Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teoria13

rodzinne na studenta

Polecane posty

Gość Teoria13

od października zaczynam studia w innym mieście, czy rodzicom przysługuje na mnie rodzinne jak do tej pory, do czasu zakończenia studiów? Czy jak już mam średnie wykształcenie to już pieniędzy nie dostaną?

Gość gość
z tego co wiem to przysługuje dopoki sie uczysz dziennie, tak jak np.alimenty. zreszta,wejdz sobie na strone MOPS-u twojej miejscowości tam bedzie napisane :p

Gość gość
Art. 6. 1. Zasiłek rodzinny przysługuje osobom, o których mowa w art. 4 ust. 2 pkt 1 i 2, do ukończenia przez dziecko: [2. Prawo do zasiłku rodzinnego i dodatków do tego zasiłku przysługuje: 1) rodzicom, jednemu z rodziców albo opiekunowi prawnemu dziecka; 2) opiekunowi faktycznemu dziecka] 1) 18 roku życia lub 2) nauki w szkole, jednak nie dłużej niż do ukończenia 21 roku życia, albo 3) 24 roku życia, jeżeli kontynuuje naukę w szkole lub w szkole wyższej i legitymuje się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności. 1a. Zasiłek rodzinny przysługuje osobie uczącej się w szkole lub w szkole wyższej, jednak nie dłużej niż do ukończenia 24 roku życia. wystarczy poszukać, google nie gryza