sloncu jest bardzo goraco to moje pierwsze dziecko i pytam o zdanie doswiadczone mamy bo nie chce przegrzac dziecka

Gość gość
u nas bedzie on mial cien tylko z budy wozka. Nasmaruje go kremem z filtrem i mysle ze bedzie ok :) dzieki:)

29.07.13 , a jakby nie bylo kafeterii to byc pewnie do paz dziernika w domu siedziala

Gość gość
Z ciebie przykladu nikt raczej nie bierze :) Chyba za dlugo na sloncu przy takim upale siedzialas

Gość gość
niedoswiadczona dziewczyna pyta o czyjes zdanie a jagoda jak zwykle musi dogryźc:/

Gość gość
akurat tym razem, jagoda ma racje jak mozna byc takim ibecylem jak autorka? jakby miala awarie netu to pewnie juz by zyc, taka kretynka nie umiala :O

Gość gość
gość Głupie stare zwyczaje. Oczywiście że tak, mój wczoraj był z nami na plaży od 9-17. "Obóz" rozbiliśmy w małym lasku na plaży więc był cień. Mały mi lepiej funkcjonował niż w domu. Spokojnie spał i się bawił bo był cień i lekki wiaterek znad wody. Łał to pani inteligentna nie wie że promienie uv to działają także w cieniu???!!!!

Gość gość
promienie uv sa bardzo grozne szczegolnie dla niemowlat wiec nie wiem dlaczego tak najezdzacie na autorke. Pytala tylko

Gość gość
Żartujesz? oczywiście, że możesz... Mój synek też ma pół roku... bywa, że jestem z nim na działce przez 3 do 6 godzin... mały śpi w wózku, bawi się na kocu, spożywa posiłki, kąpie się w basenie... Chcesz z dzieckiem siedziec w domu, bo na dworze jest gorąco? To jak była zima, śniegi i zimno to też nie wychodziłaś, bo za zimno wg Ciebie było?

Gość gość
W takie upaly, to ja z mlodym o 8 rano albo I wczesniej wychodze

Gość trgrtgrtg
Tak, UV działają w cieniu, przez ubranie, płótno namiotów. Trzeba się zakopać. Aha, promienie UV działają przez okrągły rok. Trzeba się zakopać głęboko.

Gość Cieszynianka
ja dziś wyszłam z dziećmi właśnie ok 18, syn w samej pieluszce, ale lało się z niego cały czas. Wcześniej przy takich upałach wychodzić nie zamierzam, bo co to za sens, jak w domu jest dużo przyjemniej, zresztą takie upały to kwestia kilku dni, nawet w tv ostrzegają, ze jeśli nie trzeba to nie wychodzić z domu. Nie rozumiem dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę tematu.

Gość gość
akurat u mnie w domu jest cieplej niz na dworze, wiec wychodzimy kiedy sie da, oczywiscie do cieniu, albo basenu pod parasolem, ale syn starszy- 2lata

Gość gość
Lepsza parasolka niz buda-buda sie nagrzewa juz to testowalam. My z naszym synem 6mcy-wychodzimy o 17-18 lub wsadzamy do auta z klima i ok 15 jedziemy na dzialke. W taki gorac smaruje go kremem z filtrem-czasem jest tak ze nie dasz rady calego oslonic :)

Gość gość
Taaa, jasne, wyjdź i siedź na dworze w ten upał, a potem lament, że dziecko dostało udaru - przegrzać można się również w cieniu w tej temperaturze, dziecko bardzo łatwo się przegrzewa i odwania, nie jesteśmy przyzwyczajeni do tak wysokich temperatur w naszej szerokości geograficznej, więc naprawdę nie ma żartów! Lepiej wyjść na spacer wcześnie rano, temperatura jest wtedy najniższa, po co narażać dziecko?