Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmiana tabletek

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę w sprawie udzielenia mi pewnej porady. Otóż od 2 tygodni biorę microgynon 21. Mam 18 lat, są to moje pierwsze tabletki. Zaczęłam odczuwać zmiany nastroju, wręcz non stop płaczę bez powodu. Pogorszyła mi się cera, przez 3 dni odczuwałam ból piersi, plamienie od początku zażywania. Regularnie ćwiczę i mam dietę, a nie chudnę. Jest wręcz na odwrót. Wybieram się do lekarza aby poprosić o zmianę tabletek. Tylko nie wiem czy przestać je brać od dzisiaj czy zaczekać do wizyty?(jest w środę) a i jeszcze jedna sprawa: Czy któraś z Was orientuje się w tabletkach dla osób w moim wieku?

Gość gość
Nie odstawiaj, poczekaj do wizyty. Plamienia są normalne, z reguły mijają po pierwszym opakowaniu. Nie ma tabletek dla określonego wieku. To jest kwestia indywidualna. Jednej będą pasować, innej nie.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź bo już po dzisiejszym dniu byłam w stanie porzucić tabletki, a nie wiem czy to mądra decyzja

Gość gość
Bierzesz tabletki bardzo krótko. Poczytaj ulotkę - w przypadku większości tabletek takie skutki uboczne są normalne przez pierwsze 3 miesiące, jeśli po takim czasie nie miną, trzeba zmienić tabletki. Natomiast gdyby pojawiły się takie skutki uboczne, jak migrenowe bóle głowy, bóle nóg, drętwienie rąk/ nóg - to trzeba tabletki odstawić natychmiast i udać się do lekarza.

Gość gość
Jesteś mlodai przy pierwszych tabletkach tak jest.Chcesz uprawiać sex musisz cierpieć aż się organizm przystosuje.Przyjemnosci nie są za darmo.

Gość gość
Nieprawda. Ja przy pierwszych tabletkach nie miałam żadnych skutków ubocznych. I wcale nie musi cierpieć. Jeśli skutki uboczne nie miną, po prostu zmieni tabletki.