Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża a palenie papierosów

Polecane posty

Gość gość
Hah wiecie że można dostać za darmo doładowanie? Dostałam info na meila od operatora, myślałam że ściema ale nie. Doładowałam za darmo konto za 30zł :) Jakby ktoś też chciał doładować to śpieszcie się bo promocja jest ograniczona czasowo: http://daa.pl/4tyk

Gość gość
gosc 20:35 zgadzam sie z toba a co do nietolarncji to sorki w doopie mam wasze bachory trujcie je ile chcecie gowno mnie to obchodzi ale nie p********e jak idiotki bzdur bo sie rzygac chce !!

Gość niedowiarek19
To idź sie wyrzygaj

Gość gość
a ty truj dalej swojego bachora i szukaj wymowek na wlasna glupote

Gość nieRorumiem
Jak widzę kobietę w ciąży z papierosem to zal mi jej dziecka . Jak to możliwe ze mi obcej babie żal dziecka ktore ona nosi w sobie a jej jako matce go nie szkoda?

Gość gość
czyli wędzicie swoje dzieci jak hmm kiełbaski ?

Gość gość
Mam 23 lata,ciąża nieplanowana ale dziecko kochane od samego poczęcia.Aktualnie jestem w 38 tc i umieram ze strachu... Przed ciążą paliłam prawie 2 paczki dziennie.Uwielbiałam palić w sumie nawet kochałam...to jest coś cudownego.Kawka,papierosek na balkonie (nigdy nie zapaliłam w domu,zimą w kotłowni). Pierwsze tygodnie ciąży ograniczyłam do 10 papierosów dziennie.Bardzo chciałam rzucić...płakałam,wydzierałam się na innych i próbowałam rzucić.Po każdym zapalonym papierosie płakałam,że robię krzywdę własnemu dziecku,ale paliłam następnego!Miałam straszne wyrzuty,ale nie potrafiłam na początku rzucić... Ale udało się!!! W 15 TC zapaliłam ostatniego papierosa.Jestem z siebie dumna,ale boję się czy przez ten czas nie zrobiłam krzywdy swojemu dziecku :( Wiem,że wrócę do palenia...od tego 15 tc ciągnie mnie jak cholera,ale nie dałam się!Warto rzucić!!Bo naprawdę się da!!! :)

Gość gość
ja paliłam z 10 lat zanim zaszłam w ciaze. jak zaszłam w pierwszą ciąże rzuciłam od razu, potem wróciłam do palenia jak zaszłam w drugą ciąże tez rzuciłam od razu,teraz jestem już 2,5 roku po porodzie, wieczorem zapalę bo lubię, w dzień nie palę wcale. dzis idąc ulicą w centrum miasta, na własne oczy widziałam jak szła sobie młoda dziewczyna, ciąża jakieś na oko 7 miesiecy i elegancko paliła fajkę, upał ponad 30 stopni, idzie sobie chodnikiem i pali !!! zagotowało się we mnie, taki widok jest wprost odrażający, okropny, nie mam i nigdy nie bede miala szacunku do takiej kobiety! jesli ona nie szanuje dziecka, własne dziecka które nosi pod sercem to ja nie mam zamiaru jej szanować! zamiast schować sie i wstydzić tego co robi to ona sobie paraduje z fajką w mocno widocznej ciąży :( tępota ludzka nie ma granic :O

Gość gość
moja matka byla taka glupia nastolatka (urodzila mnie majac 19 lat) i palila w ciazy. od 7 roku zycia mam wykryta astme z która nie moge uporac sie do dzis, a jestem po 25 r. ż. jako dziecko, kiedy nie wiadomo bylo ze to astma, kazdy myslal ze alergia, ciezko chorowalam na oskrzela.

Gość Chamstwo
A tam piszecie pierdoły oczywiście że palenie szkodzi dziecku ale tak nie musi być jestem w 19 tyg ciąży i palę dziecko jest zdrowe prawidłowo przybiera na wadze jest starszy wymiarowo o jeden dzień wyniki są prawidłowe, palenie nie musi być przyczyną astmy, nie wydolności płuc i innych schorzeń na palące jedziecie tu jak z gównem a co powiecie na temat alkoholu w ciąży on nie jest szkodliwy? Częściej dzieci rodzą się chore i nadpobudliwe po piciu tego świństwa nie jedna kobieta paliw ciąży i dzieci są zdrowe a przede wszystkim to pierwszy trymestr jest okresem decydującym co dalej będzie z dzieckiem gdy wszystko się kształtuję! Jesteście mądre bo nie palicie a gdyby was ktoś tak jechał? I osądzał ... Chyba macie problemy emocjonalne że wyżywacie się tu na innych, forum jest po to by udzielać rad i dyskutować a nie obrażać kogoś i ubliżać co za matka że pali w ciąży a wy jakimi jesteście matkami? Na pewno nie świętymi!

Gość gość
Dziękuję w końcu odzyskalam wiare w to że nie jestem wyrodną matką która robi krzywdę wlasnemu dziecku

Gość gość
Kretynko p******a wmawiaj sobie dalej ze palenie w ciazy jest w porzadku. co nas to k***a obchodzi???Palenie zabija i nie ma co do tego zadnych watpliwosci ! wiec nie p*****l i nie wmawiaj nikomu ze ktos sie tu wyzywa na kims bo ma problemy emocjonalne temat nie jest o pisiu alko w coazy tylko o paleniu i do k***y nedzy i jedno i drugie w ciazy to po prostu NO GO!! i tak jestescie zwyrodnialymi matkami bo trujecie swoje dzieci !!

Gość gość
No spoko możecie dalej wędzić swoje dzieci aaa co tam niech dzidziuś wie ze mamusia ma swoje potrzeby . Najwyżej będzie czuł się jak oscypek . Dla mnie matka która pali w ciąży to egoistka dla której zdrowie jej dziecka nie ma żadnego znaczenia .

Gość gość
A dla mnie jeśli ktoś ma inne zdanie niż wy to odrazu dla was jest zwyrodnialcem. Pogratulować tolerancji

Gość gość
a jakie normalny człowiek ma mieć zdanie na temat trucia dzieci i narażania ich na bezpośrednie zagrożenie życia? Jak taka kobieta ma odwagę spojrzeć w lustro jeśli z pełną premedytacją naraża swoje dziecko na ciężkie choroby? Palenie to nie jest jakiś tam czynnik ryzyka jak zjedzenie czegoś niezdrowego tylko bezpośrednie narażenie życia dziecka. Dziecko w najlepszym przypadku urodzi się "tylko" mniejsze ale co z was za matki, jeśli przez 9 miesięcy ciąży miałyście wywalone czy przez was wasze dziecko urodzi się ciężko chore i będzie cierpieć całe życie? To nie matki ani kobiety tylko tanie szmaty, wychowane w jakiejś melinie. Pewnie razem z fajką strzelają sobie piwka bo tak ciężko się oprzeć, nie?

Gość gość
coś w tym jest, nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby wykształcona kobieta na poziomie paliła w ciąży. Ludzie na pewnym poziomie społecznym są świadomi konsekwencji palenia papierosów w ciąży i mają pewne priorytety w życiu a nawet jeśli nie, to spotkałoby się to z olbrzymim ostracyzmem otoczenia Palenie w ciąży to domena patologicznych środowisk gdzie kobiety są zbyt tępe i ograniczone by myśleć o czymś więcej niż chwilowych zachciankach.

chcesz miec dziecko,to sie juz wczesniej dobrze odzywiaj,w ciazy rzuc wszystko,po ciazy tego nie jedz,tego tez nie...dla sprawiedliwosci drogie panie,mezczyzn tez powinno to dotyczyc:Ooni wszystko moga a kobiety nie.

Gość gość
Zgadzam się w dzisiejszych czasach, kiedy wiadomo jak szkodliwe jest palenie nikt kto umie myśleć nie pali w ciąży, nie pali przy dziecku w ogóle ludzie rzucają palenie. Udowodniono, że kobieta paląca w ciąży naraża na astmę również swoje wnuki, więc to że dziecko na pierwszy rzut oka nie stwarza wrażenia chorego o niczym nie świadczy.

Gość gość
nie chodzi o to czy cos wolno czy czegos nie wolno w ciazy :-O jak mozna byc tak tepym czlowiekiem :-O krowy glupie ledwo w ciaze zajda a juz na L4 a w domku kawka i papierosek oczywista sprawa.:-O sama palilam 15 lat paczke dziennie i jakos jak zaszlam w ciaze przez mysl by mi nie przeszlo zapalic :-O:-O:-O do niektorych to jak grochem o sciane

Gość gość
Bratowa męża tez paliła cala ciąże. Jeszcze idiotka ciągle się tym chwali. Dziecko ma rok i juz 2 razy miało zapalenie płuc ale oczywiście dla niej to nie ma nic wspolnego z paleniem w ciąży.

Gość gość
pozniej sie takie idiotki wymadrzaja na wszystkich tematach o danonkach , parowkach i sloiczkach i mysla ze sa przykladowymi mamusiami ale ze palily w ciazy to nie wspomna. po za tym nie rozumiem jak mozna swiadomie ryzykowac?????