Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nie chciałam mieć dzieci!! A teraz nie mogę.

Polecane posty

Gość gość

Odkąd pamiętam bałam się być matką choć dzieci bardzo lubiłam. Denerwowały mnie pytania: a kiedy? a przecież masz już 25 lat? Odpowiadałam zgodnie z prawdą, ze na dzień dzisiejszy nie chce mieć dzieci, może kiedyś choć nie umrę jeśli nie będę nigdy ich mieć. Dziś już wiem, ze dzieci mieć nie mogę, a raczej że to będzie droga przez mękę, cud czy coś w ten deseń. Nie powiem że była to wesoła nowina, nie powiem, ze mnie to nie uderzyło, nie powiem że nie zabolało mnie to, że mój partner nie dostanie ode mnie dziecka. Ale jak większość "staraczek" nie załamałam się, nie mam obsesji, depresji. Nie leczę się obsesyjnie, nie podporządkowuje całego życia pod starania i leczenie. No i ok. Tyle tylko, że usłyszałam parę razy że: " Mam co chciałam". Te osoby mówią to tak jakby moja niepłodność była karą za to, ze nie chciałam dzieci. Tyle tylko, że wiele kobiet nie chce mieć dzieci w młodości, usuwają nawet a potem mają i jest dobrze. A skoro ja nie chciałam i teraz nie mogę to co? Kara, los mi dał co chciałam? A jakbym kiedyś mówiła że chce a nie mogłabym to byłoby inaczej? Nie wiem normalniej? Już nie jako kara? Co maja w głowie ci ludzie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować